Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. september 2020 12:39

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 040920 kl 0700 til mandag den 070920 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Weekendens anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Køgevej, Ringsted

Greve Strandvej, Greve

Værftsvej, Køge

Greve Main, Greve

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Søstrupvej, Søstrup, Holbæk

Mønstedsvej, Greve

Torvegangen, Asnæs

Pilevangen, Asnæs

Rosengården, Greve

Brogårdsvej, Greve

Marsvej, Jyllinge

Barnekæret, Gundsømagle, Roskilde

Hareskrænten, Rørby, Kalundborg

Havnsøgårdsvej, Havnsø, Føllenslev

Poppelbakken, Kalundborg

Engvej, Karlslunde

Hegnsgården, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Annebergparken, Nykøbing Sj.

 

 

Fredag – lørdag:

 

Uheld i lyskryds – Ringvejen/Vestergade, Ølbyvej, Køge

Kl. 11.33 stødte to bilister sammen i et lyskryds. En 88-årig kvinde fra Køge kørte ad Ringvejen mod nord og ind i krydset, hvor hun stødte sammen med en 18-årig mand fra Bjæverskov, som kørte ad Ølbyvej mod øst. En patrulje blev sendt til stedet, hvor ingen personer var kommet til skade, men bilerne havde skader på fronten. Politiet undersøgte uheldsstedet og afhørte vidner, som havde overværet uheldet, hvor det viste sig at de var mistanke om at den kvindelige part var kørt frem for rødt lys. Den 18-årige havde forsøgt at bremse, men der skete alligevel kollision. Patruljen skrev en rapport, og den 88-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Cyklist ramt af bil – Karlstrup Strandvej/Mosevænget, Solrød Strand

Kl. 15.03 blev en 71-årig mand fra Greve påkørt, da han kørte på cykel ad Karlstrup Strandvej mod syd. Fra Mosevænget kørte en 71-årig kvinde i bil frem mod krydset ved Karlstrup Strandvej, hvor hun overså cyklisten og kørte frem for sin ubetingede vigepligt. Cyklisten blev ramt og landede på bilens kølerhjelm og røg herfra ned på vejen. Den 71-årige havde ingen cykelhjelm på, og pådrog sin flænger i hovedbunden. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den tilskadekomne blev kørt på sygehuset til behandling. Undersøgelserne af den 71-årige viste, at også havde fået flere brud på overkroppen, men hans tilstand var stabil. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet og underrettede de pårørende til den 71-årige om uheldet. Den 71-årige kvinde vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Slange set ved rasteplads – Karlslunde Rasteplads, Karlslunde – Greve

Kl. 15.15 fik politiets servicecenter et opkald fra en borger, som netop havde haft en bemærkelsesværdig oplevelse ved Karlslunde Rasteplads. Manden var kørt fra Karlslunde Mosevej ad en mindre asfalteret vej bag ved rastepladsen og ned til Monarch Karlslunde Øst. Da den asfalterede vej sluttede og vejen gik over til at blive en grusvej så anmelderen en slange på omkring to meter, som snoede sig ned i grøften ved et æbletræ. Han skyndte sig at tage et foto af slangen før han ringede til politiet. Politiet kontaktede en slangekyndig, som fik fremsendt et foto af slangen. Det viste sig at være en pyton kvælerslange, som derfor ikke er giftig. Personalet på tankstationen ved rastepladsen blev orienteret om at ringe 114, hvis de så slangen eller hørte om nogen, som havde set den. Politiet har ikke siden fredag hørt fra andre borgere, som har set krybdyret.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du ser slangen. Politiet vil herefter kontakte den slangekyndige, som kan afhente og håndtere slangen.

 

 

Udenlandsk kaffetyv – Rådhusstræde, Køge

Kl. 15.25 blev en udenlandsk butikstyv tilbageholdt i Fakta, hvor han havde stjålet seks poser kaffe. En patrulje kørte til supermarkedet, hvor de traf en 33-årig mandlig asylansøger fra Rusland med adresse i Sandholmlejren. Han blev sigtet og anholdt indtil politiet fik hans identitet endeligt bekræftet på politistationen. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at få en bøde i sagen. De seks poser kaffe til en samlet værdi af ca. 500 kr fik butikken retur, og de havde derfor intet erstatningskrav. 

Udenlandsk butikstyv – Huginsvej, Ringsted

Kl. 16.27 var politiet sendt til en udenlandsk butikstyv i Fakta i Ringsted, hvor personalet havde tilbageholdt en mistænkt. Patruljen traf en 31-årig mand fra Litauen, som havde taget en ramme øl og fire Red Bull energidrik til en samlet værdi af 166 kr, som han havde gemt i sin taske. En medarbejder havde desuden bemærket, at den mistænkte også havde drukket nogle øl, mens han befandt sig i butikken. Ved kassen betalte han kun for en Red Bull, hvorefter han forlod butikken, men blev standset af personalet og bedt om at følge med. Den 31-årige blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen, som han erkendte. Han betalte en straksbøde, hvorefter han fik lov til at gå. 

Brand i papircontainere – Torvesvinget, Vig - Odsherred

Kl. 22.48 kørte politi og brandvæsen til en brand i to papircontainere i metal, som stod på en parkeringsplads ved Torvesvinget i Vig, opsat til at borgerne kan indlevere genbrugspapir. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, hvor der på parkeringspladsens nordlige hjørne var brand i to papircontainere med omkring 25 meter til nærmeste bebyggelse. Brandvæsnet væltede containerne, idet der er en luge i bunden, som kan åbnes, så det var muligt at komme til at slukke det brændende papir. 
Politiet undersøgte brandstedet, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen. Patruljen traf en gruppe unge i området, som gerne ville se, hvad der skete. Ingen af de unge havde dog set, da containeren brød ud i brand. Ingen personer kom til skade ved branden.

Vidner som har bemærket personer eller køretøjer omkring containeren i forbindelse med at branden startede, fredag aften ved 22.45 tiden bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen. 

Spiritus og narkokørsler – Holbæk, Roskilde og Lejre

00.58 Valdemar Sejrsvej, Holbæk. En 26-årig mand fra Vipperød kørte i en personbil, selvom han var påvirket af narko og spritius. 

Kl. 01.34 Eriksvej, Roskilde. En 20-årig mand fra Roskilde sigtet for narkokørsel, da han holdt i tomgang foran en adresse på Eriksvej. Han blev testet positiv for amfetamin. Der var i alt fem unge i bilen, som alle blev visiteret og bilen ransaget, men patruljen fandt ingen narko i bilen. To af de antrufne unge var mindreårige piger på 15 og 17 år, begge fra Roskilde. Deres værger og de sociale myndigheder blev orienteret om episoden. 

Kl. 01.52 Annavej, Holbæk. En 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet og anholdt for at køre bil i spiritus- og narkopåvirket tilstand. 

Kl. 02.00 Bregnetvedvej, Osteed, Lejre. En 29-årig mand fra Borup kørte bil med en alt for høj spirituspromille. Politiet sigtede og anholdt manden, og grundet promillens størrelsen inddrog politiets hans førerret på stedet, mens sagen behandles.

Alle de sigtede blev taget med til blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Når politiet modtager resultatet af blodprøven, vil de sigtede blive orienteret om sagens videre gang. 


Lørdag – søndag:

 

Mand faldt ned fra taget – Nyhusvej, Ørslev, Ringsted

Kl. 09.07 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med noget tagarbejde på en privat adresse. Inden ankomsten til uheldsstedet fik politiet oplysninger om, at den tilskadekomne var fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling for et hovedtraume. Det viste sig, at den tilskadekomne var en 72-årig mand fra Vig, som havde hjulpet med et tagarbejde på en ladebygning. Han faldt under arbejdet gennem taget og ned på et betongulv, hvorfor han pådrog sig et hovedtraume. Politiet kunne konstatere, at der på arbejdsstedet var opsat sikkerhedsudstyr mod fald. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som Arbejdstilsynet vil undersøge nærmere i samarbejde med politiet i et forsøg på at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar. Den tilskadekomne er fortsat indlagt på Rigshospitalet til fornøden behandling og meldes i stabil tilstand.

Færdselsuheld – Roskildevej, Snekkerup, Ringsted

Kl. 10.55 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor tre bilister var impliceret, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 66-årig mand fra Ringsted i det nordgående spor var standset med sin personbil og afventede modkørende, inden han ville svinge til venstre ind til en privat ejendom. Medens han afventede modkørende, blev han påkørt bagfra af en anden personbil ført af en 62-årig mand fra Ringsted. Påkørslen medførte, at den 66-åriges bil blev skubbet over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor bilen blev påkørt af en tredje personbil ført af en 19-årig mand fra Borup i sydgående retning ad Roskildevej. Han så sammenstødet mellem de to bilister ske, men kunne ikke undgå selv at blive involveret. Den 62-årige mand blev bragt på skadestuen til kontrol, men var ligesom de to øvrige bilister sluppet uskadt fra uheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.28 ønskede færdselspolitiets videopatrulje at standse en bilist, der kørte ad Skovvejen ved Regstrup med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Føreren ønskede imidlertid ikke at tale med politiet og satte derfor hastigheden op i et forsøg på at køre fra politiet. Bilisten påkørte herunder et autoværn, men fortsatte kørslen i og omkring Stigs Bjergby og videre til vejen Friheden, hvor bilisten kørte ud på en mark og fortsatte kørslen i østlig retning. Politiet fulgte efter, indtil føreren efterlod bilen og stak af til fods. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter den mandlige fører, som kl. 14.40 blev fundet og anholdt. Der var tale om en 47-årig mand fra Stensved, der var påvirket af narkotika (mistanke om kokain) og i øvrigt frakendt kørekortet. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham efter en nøje vurdering af hans kørsel mv., hvor der ikke fandtes grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Politiet valgte dog at beslaglægge den 47-åriges bil, da han flere gange var blevet afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet. Den 47-årige kan nu forvente at høre yderligere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og videooptagelserne fra kørslen er blevet gennemset for at fastlægge hastighedsovertrædelser under flugten fra politiet.

Turistfartøj grundstødt – Roskilde fjord – Roskilde

Kl. 15.00 fik politiet en henvendelse fra Forsvaret om, at der var blevet iværksat en redningsaktion i Roskilde fjord, idet et turistfartøj var grundstødt i farvandet ud for Vigen Strandpark og ikke kunne komme fri igen ved egen kraft. Ombord på fartøjet var passagerer, som med assistance fra det lokale redningsberedskab blev sejlet i land via Veddelev havn. Politiet kunne konstatere, at der havde været 63 voksne, tre børn og 11 besætningsmedlemmer, som alle var blevet sikkert reddet i land kl. ca. 16.15. Ingen var kommet til skade, og politiet foretog en rutinemæssig kontrol af de ansvarlige for sejladsen, men ingen var påvirkede af alkohol. De nærmere undersøgelser omkring årsagen til grundstødningen foretages af andre myndigheder end politiet. Der blev ikke konstateret nogen miljøforurening efter grundstødningen.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 15.26 anmeldte en 46-årig mand fra København Ø, at han få minutter tidligere under kørsel ad Odsherredvej (rute 21) i nordlig retning i en personbil var blevet overhalet højre om. En varebil var kørt ud i græsrabatten for at overhale og havde herunder ramt højre side af hans personbil. Føreren af varebilen havde blot fortsat sin kørsel uden at standse for at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Flugtbilisten kørte i en hvid varebil med tilkoblet traileren, og føreren af varebilen blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 45-55 år, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kronraget / skaldet, Yderligere kendetegn: Havde brune øjne og et mørkt fuldskæg, Iført: Måske noget hvidt tøj. Som passager i bilen befandt sig B: Kvinde, Dansk af udseende, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Håret var mørkt, måske lidt rødligt. Håret var ligeledes bølget, Iført: Mørk striksweater. Ingen kom til skade ved uheldet, og politiet forsøger nu at få varebilen og dens fører identificeret.

Tyverier fra biler og både – Nykøbing Sj./Rørvig – Odsherred

Kl. 16.10 fik politiet den tredje anmeldelse om tyverier i Nykøbing Sj. og Rørvig i løbet af fredagen og lørdagen. De to anmeldelser omhandlede tyveriforhold, der var blevet begået på Egebjergvej, mens det tredje forhold var sket i Rørvig-området, men fælles for alle tre anmeldelser var, at påhængsmotorer var blevet stjålet fra både. I Rørvig var tyveriet sket fra en båd ved kysten ud for Skansehage, mens tyverierne i Nykøbing Sj. var sket på Egebjergvej.
Søndag eftermiddag modtog politiet så to anmeldelser om indbrud i personbiler, der havde fået knust ruder, medens de havde været parkeret natten mellem lørdag og søndag på Egebjergvej, Nykøbing Sj. Fra den ene bil havde tyven stjålet en taske indeholdende en mobiltelefon og en computer, mens tyven havde taget et par solbriller fra den anden bil. 

Politiet efterforsker nu sagerne ud fra de spor, som der måtte være, men ønsker gerne kontakt fra personer, der kan have gjort iagttagelser i forbindelse med tyverierne både fra bådene og bilerne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Spirituskørsel – Brogade, Holbæk

Kl. 21.45 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.18 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Vig for spirituskørsel i en personbil, hvor den 34-årige på bagsædet medbragte sine to børn på syv og elleve år. Han blev løsladt på sygehuset i Holbæk efter udtagelse af en blodprøve til nærmere for alkohol. I forbindelse med løsladelse forlod den 34-årige børnene, så politiet underrettede børnenes værge om sagen, så værgen efterfølgende tog sig af børnene. Politiet har ud fra omstændighederne skrevet en socialrapport, så de sociale myndigheder bliver underrettet om hændelsesforløbet vedr. børnene.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Kærup Parkvej, Ringsted

Kl. 22.36 fik politiet en henvendelse fra en bilist om, at en varebil var kørt ligeud i en rundkørsel og nu var forulykket. Det viste sig, at en 32-årig mand fra Letland som fører af en dansk registreret varebil var kørt ad Østre Ringvej mod syd og formentlig med for høj hastighed, så han i rundkørslen ved Kærup Parkvej var kørt ligeud i rundkørslen. Herved havde han påkørt en lygtepæl, så gadebelysningen på stedet var gået ud. Et elselskab blev derfor tilkaldt til at foretage reparation, så rundkørslen ikke henlå i mørke. Der var tale om et solouheld, og den 32-årige fører slap uskadt fra uheldet.

Brandundersøgelse – Havnevej, Reersø havn, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.18 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur og en carport på en privat adressen. Branden var blevet opdaget af naboen, som havde alarmeret brandvæsnet. Branden udviklede en del røg og slukket af brandvæsnet, der dog ikke kunne forhindre, at både skuret og carporten nedbrændte. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Odsherredvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 02.32 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og havde påkørt autoværnet. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Asnæs under kørsel i en personbil i sydøstlig retning ad Odsherredvej (rute 21) havde mistet kontrollen over køretøjet og påkørt autoværnet ved vejens midte. Han styrede herefter kontra og påkørte nu autoværnet i modsatte side lidt længere fremme, inden han standsede. Ved de to påkørsler af autoværnet blev en del grus og sten hvirvlet op, så en anden bilist blev ramt heraf. Den 18-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men da han var påvirket af alkohol/narkotika under kørslen i bilen, blev han kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. I forbindelse med oprydningsarbejdet og nødvendig reparation af autoværnene blev vejen spærret i begge retninger i tidsrummet kl. ca. 02.45 – 04.00 ved opstilling af skiltevogne. Den 18-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.


Søndag – mandag:

 

Mindreårig butikstyv – Industrivej, Roskilde

Kl. 14.23 blev en patrulje sendt til elektronikbutikken Elgiganten, hvor en 16-årig ung mand var blevet taget for butikstyveri. Politiet traf den unge mand, som kommer fra Roskilde. Han havde stjålet et headset og en computermus til en samlet værdi af 1698 kr, og blev sigtet for butikstyveriet. Politiet underrettede drengens værge og de sociale myndigheder om sagen. Den 16-årige kan forvente en bøde i sagen.

Udenlandsk butikstyv – Over Bølgen, Greve

Kl. 15.40 tilkaldte personalet i Bilka Waves politiet, da de havde tilbageholdt en udenlandsk mand, som havde stjålet en sportsjakken, fire dufte til bilen og 11 chokoladebarer til en samlet værdi af 625 kr. Patruljen traf den mistænkte, en 35-årig mand fra Ukraine, som blev sigtet for butikstyveri. Personalet i butikken havde bemærket manden tage mange varer ned i sin kurv, hvorefter han gik hen til en afsides afdeling, hvor han fyldte nogen af varerne over i sin medbragte taske.  Herefter gik den 35-årige igennem kasselinjen, men betalte ikke for varerne i tasken. Den 35-årige blev anholdt og taget med til politistationen til afhøring med tolk. Han erkendte forholdet og betalte en straksbøde, hvorefter han blev løsladt.

Narkokørsel i høj fart – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.07 foretog politiet en hastighedsmåling af en personbil, der kørte 135 km/t, på Skovvejen hvor det kun er tilladt at køre 90 km/t. Føreren, en 33-årig mand fra København, var desuden påvirket af narko. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i al for høj fart, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. 

Narkokørsel uden kørekort – Ahlgade, Holbæk

Kl. 23.45 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 27-årig mand fra Holbæk, for at lave en rutinekontrol. Føreren havde ikke erhvervet kørekort og var påvirket af narko, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Bilen havde den 27-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort. 

Når resultatet af blodprøverne kommer, kan de sigtede forventet at høre mere i deres sager. 

Brand i villa – Lupinvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 02.13 vågnede et par i Jyllinge af lyden af knust glas, så de først troede, at der var indbrud. De opdagede dog hurtigt at det brændte på verandaen. Familien kom ud af huset og søgte hjælp hos en nabo, hvorfra de ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningen gik i gang. Huset var overtændt og det røg kraftigt fra branden. Naboerne i de omkringliggende huse blev evakueret på grund af røgen, men kunne omkring kl. 03.40 returnere til deres hjem, da røgudviklingen var under kontrol. Da branden var slukket undersøgte politiet brandstedet, som viste at ilden formentlig var startet på husets veranda. Der blev ikke umiddelbart fundet noget mistænkeligt omkring brandstedet, men branden skal nu undersøges nærmere af politiets brandteknikere, for at afklare, om branden kan være startet i forbindelse med cigaretrygning på træterrassen. 
Huset to katte kom selv ud via en kattelem. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden, men der skete store omfattende brand- og sodskader på huset.


Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

22. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. april 2021 kl. 07.00 til 22. april 2021 kl. 07.00.

21. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. april 2021 kl. 07.00 til 21. april 2021 kl. 07.00.

20. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. april 2021 kl. 07.00 til 20. april 2021 kl. 07.00.