Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

15. september 2023 11:43

Politiet bruger ny lov i forbindelse med Derby

I forbindelse med superligakamp på Brøndby Stadion den 24.9, vil udebanefans blive tilbageholdt i en kort periode efter fodboldkampen.

København Vestegns Politi

Når Brøndby IF og FC. København næste søndag mødes på Brøndby Stadion til superligakamp, vil Københavns Vestegns Politi gøre brug af de nye regler om kortvarig tilbageholdelse af udebane-tilskuere. 

I praksis vil det betyde at FCK’s fans vil blive tilbageholdt på Brøndby Stadion i maximalt en time efter kampen. Det pålægges Brøndby IF, som har ansvaret på stadion, at sikre, at det kan lade sig gøre rent sikkerhedsmæssigt, og at de tilbageholdte tilskuere i perioden har adgang til relevante faciliteter.

Ved flere tidligere møder mellem Brøndby IF og FC. København, er der opstået omfattende sammenstød mellem fanfraktioner i forbindelse med afgang fra stadion umiddelbart efter fodboldkampen. Det har skabt stor utryghed for fredelige tilskuere og øvrige borgere i området.

”Når vi gør dette, så er det for at imødegå de uroligheder, vi desværre alt for ofte har set – og vi bruger disse nye regler i tæt samarbejde med klubber og fans. Det at gå til fodboldkamp som tilskuer, skal være festligt og fornøjeligt – og det skal være for alle”, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Det er første gang at reglerne bliver taget i anvendelse. Paragrafferne bag, er en del af loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, og trådte i kraft 1. juli 2023.  

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

30. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

Kom til cykelauktion tirsdag den 4. juni

Københavns Vestegns Politi inviterer til cykelauktion hos Topauktioner, Tæbyvej 3B, 2610 Rødovre, tirsdag den 4. juni klokken 17 (med eftersyn fra klokken 16.30).

27. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk efter fodboldkamp

Vold mod fredelige fans og politifolk i forbindelse med fodboldkampen mellem BIF og AGF

26. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

Status efter fodboldkamp BIF-AGF

Efter fodboldkampen forsøgte hooligans at komme i karambolage med udebanefans. Det blev i første omgang stoppet af politiet, som gjorde brug af tåregas og politihunde.