Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

24. august 2018 11:00

34-årig mand anholdt og sigtet for drabet på den 16-årige Servet Abdija fra Ragnhildgade

I forbindelse med den meget omfattende efterforskning af drabet på den 16-årige Servet Abdija, har Københavns Politi i går aftes foretaget anholdelse af en 34-årig mand af jugoslavisk oprindelse, men med svensk statsborgerskab.

I forbindelse med den meget omfattende efterforskning af drabet på den 16-årige Servet Abdija, der mandag den 16. oktober 2017 ca. kl. 2100 blev dræbt af skud foran sin bopæl i Ragnhildgade 48, 2100 København Ø, har Københavns Politi i går aftes kl. 2231 et sted på Sjælland foretaget anholdelse af en 34-årig mand af jugoslavisk oprindelse, men med svensk statsborgerskab.

Den anholdte sigtes for – i forening og efter forudgående aftale og planlægning med flere medgerningsmænd – at have dræbt Servet Abdija med skud, ligesom han sigtes for – ligeledes i forening med flere medgerningsmænd – at have været i besiddelse af de 2 skarpladte skydevåben, en halvautomatisk 9 mm pistol af mrk. Zastava, og en kal. 38 revolver af mrk. Colt Cobra, der blev anvendt til drabet.

 

Den anholdte og nu sigtede fremstilles senere i dag - om ganske kort tid - i Grundlovsforhør, som afholdes for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

 

Har samarbejdet med svensk politi

Efterforskningslederen, politikommissær Hans Erik Raben, oplyser:
”Det er den meget omfattende efterforskning, der nu har ledt til anholdelsen af den 34-årge mand – og vi er selvfølgelig tilfredse med nu endelig at have fået et gennembrud i sagen.Vi har i længere tid haft et tæt samarbejde med svensk politi – og i forbindelse med anholdelsen i går har svensk politi på vores begæring siden i morges gennemført flere ransagninger i det sydlige Sverige. Vi har også i den forbindelse danske efterforskere i Sverige, dels som observatører, dels til at bistå svensk politi”.

 

Af hensyn til den videre og meget komplekse efterforskning ønsker efterforskningslederen på nuværende tidspunkt ikke at give yderligere oplysninger i sagen.

 

Kontaktperson til pressen: Pk. Hans Erik Raben, tlf. 51713827.

Københavns Politi, Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.

Københavns Politi
Kommunikationssektionen

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.