Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

12. januar 2024 12:25

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. januar 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. januar 2024 kl. 07.00 til 12. januar 2024 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Hvalsøvej, Osager, Lejre
Ringstedvej, Bjæverskov


Byttede plads på førersædet under motorvejskørsel - Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 09.50 ønskede en civil færdselspatrulje med videoudstyr at kontrollere en personbil, der blev ført i nordgående retning ad Køge Bugt Motorvejen ved Greve, idet bilejeren ikke var registreret med nogen førerret.

Da personbilen skulle standses, bemærkede færdselspatruljen nogen uro inde i selve bilen, således at bilen gav et ryk til siden som følge af usikker kørsel over en strækning af ca. 40 meter.

Personbilen blev standset, og i bilen befandt to mænd på 18 og 20 år fra Slagelse. Videooptagelser sammenholdt med færdselspatruljens egne observationer gjorde, at politiet kunne konkludere, at føreren havde skiftet plads med passageren, hvilket var årsagen til bilens usikre kørsel og reelt uden nogen fører over den anførte strækning.

Den 20-årige var bilejeren og blev anset for at være føreren, men da hans førerret tidligere var blevet inddraget af politiet i forbindelse med verserende færdselssager, blev han sigtet for både kørsel uden førerret, manglende brug af sikkerhedssele samt for at have været ansvarlig for den usikre kørsel uden reel fører af personbilen. Han nægtede sig skyldig i sigtelsen trods forevisning af færdselspatruljens fremvisning af optagelser af hans kørsel og bytten plads i bilen.

Den 18-årige blev anset for at være passageren, der byttede plads med føreren. Han havde kørekort til personbil, men blev sigtet for manglende brug af sikkerhedssele under kørslen ved pladsbytningen og kørslen indtil politiets standsning af bilen.

Politiet gjorde begge bekendt med, at de ville høre nærmere fra politiet, når sagerne skulle afgøres. Den 20-årige, der indledningsvist ikke kunne erkende at have været fører af bilen inden pladsbyttet, kontaktede senere på dagen politiet for at meddele, at han nu godt kunne erkende sig skyldig i sigtelserne.

Færdselsuheld - Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 09.53 var to bilister stødt sammen på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor ved Jersie, men ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.

Det viste sig, at en 53-årig mand fra Næstved som fører af en personbil skiftede vognbane til venstre samtidig med, at en 23-årig mand fra Grevinge lavede et styreudslag med en varebil, således at varebilens bagende slog ud. Herved ramte de to bilister hinanden, så der skete ringe skade på køretøjerne. Politiet registrerede blot omstændighederne herved.

Uligevægtig mand skabte utryghed - Kongebakken, Roskilde
Kl. 10.10 rykkede politiet hastigt ud til et grønt område ved siden af en folkeskole på Kongebakken i Roskilde, idet en mand iført en morgenkåbe og medbringende en lægtehammer forsøgte at antænde en deodorant med en lighter.

Politiet fik på stedet kontakt til manden, der under brug af peberspray blev anholdt i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af både ordensbekendtgørelsen og våbenlovgivningen med hensyn til hammeren.

Der var tale om en uligevægtig, 56-årig mand fra Roskilde, som blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han blev undersøgt af en læge. Konklusionen på undersøgelsen blev, at den 56-årige skulle indlægges på et hospital til undersøgelse og eventuel behandling for sin sindstilstand.

Ingen havde været i nærliggende fare ved mandens færden i området, men hans adfærd kunne dog anses for at være utryghedsskabende i nærhed af folkeskolen. De sociale myndigheder i Roskilde Kommune blev underrettet om mandens adfærd af hensyn til eventuel fremtidig tilbud om hjælp til ham.

Blufærdighedskrænkelse - Jernbanevej, Køge

Kl. 10.13 anmeldte en 21-årig kvinde fra Hårlev, at hun på Køge togstation havde fået krænket sin blufærdighed, idet en mand havde onaneret foran hende.

Manden havde fået øjenkontakt med kvinden, som hurtigt gik væk fra manden, men han fulgte kortvarigt efter hende. Hun begyndt at småløbe, hvorefter manden forsvandt i ukendt retning. Politiet ledte efter den pågældende mand, men uden at finde ham i området.

Den mistænktes signalement fremgår imidlertid i andre tilsvarende sager, hvorfor politiet har en kraftig formodning om krænkerens identitet. Disse oplysninger indgår nu i efterforskningen i sagen om blufærdighedskrænkelse over for den 21-årige kvinde.

Kvinde fuppet af falsk bankmand - Kalundborg

Kl. 10.20 anmeldte en 79-årig kvinde fra Kalundborg, at hun dagen før kl. ca. 10.20 var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være fra bankens kortudlevering. Årsagen til opkaldet var problemer med den 79-åriges hævekort, som hun også blev overtalt til at udlevere PIN-koden til.

Kort efter telefonsamtalen henvendte en fremmed mand sig på hendes bopæl og fik hævekortet udleveret, hvorefter der senere på eftermiddagen i en pengeautomat uberettiget blev hævet 15.000 kr. fra hendes konto.

Kortafhenteren blev af den 79-årige beskrevet som: mand, 20-25 år, 180-190 cm høj, kort mørkt hår og med skæg, intet om beklædning.

Politiet har optaget en anmeldelse om bedrageri over for den 79-årige, der først var blevet klar over sagens rette sammenhæng efter kontakt til sin familie. Pengene var dog allerede hævet, men betalingskortet er nu blevet spærret for at undgå yderligere misbrug.

Buschauffør og bilist i mundhuggeri - Roskildevej, Ortved, Ringsted

Kl. 10.50 kontaktede en 39-årig mandlig buschauffør i en rutebus politiet efter en tidligere overfusning af en bilist samme morgen kl. ca. 06.50. Uoverensstemmelsen havde ikke medført fysisk overlast for nogen.

Politiet fik klarlagt, at buschaufføren var standset ved et busstoppested på Roskildevej i Ortved, hvor en bilist samtidig skulle ind ad en indkørsel og var tæt på ramme bussen. Buschaufføren gjorde bilisten opmærksom på faren ved at dytte, hvilket fik bilisten til at stige ud af sin bil.

Den mandlige bilist råbte udefra ad buschaufføren, der åbnede døren for en påstigende passager. Samtidig kom bilisten ind i bussen og udtalte sig truende over for buschaufføren, inden bilisten igen forlod bussen.

Buschaufføren videregav bilistens nummerplade til politiet, som fik identificeret bilisten som en 34-årig mand fra Ringsted. Han blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen som følge af sin adfærd, der også fremgik af bussens videoovervågning som bevis i sagen.

Sæl på afveje - Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde - Lejre

Kl. 11.06 fik politiet en henvendelse fra Trafikradioen om, at en bilist havde meldt om en levende sæl på en cykelsti ved motorvejsafkørsel 15 Gevninge ved Holbækmotorvejen.

Politiet noterede sig henvendelse og underrettede straks vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse, så en dyreambulance kunne sendes til stedet for at hjælpe sælen. Politiet rykkede ikke ud til stedet.

Fund af ammunition - Hallenslevvej / Gørlevvej, Gørlev Sj. - Kalundborg

Kl. 14.24 kontaktede en blot 10-årig dreng politiet, fordi han havde fundet nogle haglpatroner efterladt i krydset mellem Hallenslevvej og Gørlevvej vest for Sæby.

Politiet afhentede på findestedet 10 patroner til et jagtgevær, så ammunitionen kunne destrueres efterfølgende under betryggende forhold. Hvem der har efterladt ammunitionen på stedet, har politiet ingen oplysninger om.

Bortvisning fra toget og utryghedsskabende mand - Jernbanevej, Ringsted

Kl. 15.44 bad DSB-togpersonale om assistance fra politiet til at konstatere identiteten på en udenlandsk, mandlig togpassager i et tog, der ankom til Ringsted station.

På togstationen fik politiet kontakt til en 22-årig mand med opholdstilladelse i Sverige, men med tysk statsborgerskab. Han blev efter ønske fra DSB bortvist fra toget uden at blive sigtet for noget af politiet.

Under ophold på togstationen fik politiet en anden henvendelse fra borgere om, at en mand gik rundt og skubbede til andre. Politiet fik herefter kontakt en kraftigt spirituspåvirket, 43-årig mand uden fast bopæl, som derfor blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og bortvist fra stedet.

Beskeden om bortvisning forstod den 43-årige ikke helt, så politiet til sidst frihedsberøve ham for at få genoprettet roen og trygheden på togstationen. Den 43-årige blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Her opholdt han sig til midt på aftenen, hvor han blev løsladt og nu kan forvente at modtage en bøde på grund af sin adfærd på togstationen i Ringsted.

Grov vold på værtshus - Nygade / Jernbanevej, Holbæk

Kl. 16.45 rykkede politiet ud til et slagsmål på et værtshus i Nygade, hvor en mand var blevet overfaldet af en anden og slået i hovedet herunder.

Politiet fik på værtshuset i Nygade kontakt til en 70-årig mand fra Højby Sj. med et mindre, men blødende sår i hovedet efter et slagsmål med en 40-årig mand fra Holbæk.

Videoovervågningen på værtshuset blev gennemgået, hvoraf det fremgik, at den 40-årige havde væltet den 70-årige omkuld og efterfølgende slået ham med et stoleben i hovedet. Politiet anholdt derfor den 40-årige i forbindelse med en sigtelse for grov vold.

Under efterforskning i sagen kom det frem, at de to parter under ophold på et værtshus på Jernbanevej i Holbæk tidligere dagen var blevet uvenner, inden den ene part havde forladt dette sted. Uoverensstemmelsen mellem dem var fortsat på værtshuset i Nygade, da de begge tilfældigt var blevet gæster dette sted senere på eftermiddagen.

Efter afhøringen til sagen løslod politiet den 40-årige, der dog kan forvente at blive stillet strafferetlig til regnskab for volden mod den 70-årige.

Efteranmeldt færdselsuheld - Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 16.48 anmeldte en 44-årig mand fra Roskilde, at han kl. ca. 16.15 var blevet påkørt af en bilist på Nørre Alle i Kalundborg. Bilisten var trods påkørslen kørt fra stedet uden at standse og give sig til kende over for anmelderen.

Politiet fik ud fra afhøring af den 44-årige klarlagt, at han som fodgænger havde krydset Nørre Alle fra syd mod nord ud for et busstoppested, da han blev påkørt af en højresvingende bilist. Bilisten var kørt ud fra en parkeringsplads på den nordlige side af Nørre Alle og havde svinget til højre ad Nørre Alle i vestlig retning.

Den 44-årige var sluppet uskadt fra påkørslen, men har ingen oplysninger om bilisten, hvis fører blev beskrevet som en 30-50-årig mand med et udenlandsk udseende. Et vidne havde dog set uheldet og givet den 44-årige oplysninger om nummerpladen på bilistens bil. Disse oplysninger bruger politiet nu i et forsøg på at få identificeret både bilen og dens fører.

Færdselsuheld - Jyllinge Parkvej / Værebrovej, Jyllinge - Roskilde

Kl. 17.15 var to bilister stødt sammen i vejkrydset Jyllinge Parkvej - Værebrovej i Jyllinge, uden at nogen var kommet til skade.

En 20-årig mand fra Birkerød var i en varebil kørt ad Jyllinge Parkvej mod øst og ville i krydset ud for Værebrovej foretage en U-vending. Under vendingen ved svingning forlæns til venstre stødte han sammen med en personbil, som en 46-årig mand fra Jyllinge førte ad Jyllinge Parkvej i vestlig retning. Der skete mindre materiel skade på de involverede køretøjer, og politiet har optaget rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder hvorvidt færdselsloven måtte være blevet overtrådt.

Brand i køkken - Uglebakken, Jyllinge - Roskilde

Kl. 18.01 udbrød der brand i køkkenet på en privat bopæl på Uglebakken, så naboer opdagede åben ild i aftenmørket og slog alarm til brandvæsnet.

Naboerne iværksatte evakuering af den 79-årige kvindelige beboer, som formentlig havde forsøgt at slukke ilden og herunder måske havde fået røg i luftvejene. Hun blev derfor straks bragt til skadestuen til undersøgelse, der endte med, at hun blev indlagt til observation for røgforgiftning.

Brandvæsnet fik slukket branden, der blev begrænset til køkkenet, hvor der var tegn på madlavning på tidspunktet for brandens opståen.

Politiet fik i forbindelse med den indledende undersøgelse klarlagt, at den 79-årige formentlig havde tørret madspild op med køkkenrulle, som der herefter var gået ild i, uden at hun kunne nå at få ilden slukket, inden den bredte sig i køkkenet.

Den 79-åriges pårørende er underrettet om hospitalsindlæggelsen og med henblik på at hjælpe hende med genhusning mv.

Ihærdige butikstyve - Jyllandsgade / Køgevej, Ringsted

Kl. 20.47 anmeldte handlekraftigt personale i et supermarked, at to mænd for anden gang inden for kort tid var blevet afsløret i at ville stjæle kød fra to supermarkeder i samme kæde.

De to mistænke mænd var flygtet i en personbil, hvis nummerplade var blevet aflæst og nu indgår i politiets efterforskning af butikstyverierne.

De to mistænkte mænd havde i et supermarked på Køgevej i Ringsted stjålet fire ferske oksemørbrad og sluppet af sted kødvarerne i en bil. Personalet fik en mistanke om, at mændene måske ville forsøge sig i et andet supermarked på Jyllandsgade i Ringsted, hvorfor personale fra første supermarked indfandt sig her.

I dette supermarked blev de samme mænd truffet, og da de var i besiddelse af to frosne oksemørbrad, blev de konfronteret med mistanken mod dem. Under tilbageholdelsen blev de to mørbrad afleveret, men de to mænd så deres snit til at flygte fra stedet i en personbil.

Politiet efterforsker nu de to sager om butikstyverier og forsøger at få identificeret de to mistænkte, der blev beskrevet som to mænd i 25-30-års alderen, den ene med rødt skæg, den anden med mørkebrunt fuldskæg.

Vold på togstation - Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.54 fik politiet en anmeldelse om, at et par mænd havde været i slagsmål i forhallen på togstationen, og at en formodet voldsmand efterfølgende havde forladt stedet.

Politiet kørte til stedet med flere patruljer, der ved taxaholdepladsen uden for stationsbygningen fik kontakt til en spirituspåvirket, 26-årig mand fra Viby Sj. som mistænkt i sagen.

En spirituspåvirket, 53-årig mand fra Roskilde kunne som offer samtidig oplyse politiet om, at han under ophold i forhallen i stationsbygningen sammen med vidner var kommet i håndgemæng med den 26-årige. Herefter havde han sat sig på en bænk i forhallen, da han pludselig blev sparket i hovedet bagfra af den 26-årige, som efterfølgende tog flugten fra stedet.

Den 26-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for vold, og ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af tre gram hash, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Anholdelsen af den 26-årige udviklede sig, idet han satte sig så voldsomt til modværge trods oplysning om anholdelse, at politiet fandt grundlag for yderligere at sigte ham for overtrædelse af straffeloven om at modsætte sig frihedsberøvelsen.

Den 53-årige blev sendt på skadestuen, men var sluppet med hævelse, ømhed og hovedpine som følge af sparket. Den 26-årige blev transporteret til politistationen, hvor han blev afhørt til voldssagen, inden han tidligt fredag morgen blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, som senere vil finde sin strafferetlige afgørelse.

Spirituskørsel - Kong Valdemars Vej, Roskilde

Kl. 02.23 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Kong Valdemars Vej i Roskilde. Alkometertesten havde givet et udslag langt over den tilladte grænse, hvilket var grundlaget for sigtelsen mod ham.

Den 37-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. maj 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. maj 2024 kl. 07.00 til 17. maj 2024 kl. 07.00.

16. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. maj 2024 kl. 07.00 til 16. maj 2024 kl. 07.00.

15. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 15. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. maj 2024 kl. 07.00 til 15. maj 2024 kl. 07.00.