Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

13. januar 2023 11:36

To bandefolk dømt for våbenbesiddelse

To medlemmer af en bandegruppering dømt for at være i besiddelse af to skarpladte pistoler, da de blev anholdt i Bagsværd. Ifølge dommen skulle skydevåbnene bruges i konfrontation med en eller flere personer. De blev idømt 3 år og 3 måneders fængsel og den ene mand blev udvist.

Københavns Vestegns Politi

De to mænd på hhv. 24 og 29 år var i besiddelse af to skarpladte pistoler, da de blev stoppet af en hundepatrulje fra Københavns Vestegns Politi en aften i februar 2022. De to mænd var begge iført fabriksnyt sort joggingtøj trukket ud over deres almindelige tøj, handsker og ansigtsmaskering. I bilen var der desuden en dunk med brandbar væske. 

Hundepatruljen fik mistanke til bilen, bl.a. fordi den kørte uden lys og forsøgte derefter at bringe den til standsning. Men føreren forsøgte at køre fra politiet og retten fandt det bevist, at bilen på et tidspunkt kørte over 150 km/t på motorring 3 i retning mod Bagsværd, hvor man max. må køre 70 km/t. På tilkørselsrampen til Hillerødmotorvejen i Bagsværd mistede føreren herredømmet over bilen og påkørte et autoværn, hvorefter eftersættelsen stoppede og politiet anholdt de to mænd i bilen.

De ting der blev fundet i bilen gjorde, at retten vurderede, at de to banderelaterede mænd havde til hensigt at anvende pistolerne til en ikke nærmere konkretiseret konfrontation med en eller flere personer. 

”Reelt er det noget så banalt som et par slukkede forlygter, der gør at politiet får øje på bilen og dermed får stoppet to hårdkogte bandemedlemmer, der er på vej med skarpladte pistoler til en konfrontation. Ud over at det er rigtig godt politiarbejde, så er det på alle måder tankevækkende”, siger anklager Robert Rafn.

Anklagemyndigheden havde i sagen rejst tiltale for, at de to mænd handlede som led i en bandekonflikt. Retten fandt dog ikke dette tilstrækkeligt bevist, og derfor blev de to mænd frifundet for den særlige bandeparagraf 81a, som kan udløse dobbelt straf.

Den 29-årige er ikke dansk statsborger og blev derfor udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år. Den 24-årige har efter anklagemyndighedens opfattelse et somalisk statsborgerskab, foruden sit danske, og her var påstanden fra anklagemyndigheden, at han skulle frakendes sit danske statsborgerskab og udvises under henvisning til bandeparagraffen, der giver mulighed herfor. Men da der netop ikke faldt dom efter 81a, bortfaldt denne mulighed.

De to mænd ankede dommen på stedet og er fortsat varetægtsfængslet.

 

Pressekontakt:

Anklager Robert Rafn - 61986308
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

26. september 2023

Københavns Vestegns Politi

Opholdsforbud i to rockerklubhuse på Vestegnen opretholdes

Det er fortsat forbudt at opholde sig i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup.

25. september 2023

Københavns Vestegns Politi

Kendelse i forbindelse med drabssag

Østre Landsret har her til eftermiddag afsagt kendelse i drabssagen fra Elverparken.

24. september 2023

Københavns Vestegns Politi

Status efter fodboldkamp på Brøndby Stadion

Det store derby mellem Brøndby IF og FC København blev helt overordnet afviklet roligt.