Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

3. december 2021 17:57

Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Rødovre og Herlev kommuner fra i dag kl. 18 til fredag den 17. december 2021 kl. 18.

Kort over visitationszone i dele af Rødovre og Herlev

Begrundelsen for at indføre visitationszonen er en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet, og hvorunder der er anvendt skydevåben i flere tilfælde. 
 
Blandt andet afgik en person ved døden den 3. december 2021, mens to andre personer blev såret i forbindelse med en skudepisode på Islevbrovej i Rødovre. Desuden afgik en person ved døden efter at være ramt af skud den 2. december 2021 på Nørrebrogade i Københavns Politikreds. 

Det er Københavns Vestegns Politis vurdering, at de involverede grupperinger i Københavns Vestegns Politikreds vil kunne træffes i dele af Rødovre Kommune og i dele af Herlev Kommune. 

I en visitationszone kan politiet i perioden foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

”Mens vi arbejder hårdt på at standse det her og retsforfølge de skyldige, skal vores borgere kunne føle sig trygge, hvor man bor og færdes – og med en visitationszone gør vi det sværere for kriminelle at udøve deres aktiviteter i området,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

Københavns Vestegns Politi har skærpet sit operative fokus i visitationszonen og samarbejder tæt med Københavns Politi om at retsforfølge de skyldige.

 

Her gælder visitationszonen

Visitationszonen er afgrænset som følger:
 
Klausdalsbrovej, Kommunegrænsen til Gladsaxe kommune, Kommunegrænsen til Københavns kommune, Roskildevej, Damhus Boulevard, Kommunegrænsen mod Hvidovre kommune, Kommunegrænsen mod Brøndby Kommune, Korsdalvej, Rødovre Parkvej, Tårnvej, Jyllingevej, Islevdalsvej, Niels Frederiksens Alle, Nordre Ringvej, Lyskær, Marielundvej, Herlev Hovedgade, Borgerdiget, Tvedvangen, Gammel Klausdalsbrovej, Skinderskovvej, Klausdalsbrovej.
 
Alle nævnte veje indgår i visitationszonen.
 
Se kort.
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.