Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. november 2023 11:03

Skærpet strafzone omkring Parken, og tilskuere tilbageholdes efter højrisikokamp

I forbindelse med kampen mellem F.C. København og Brøndby søndag den 12. november har Københavns Politi af sikkerhedsårsager givet et påbud om, at udeholdets fans skal blive på stadion i op til en time efter kampen. Derudover oprettes en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken.

Kampen mellem F.C. København og Brøndby er vurderet som en højrisikokamp – blandt andet fordi der tidligere har været uroligheder mellem fangrupper fra de to hold i forbindelse med, at tilskuerne forlader stadion.

 

På den baggrund har Københavns Politi taget en relativt ny lov i anvendelse. Den giver politiet mulighed for at udstede påbud til arrangøren om at tilbageholde tilskuere på bestemte sektioner på stadion, hvis der foreligger en særlig risiko for uroligheder.

 

Københavns Politi har således givet F.C. København påbud om at tilbageholde udeholdets tilskuere, der er placeret på tribune D, afsnit 1, 2 og 3, i en periode på op til en time efter kampen den 12. november.

 

”Vi har desværre oplevet, at visse grupper blandt de to holds fans tørner sammen uden for Parken lige efter kampene. Tilbageholdelsen af tilskuere på udebaneafsnittet skal være med til at adskille de grupper til større sikkerhed for alle. Tiltaget sker i tæt samarbejde med både F.C. København, Brøndby og ikke mindst deres fanklubber, og vi vil gøre, hvad vi kan for ikke at tilbageholde tilskuerne længere, end vi skønner nødvendigt,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

 

Under tilbageholdelsen bliver størstedelen af tilskuerne i Parken lukket ud og søger væk fra området, hvorefter de tilbageholdte tilskuere kan forlade stadion. På den måde vil politiet lettere kunne identificere og skride ind over for eventuelle uromagere, der ønsker at genere udebaneholdets tilskuere.

 

Den nye lov har været i brug én gang tidligere, da Brøndby tog imod F.C. København den 24. september.

 

Skærpet strafzone omkring Parken

Ud over tilbageholdelsen af tilskuere indfører Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone i området omkring Parken gældende den 12. november i tidsrummet fra kl. 06 til 20.

 

Det medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

 

”Vi håber og tror, at den skærpede strafzone kan få folk til at tænke sig grundigt om og holde sig fra slagsmål og hærværk. Der vil selvfølgelig være synligt politi til stede for at gribe ind, hvis det sker,” siger Peter Dahl.

 

Zonen omfatter følgende område:

 

Trianglen – Blegdamsvej - Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Jagtvej – Østerbrogade.

 

Skærpet strafzone omkring Parken

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.