Spring til hovedindhold

Forslag

To anholdt for svindel af ældre borgere

To unge mænd fremstilles i grundlovsforhør for at svindle sig til 60.000 kroner hos ældre borgere i Herning og Holstebro.

Midt- og Vestjyllands Politi har den 7. juni 2023 efter kortvarig efterforskning, anholdt 2 personer for flere forhold af svindel af ældre borgere i Herning og Holstebro kommune.
De sigtede er to unge mænd på 17 og 18 år. Begge har bopæl i Ikast-Brande Kommune.

De er mistænkt for den 6. og 7. juni at have kontaktet ældre borgere telefonisk og udgivet sig for at være fra de ældre borgeres bank. Herefter er de forurettede blevet overtalt til at udlevere deres betalingskort og koder til en person, der mødte op på deres bopæl. Kortvarigt efter blev der i alt hævet ca. 60.000 kr. kontanter i nærliggende hæveautomater.

Denne type kriminalitet er desværre udbredt, og Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer borgerne til at passe godt på deres følsomme oplysninger.

- Det er ingen hemmelighed, at gerningsmændene går målrettet efter den ældste del af befolkningen. Det er derfor vigtigt, at vi hjælper hinanden med at få spredt budskabet om at passe godt på bankoplysninger. Har du en ældre mor eller far, så tag en snak med dem om aldrig at udlevere koder eller betalinskort. Hverken over telefonen eller fysisk til personer, siger Erik Hykkelbjerg, der er politiassistent i forebyggelsesafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Følg de gode rå og undgå at blive snydt

- Udlever aldrig dine kort og oplysninger til fremmede.
- Udlever aldrig dine koder.
- Hvis du er i tvivl, så afbryd samtalen og ring til bankens hovednummer.
- Hvis det er gået galt, så anmeld det til politiet.

Der vil blive afholdt Grundlovsforhør torsdag den 8. juni klokken 13.00 i Retten i Holstebro med krav om varetægtsfængsling. Det forventes at der vil blive anmodet om lukkede døre.Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet undersøger hændelsesforløb

Midt- og Vestjyllands Politi har sat gang i en undersøgelse af hændelsesforløbet omkring en politiforretning søndag den 24. september.

22. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet holder øvelse med flere myndigheder i byretten i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi afholder i dag sammen med andre myndigheder øvelse i byretten i Viborg.

6. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd idømt fængsel og udvisning for serie-indbrud i håndværkerbiler

Fire litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for lang række af værktøjstyverier.