Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

24. april 2020 15:36

Skilte skal få de sidste til at holde afstand

Fire steder i Midt- og Vestjylland sætter politiet nu skilte op, der gør opmærksom på, at politiet kan forbyde ophold de pågældende steder. Det sker for at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus.

Udsnit af plakat, der orienterer om, at politiet kan lukke ormådet

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Kun ni gange har Midt- og Vestjyllands Politi måttet rejse sigtelse i COVID19-relaterede sager, og langt de fleste midt- og vestjyder har været gode til at følge myndighedernes anbefalinger.
Alligevel har man hos Midt- og Vestjyllands Politi noteret sig nogle områder, hvor der har været mere aktivitet end andre steder. Her har politiets tryghedsskabende patruljer flere gange rådgivet og vejledt folk, uden at der dog har været behov for yderligere tiltag. Men nu har Midt- og Vestjyllands Politi fire steder valgt at sætte skilte op, der skal sikre, at der ikke er for mange forsamlet. Der er tale om:

- Sdr. Anlæg, Godsbanevej i Herning
- Fuglsang Sø, Vesterholmvej ved Herning
- Østre Søbad, Horsensvej 2 i Silkeborg
- Nørresøbadet, Gefionvej 1 i Viborg.

 

Politiet kan forbyde ophold 

Det er fortsat vigtigt, at alle gør, hvad de kan, for at hindre coronavirus i at sprede sig, og når politiet sætter skilte op, er det for at vise borgerne, at myndighederne mener det alvorligt: ”Vi vil gerne med skiltene gøre det klart, at hvis man ikke respekterer anbefalingerne om afstand og reglerne om ikke at samles flere end 10 personer, jamen så kan vi helt forbyde ophold i området", siger Helle Kyndesen, politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi og fortsætter: ”Det ser ud til at blive dejligt vejr igen i weekenden, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, hvis vi er nødt til at helt at forbyde folk at opholde sig i de her rekreative områder. Derfor håber jeg, skiltene kan få de sidste med på fornuftens vogn, så det ikke bliver nødvendigt. Men sidder folk for tæt eller er for mange samlet, så tøver vi på den anden side heller ikke med at udstede opholdsforbud”. 

 

Skiltene beder folk søge væk fra området, hvis ikke det er muligt at holde afstand til andre, og politidirektøren minder om, at Midt- og Vestjylland har mange andre dejlige steder, hvor man kan nyde naturen.

 

Skilt, der fortæller, at politiet kan udstede opholdsforbud

 

 

 


Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

8. oktober 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Nærpolitistation indvies i Struer

Fredag den 15. oktober slår Midt- og Vestjyllands Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Struer. Åbningen markeres officielt med deltagelse af justitsministeren, borgmesteren og politidirektøren, ligesom borgerne inviteres til åbent hus.

7. oktober 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Branden i Hvide Sande: Tekniske undersøgelser er afsluttet

Politiets tekniske undersøgelser på brandstedet efter branden på havnen i Hvide Sande den 15. september er nu afsluttet. Nu venter analyser og yderligere afhøringer, inden brandårsagen kan klarlægges.

5. oktober 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Var du ved anlægget i Struer om aftenen den 28. september, så ring til politiet

Politiet vil gerne tale med folk, der færdedes omkring anlægget i Struer den 28. september mellem klokken 21:00 og 21:30.