Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

6. oktober 2022 11:28

Fem anholdt i sag om indsmugling af stor mængde narkotika

Københavns Politi anholdt i går fem personer, som er sigtet for indsmugling og besiddelse af i alt knap 100 kg amfetamin og 10 kg af et endnu ukendt stof. En af de anholdte tilhører rocker-/bandemiljøet.

Efter en kort og intens efterforskning slog Københavns Politi i går til mod fem personer, som blev anholdt på den københavnske Vestegn. De blev kl. 11 i dag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Glostrup, hvor de er sigtet for indsmugling og besiddelse af næsten 100 kg amfetamin og 10 kg af et endnu ukendt stof. Ved grundlovsforhøret har politiet af hensyn til den videre efterforskning begæret lukkede døre.

Tre af de anholdte er hollandske statsborgere. Der er tale om to kvinder på henholdsvis 19 og 20 år og en 30-årig mand. De er alle sigtet for indsmuglingen af den store mængde narkotika, der er kørt fra Holland over Tyskland, og som blev beslaglagt i forbindelse med anholdelserne i går eftermiddag.

Derudover blev to andre mænd anholdt. Der er tale om to danske statsborger på henholdsvis 44 og 36 år. Den 44-årige tilhører rocker-/bandemiljøet.

De er begge sigtet for med henblik på videreoverdragelse at have modtaget og besiddet henholdsvis 34 og 41 kg amfetamin. Den 36-årige sigtes ligeledes for at have modtaget og besiddet 10 kg af et endnu ukendt stof.

”Det er en stor fangst og et hårdt slag mod en gruppe, som vi mistænker for at være et kriminelt netværk, der beskæftiger sig med indsmugling og handel med narkotika. Nu har vi fjernet næsten 100 kg amfetamin fra gaden, og dermed også forhindret salg for rigtig mange penge, som nu er taget ud af det kriminelle marked,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi.

Københavns Politi kan ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i forbindelse med den videre efterforskning af sagen.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Knud Hvass på tlf. 5133 2689.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.