Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

17. januar 2019 11:11

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 160119 kl. 07.00 til torsdag 170119 kl. 07.00

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Torsvej, Køge
Bognæsvej, Herslev, Roskilde

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

-------------

 

Tyveri fra varebiler – Tune – Greve

I løbet af onsdagen fik politiet tre anmeldelser om tyveri fra varebiler på hhv. Gardeniavej, Tinggårdsparken og Elkærparken i Tune. Ukendte gerningsmænd havde i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag brudt ind i varebilerne ved bl.a. ved at bore huller ved dørhåndtagene. Fra to af varebilerne var der stjålet diverse værktøj, medens der tilsyneladende ikke var stjålet noget fra den tredje varebil. Ingen har hverken set eller hørt noget i forbindelse med indbruddene i varebilerne.

 

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Lov om arbejdsmiljø – Ullsvej, Køge

Kl. 0724 kom et alarmopkald fra 112 om en arbejdsulykke i en stålproduktionsvirksomhed, hvor en medarbejder havde fået en jernstang i hovedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at en 52-årig mand fra Helsinge havde betjent en maskine, der kan bukke jern, og herunder var blevet ramt i hovedet. Den 52-årige mand pådrog sig en flænge i hovedet, og blev kørt med ambulance til sygehuset til behandling. Han slap fra ulykken uden alvorlige skader. Politiet optog rapport og arbejdstilsynet kom til stedet, for at får klarlagt, om der var sket nogle overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

 

Mindre færdselsuheld – Slagelsevej/Årbyvej, Kalundborg

Kl. 0751 skete en mindre sammenstød, da en 17-årig ung kvinde fra Kalundborg, som lovligt førte en personbil, kørte frem i et vejkryds, men gik i stå i forbindelse med igangsætningen. Bagved kørte en 40-årig kvinde fra Kalundborg, der ikke nåede at bremse, da den 17-åriges bil pludselig gik i stå, og der skete en let påkørsel. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik lidt nogle skrammer.

 

Varetægtsfængsling – Røveri / brugstyveri mv. – Ringsted

Kl. 0855 foretog Københavns Vestegns Politi anholdelse af en 19-årig mand fra Brøndby Strand, da han var kommet kørende i en personbil uden nummerplader ad Strandesplanaden i Brøndby Strand. Han forsøgte indledningsvist at køre fra politiet, men standsede lidt senere og flygtede derefter til fods. Politiet løb manden op og anholdt ham som mistænkt for kørsel i en bil, der var frarøvet en 68-årig kvinde fra Ringsted. Hun havde tirsdag d. 150119 kl. 1829 anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi, at hun ved sin bopæl netop var blevet kontaktet af to mænd, der under trussel med pistollignende genstand havde røvet personbilen fra hende. Røverne kørte efterfølgende væk i ukendt retning i personbilen, hvor flere af bilejerens personlige effekter lå. Bilejeren led ikke fysisk overlast ved røveriet, som medførte en efterforskning for at finde bilen og røverne. Politiet sikrede sig bilen til nærmere undersøgelse for tekniske spor efter røverne, da politiet kun havde fået anholdt én mistænkt i sagen. Ved en ransagning på den anholdtes bopæl fandt politiet en gaspistol, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Efter afhøring til sagen blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør kl. 1400 ved Retten i Roskilde som sigtet for røveri, biltyveri, ulovlig tvang og ulovlig besiddelse af våbnet, der blev brugt til røveriet. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen og endte i øvrigt med, at den 19-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 31. januar 2019. Politiet efterforsker nu videre i et forsøg på at få identificeret øvrige mistænkte i sagen.

 

Blufærdighedskrænkelse – Sorte Brødre p-plads, Roskilde

Kl. 0920 fik politiet en anmeldelse fra en 43-årig kvinde om, at hun omkring kl. 07.15 gik på p-pladsen, da en mand trådte frem foran hende uden bukser på og masturberede. Manden stod ca. halvanden meter fra anmelderen, og han kiggede hende direkte i øjnene. Anmelderen skyndte sig hen til sin bil, hvorfra hun så, at manden tog bukserne på igen og forsvandt i retning af Roskilde Station.
Anmelderen beskrev manden som: Dansk af udseende, ca. 22 år, 170cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Meget bleg hud, blå øjne, alm. af udseende, Iført: Sort hue, mørke bukser, kraftig skijakke, Medbragte: sort rygsæk og skateboard.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der måtte have set den beskrevne mand omkring p-pladsen og Roskilde Station onsdag morgen.. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Rådyr forårsagede færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 1106 kørte en 52-årig kvinde fra Høng på motorvejen mod vest, da et rådyr løb ud foran kvindens bil. Den 52-årige undveg rådyret, men kørte ind i autoværnet, så hendes bil snurrede rundt og holdt med fronten mod kørselsretningen. Motorvejen blev lukket i forbindelse med uheldet, da bilen spærrede det meste af vejen. Politiet bestilte Falck til en nødflytning af køretøjet, så trafikken igen kunne passere godt en time efter uheldet. Ingen personer kom til skade ved uheldet, og ingen andre biler blev ramt, men der skete skade på autoværnet.

 

Flygtede fra færdselsuheld – Krydset Elverdamsvej/Biltris Gade/Hornsherredvej, Kirke-Hyllinge- Lejre

Kl. 1455 blev en 12-årig pige fra Jægerspris påkørt af en bil, da hun gik over vejen i krydset. Bilen, en rød Porsche, kørte ad Elverdamsvej i nordøstlig retning og ramte pigen, der blev slynget op på forruden af bilen og herefter ned på jorden. Porschen blev ført af en kvinde, der efter uheldet kom ud af bilen tydeligt chokere med et mindre kæledyr i armene. Bag ved Porschen kørte en sort VW Golf, der blev ført af en mand. Manden i Golfen trøstede kvinden i Porschen, hvorefter de begge satte sig ind i Golfen og kørte fra stedet, uden at kvinden opfyldte de forpligtelser, det ifølge færdselslovens regler er pålagt en part i et færdselsuheld. Porschen blev efterladt på stedet.
Der var flere andre bilister, der havde overværet uheldet, som blev på stedet og hjalp den tilskadekomne pige. Hun havde fået et brud på sit ben og havde slået hovedet, så hun blev kørt til sygehuset til behandling. Politiet har ikke oplysninger om, at pigen skulle have pådraget sig yderligere alvorlige skader udover det brækkede ben.
Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den flygtede fører. Herunder vil den røde Porsche blive undersøgt nærmere. På Porschen sad en nummerplade, der tilhørte en anden bil, en VW Golf, der blev stjålet fra Ølsted i Nordsjælland natten mellem søndag og mandag. Politiet undersøger nu, om bilen, der samlede den kvindelige fører op, er identisk med den efterlyste VW Golf fra Nordsjælland.
De to flygtende beskrives som:
A: Kvinde, Dansk af udseende, 40-45 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Spids næse., Medbragte: En kat eller hund i favnen.
B: Mand, 40-45 år, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Yderligere kendetegn: Tynd håret., Iført: Sort bomber jakke.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har set den sorte VW Golf, der flygtede fra stedet, eller fra borgere, der i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Kørte for stærkt uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1615 standsede en færdselsbetjent en 38-årig mand fra Mørkøv, da han var blevet målt til at køre 126 km/t i en svensk indregistreret personbil. Den højst tilladte hastighed på stedet var 90 km/t. Manden kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han aldrig havde erhvervet et og desuden var frakendt retten til at tage kørekort, på grund af tidligere færdselsforseelser begået uden kørekort. Når sagerne skal afgøres vil retten tage stilling til, hvilken straf den 38-årige vil få for forseelserne.

 

Narkokørsel – Tåstrupvej/Cementvej, Solrød Strand

Kl. 1705 sigtede og anholdt en 23-årig mand fra Lille-Skensved for narkokørsel, da han kørte i en personbil, selvom han havde indtaget euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 23-årige vil høre nærmere om sagens gang.

 

Vold – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1802 blev politi og ambulance sendt til et voldeligt optrin, hvor en 51-årig mand var blevet skubbet, og derfor faldt og slog hovedet. Den 51-årige og hans veninde, der begge var spirituspåvirkede, havde været inde at handle i Lidl, da en mand kom hen til dem og der opstod en kontrovers. Manden skubbede den 51-årige, så han væltede bagover, slog sit hoved og fik en flænge i baghovedet. Gerningsmanden forlod herefter stedet. Den 51-årige blev kørt til sygehuset i ambulance til behandling. Politiet lave en undersøgelse på stedet, for at finde frem til manden, der havde skubbet, men fandt ikke frem til ham.
Manden beskrives som: Dansk af udseende, 30 år, 185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Mørke bukser, grå striktrøje

Politiet efterforsker nu sagen, og vil i den forbindelse gerne i kontakt med vidner, der har set optrinnet. Kontakt lokalpolitiet i Roskilde på tlf. 114.

 

Færdselsuheld –Salløv Gade, Gadstrup – Roskilde

Kl.2009 skete et færdselsuheld i et lyskryds imellem to biler. Politiet kom til stedet, hvor 50-årig kvinde fra Langebæk havde ramt en 57-årig mand fra Gadstrup i forbindelse med at lyssignalet skiftede. Et vidne på stedet oplyste, at den 50-årige kørte frem for rødt lys, og at dette var årsag til uheldet. Begge bilister slap fra uheldet uden alvorlige skader, men blev kørt til sygehuset i ambulance til undersøgelse. I forbindelse med uheldet ramte den ene bil en lygtestander, der væltede og spærrede hele vejen. Politiet optog rapport for at få klarlagt omstændighederne omkring uheldet. Begge parterne i uheldet skal nu afhøres til sagen, hvorefter der vil blive taget stilling til, hvem der kan stilles til ansvar for uheldet.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.