Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

5. september 2024 08:22

Landbetjent-stilling i Nørre Snede nedlægges

Landbetjenten i Nr. Snede stopper den 1. oktober. De borgernære opgaver varetages fremover af nærpolitiet i Ikast i samarbejde med lokalpolitiet i Herning.

Den 1. oktober stopper landbetjenten i Nørre Snede. Viggo Nielsen har været landbetjent i Nørre Snede siden 2006. I de seneste år har han været den eneste tilbageværende landbetjent i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

"Det er først og fremmest en dedikeret og hårdtarbejdende medarbejder, der nu går på pension fra stillingen som landbetjent. Viggo har løst opgaven for borgerne i Nørre Snede og omegn på bedst mulige vis", siger leder af lokalpolitiet i Herning vicepolitiinspektør Kristian Larsen.

Landbetjenten har varetaget opgaven med udgangspunkt i sin bolig i Nørre Snede, der de seneste år har haft åbent i ekspeditionen fire timer ugentligt.

"Borgerne i Nørre Snede og omegn vil fortsat kunne komme i kontakt med os, når de har brug for det. Man kan fortsat ringe 114 døgnet rundt. Hvis man har brug for personligt fremmøde, kan man fortsat møde op på en nærstation. Man kan også lave aftale med os uden for den normale åbningstid, hvis man har brug for det", siger Kristian Larsen.

Foruden politiopgaver i nærområdet har en del af opgaverne ligget i Nørre Snede Fængsel, hvor landbetjenten blandt andet har varetaget besøgskontrol samt behandling af sager i relation til fængslet.

"Nærhed til borgerne er vigtigt, og når vi ændrer vores organisering, så skal vi sørge for, at borgerne fortsat oplever, at politiet er lige ved hånden, når de har brug for det. Derfor er det vigtigt at få sagt, at vi fortsat tager os af de henvendelser, som kommer fra borgerne i Nørre Snede og omegn, og at vi fortsætter samarbejdet via SSP med skole og kommune, forklarer Kristian Larsen.

Årsagen til ændringen i politikredsens organisation skal blandt andet findes i et ændret kriminalitetsbillede.

"Den It-relaterede kriminalitet fylder meget mere i dag, end den gjorde for ti år siden. Vi har i en årrække tilpasset vores egne kompetencer til den digitale verden. Helt bogstaveligt modtager vi i dag flere og flere af borgernes anmeldelser digitalt via politi.dk."

"Vi oplever også, at antallet af henvendelser i vores ekspeditioner gradvist er blevet færre. Så når vi ikke åbner landekspeditionen i Nørre Snede igen, er det fordi, vi fortsat tilpasser os, den virkelighed vi står i", siger vicepolitiinspektøren.

På nærstationen i Ikast kan borgerne møde op i de normale åbningstider mandag - tirsdag i tidsrummet 8.00-14.00 og torsdag 10.00-17.00. Borgerne kan også ringe og lave en aftale om personligt fremmøde eller besøg af politiet uden for den normale åbningstid.

Samtidigt kan borgerne i Nørre Snede og omegn fortsat tippe politiet om stort og småt ved at ringe 114 - spørg evt. efter nærpolitiet i Ikast.

Det tætte samarbejde med Ikast-Brande Kommune om blandt andet forebyggelse i lokalmiljøet vil fortsat blive varetaget af nærpolitiet i Ikast.

 

Pressekontakt

Kristian Larsen, vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Herning-Ringkøbing. Telefon: 51167261

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

4. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

66-årig morsingbo dømt for blufærdighedskrænkelse

En 66-årig mand fra Mors fik en straf på 20 dages betinget fængsel, da han i dag ved Retten i Holstebro blev dømt for blufærdighedskrænkelse af to mænd, som han på gerningstidspunktet var chef for.

3. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Kærshovedgård-beboer tiltalt for uagtsomt manddrab

En 34-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, da han i april kørte frontalt ind i en modkørende kvindelig bilist.

29. august 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt for hacking og blufærdighedskrænkelse

En 35-årig mand er ved retten i Viborg idømt to års fængsel i omfattende sag om hacking og blufærdighedskrænkelse.