Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. juli 2019 15:42

Millionbedrageri med tilskudsmidler koster tre år og tre måneders fængsel

To mænd blev tirsdag idømt hver tre år og tre måneders fængsel for bedrageri med offentlige og private tilskudsmidler. De to mænd tilstod forbrydelserne.

Efter blot en dag i retten fik to 30-årige mænd tirsdag dom for bedrageri med tilskudsmidler efter straffelovens § 289a og for dokumentfalsk i forbindelse med bedrageriet. De er dømt for i alt 148 forhold og i den forbindelse at have fået omkring syv millioner kroner udbetalt til projekter, som aldrig blev ført ud i livet - samt have ansøgt om 18 millioner yderligere, som ikke blev udbetalt. De to mænd tilstod det omfattende bedrageri. 

De to mænds millionbedrageri, der stod på i flere år, foregik gennem tre foreninger, der på papiret udførte en lang række sociale projekter – i særdeleshed på integrationsområdet. 

”Jeg er meget tilfreds med dommen i dag, som tydeligt understreger alvoren af at misbruge midler, som er beregnet til at hjælpe nogle af samfundets svageste. Samtidig er jeg meget tilfreds med, at de to mænd har taget konsekvensen og tilstået forbrydelserne,” siger senioranklager Mads Schønning Frandsen. 

Det var Socialstyrelsen, som blev opmærksom på sagen og anmeldte den til Københavns Politi den 8. oktober 2018. De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden henholdsvis november og december 2018. Begge mænd modtog dommen ved dagens retsmøde. 

For yderligere informationer kontakt senioranklager Mads Schønning Frandsen på 22565264.  

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. januar 2021

Københavns Politi

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

13. januar 2021

Københavns Politi

Opholdsforbud på Christiania forlænges

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania frem til og med den 20. januar 2021. Det vil fortsat gælde i tidsrummet kl. 10-24 alle dage. Opholdsforbuddet er indført som et led i indsatsen for at bekæmpe Covid-19, navnlig den mere smitsomme, britiske virusvariant.

12. januar 2021

Københavns Politi

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.