Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

3. december 2019

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 021219 kl. 0700 til tirsdag 031219 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Patruljebil set fra siden

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Greve Midtby Center, Greve
Frederiksberg, Svebølle

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klosteråsen, Ringsted
Følfodvej, Køge
Lavetten, Ringsted
Vestvejen, Stigs Bjergby, Mørkøv

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Dragsmøllevej / Tuborgvej, Hørve – Odsherred

Kl. 06.52 var to biler stødt sammen ved krydset Dragsmøllevej – Tuborgvej. Det viste sig, at en 42-årig mand fra Svinninge kørte i en varebil ad Dragsmøllevej mod nordvest, da han begyndte at overhale en personbil, der blev ført af en 19-årig mand fra Litauen i samme retning. Den 19-årige begyndte dog samtidig at svinge til venstre mod Tuborgvej, hvilket bevirkede, at de to bilister stødte sammen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 07.30 var der sket endnu et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen. En 36-årig mand fra Næstved kørte i nordøstlig retning i en personbil, men opdagede for sent, at den forankørende personbil ført af en 46-årig kvinde fra Lejre bremsede på grund af kødannelse. Den 36-årige påkørte derfor bagenden af kvindens bil, hvilket medførte, at det nordgående spor blev spærret for trafik i morgenmyldretiden. Sammenstødet medførte også, at olie løb ud på vejen i et mindre område, så noget grus måtte strøs ud. Ambulancepersonale til parterne, men begge var sluppet fra uheldet med diverse knubs.

Narkokørsel – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 09.12 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 19-årig mand fra Kalundborg. Da han kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkelig mand – Stationscentret, Roskilde

Kl. 10.13 fik politiet en henvendelse fra en kvindelig medarbejder fra politistationen i Roskilde, der i privat ærinde tilfældigt var i supermarkedet Føtex. Under indkøb undrede hun sig over en mands adfærd, idet den fremmede mand gik tæt på flere ældre kunder i supermarkedet. Anmelderen frygtede derfor, at der kunne være tale om en tricktyv, der foretog observationer forud for et tyveri fra f.eks. en taske eller indkøbsvogn. Politiet kørte til supermarkedet og fik kontakt til den udpegede mand, som så faktisk viste sig at være en butikskontrollant på jagt efter butiks- og tricktyve. Der var således ikke grund til at foretage videre over manden.

Våben- og fyrværkerilov samt narkobesiddelse – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.30 kontrollerede politiet en ældre personbil med tre mænd, som netop var kørt ind på en tankstation. Da politifolkene kunne erkende lugten af hash fra bilens kabine, blev alle tre mænd, der var fra Jerslev Sj., kontrolleret. En 26-årig mand var i besiddelse af knap to gram hash, som han forsøgte at gemme i en tom øldåse. En 25-årig mand var i ulovlig besiddelse af en peberspray, medens en 27-årig mand var i besiddelse af tre kanonslag. Politiet sigtede de tre for overtrædelse af hhv. våben - og fyrværkeriloven samt lov om euforiserende stoffer. De ulovlige effekter blev alle beslaglagt som bevis og med henblik på senere konfiskation og destruktion. Alle kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 14.03 anholdt og sigtede en narkohundepatrulje en 31-årig mand fra Holbæk for kørsel ad motorvejen i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, i hvis kabine der lugtede af hash. Derfor lod patrulje en narkohund undersøge bilen nærmere, så en cigaretpakke indeholdende ca. 1 gram amfetamin blev fundet. Den 31-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne. Når blodprøven er analyseret, vil den sigtede høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.15 skete der et mindre alvorligt færdselsuheld i myldretidstrafikken i det sydgående spor. En 38-årig mand fra Gislinge kørte i en personbil og bremsede pludseligt hårdere op end forventet. En 22-årig kvinde fra Haslev, der havde opdaget opbremsningerne længere fremme i trafikken i vognbanen nærmest nødsporet, blev dog overrasket over den 38-åriges hårdere opbremsning, så hun med sin personbil strejfede bagenden af modparten, da hun forsøgte at undvige mod nødsporet for at undgå sammenstød. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Udlændingeloven – Tune - Greve

Kl. 17.50 foretog udlændingeafdelingen en kontrol af et pizzabud, der udbragte madvarer til en kunde i Tune. Pizzabudet var en 23-årig mand fra Iran, som ikke havde de fornødne tilladelser til hverken ophold i Danmark eller til at være beskæftiget her i landet. Han blev derfor frihedsberøvet i medfør af udlændingelovens bestemmelser og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark, hvorfor politiet så selv måtte aflevere madvarerne til kunden. Iraneren fik sin sag afgjort straks med en bøde, hvorefter politiet forelagde hans sag for Udlændingestyrelsen. Politiet afventer nu en resolution om, hvorvidt den 23-årige iraner administrativt skal udvises af Danmark i en periode fastsat af Udlændingestyrelsen. Han er derfor fortsat i politiets varetægt, indtil resolutionen foreligger formentlig i løbet af tirsdagen.

Grove voldssager mellem beboere – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 1802 rykkede politiet ud til et slagsmål mellem to beboere på en institution, idet de havde slået hinanden med et bat. Politiet traf på institutionen to mandlige beboere på 18 og 19 år, som begge blev anholdt og sigtet for grov vold mod hinanden. Det viste sig, at de gennem den seneste uge ikke havde været de bedste venner, så den 18-årige havde tidligere i dag slået den 19-årige med hånden, uden at det udviklede sig yderligere. Senere havde den 18-årige banket på en væg ind til den 19-åriges værelse med et bat, hvilket gjorde den 19-årige så sur, at han truede med en kniv. Den 18-årige slog med battet og ramte den 19-årige på armen, hvorefter de røg i slagsmål med hinanden. Herunder lykkede det den 19-årige at få fat i battet, som han brugte til at slå modparten med. Efter anholdelsen fandt politiet fire ulovlige knive på den 19-åriges værelse. Begge anholdte blev tilset af en læge på et sygehus, inden de blev sigtet for grov vold og også overtrædelse af knivloven for den 19-åriges vedkommende. Den 18-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, medens den 19-årige forblev i politiets varetægt, idet han tirsdag vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling, så han ikke kan påvirke parter i sagen, og fordi han har tidligere afgørelse for vold.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Vallestrupvejen, Holbæk

Kl. 18.30 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel, kørsel i narkotikapåvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Mand slår på ting – Højby Stationsvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 18.51 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der kastede med cykler, bankede på toget og på biler, der kørte forbi. Politiet kørte til området og fik kontakt til en lidt uligevægtig, 22-årig mand fra Svinninge, som politiet kørte hen til nogle pårørende, som kunne tage sig af ham. Politiet undersøger nu, om der i de modtagne anmeldelser kunne være grundlag for at indlede en sag om hærværk mod ham, såfremt ting er blevet ødelagt.

Brand på toilet – Astersvej, Roskilde

Kl. 19.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand på et toilet på en skole. Det viste sig, at toilettet var stoppet med toiletpapir, som var blevet antændt. Branden havde kun udviklet lidt røg, så der var ikke sket noget egentlig skade på toilettet, hvor nogen måske havde opholdt sig for at ryge. En røgalarm var nemlig dækket til, så den ikke ville registrere rygning på stedet. Politiet formoder derfor, at brandårsagen kan være et henkastet cigaretskod i toilettet. Derfor forsøger politiet nu at finde ud, hvem der kan have været til stede på det offentlig tilgængelige toilet.

Forsøg på tyveri fra pengeskab – Nørregade, Køge

Kl. 19.22 fik politiet en anmeldelse om, at personale og gæster på en spillecafe havde forsøgt at tilbageholde en mand, der var i færd med at åbne et ulåst pengeskab. Pengeskabet havde kortvarigt været ubevogtet, medens den ansatte opholdt sig et andet sted i lokaliteterne. En fremmed mand blev opdaget i sit forehavende, hvorefter personale og gæster forsøgte at tilbageholde ham. Det lykkedes ham dog at slippe fri, så han kunne stikke af med et kontant beløb stjålet fra pengeskabet. Tyven blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 18-20 år, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, iført sort jakke med hætte og sorte bukser. Politiet fandt ikke den mistænkte i området og forsøger nu at få ham identificeret ud fra oplysninger fra vidner mv.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket tyven på flugt fra stedet, eller som har oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1957 modtog en anmeldelse om, at nogen affyrede kanonslag og andet fyrværkeri i området ved Hvidebæk-hallen, ligesom der var forsamlet ca. 10 biler på stedet. Politiet kørte til området og traf 13 yngre mænd og tre yngre kvinder i området. Alt var stille og roligt, så ingen blev sigtet for noget. Med baggrund i de modtagne oplysninger blev alle bortvist fra området, så yderligere forstyrrelse af naboerne ikke risikerede at genopstå.

Forsøg på røveri mod supermarked – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 20.30 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, at en maskeret mand under trussel med en køkkenkniv havde truet en kassemedarbejder til at udlevere penge fra kassen. Da medarbejderen trykkede på overfaldsalarmen, stak røveren af fra stedet til fods i nordlig retning. Han fik ikke noget udbytte med sig. Politiet ledte i området efter røveren, der blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Med sort maskering foran hele ansigtet., Iført: Grå hættetrøje med hætten trukket op over hovedet og løse brune bukser., Medbragte: Lyseblå pose, Bevæbning: Køkkenkniv.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket røveren under flugten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Storegade, Asnæs – Odsherred

Kl. 2145 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om kokain i blodet).

Brand i bil – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 00.07 fik politiet via alarm 112 melding om brand i en bil, der stod på en cykelsti. Ved patruljens ankomst var der to meter høje flammer fra bilen, som trods brandvæsnets indsats udbrændte. Der var ingen personer i bilen eller ejer til stede, og politiet fandt efterfølgende ud af, at der var tale om en udlejningsbil af mærket BMW 330i, som af vidner tidligere på aftenen var set i området ved outletcentret. Politiet skal nu forsøge at finde frem til årsagen til branden, ligesom bilejeren skal underrettes om bilens tilstand og placering.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket bilen i området inden branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

3. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 020720 til fredag den 030720

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

2. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 010720 kl 0700 til torsdag den 020720 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

1. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 300620 kl 0700 til onsdag den 010720 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afvis cookies