Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

12. maj 2023 15:08

Dom for skudepisode

25-årig mand idømt fem års fængsel for en skudepisode i Brøndby

Retslogo og politibil i baggrunden

Den 25-årige mand blev dømt for en skudepisode, der fandt sted den 14. marts 2022 i Brøndby. Her havde han skudt tre gange mod en grupper personer, der befandt sig i to biler. Under skudepisoden havde personernes liv eller førlighed været i fare.

Samtidig blev manden dømt for at have forsøgt at gemme pistolen ved et nærliggende busstoppested efter skudepisoden. Da han lagde den der, var den forsat ladt med fire skarpe patroner.

Retten vurderede, at skudepisoden var en overtrædelse af straffelovens paragraf 81b. Paragraffen giver mulighed for at forhøje straffen med indtil det halve i sager, hvor der er blevet brugt et særdeles farligt våben på et offentligt tilgængeligt sted. Tirsdag bestemte retten, at manden skulle i fængsel i fem år.

”At skyde sådan i det offentlige rum – også selv om det ikke er for at dræbe – er selvklart ekstremt farligt. Det er også baggrunden for, at retten her har brugt den særlige paragraf 81b", siger specialanklager Henrik Uhl Pedersen.

Sagen kørte som en tilståelsessag og den 25-årige modtog dommen.

 

Pressekontakt:

Specialanklager Henrik Uhl Pedersen - 93500311
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. april 2024

Københavns Vestegns Politi

3,5 års fængsel for ildspåsættelse

55-årig mand dømt for at sætte ild på en ejendom i Rødovre.

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.