Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

30. december 2020 14:40

20-årig kvinde fra Kalundborg dømt for groft bedrageri

Midt- og Vestsjællands Politi har sammenstykket en stor sag med over 250 forhold, som en 20-årig kvinde fra Kalundborg i går tirsdag blev idømt betinget fængsel i 1 år og 6 måneder med vilkår om bl.a. 250 timers samfundstjeneste for at have begået.

Billede af Retten i Holbæk

En 20-årig kvinde fra Kalundborg blev ved Retten i Holbæk idømt fængsel i 1 år og 6 måneder for at have vildledt og bedraget over 40 borgere fra hele landet og var tiltalt for over 250 forhold.

Frihedsstraffen blev gjort betinget med vilkår om, at hun ikke begår noget strafbart i en prøvetid på 2 år fra endelig dom, at hun inden for en længstetid på 1 år og 6 måneder udfører ulønnet samfundstjeneste i 250 timer, og at hun i prøvetiden er under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Den 20-årige har gennem længere tid franarret personlige oplysninger, herunder dankortoplysninger, bankoplysninger og cpr-numre, som hun har udnyttet og misbrugt.

”Det har været en meget omfattende sag med mange forhold og mange forurettede. Fremgangsmåden har blandt andet været at bruge kortoplysninger til at oprette konti på MobilePay, hvorfra hun har købt varer eller overført penge til sin egen konto. Desuden har den nu dømte fået adgang til de forurettedes netbank, så hun kunne overføre penge til sin egen konto eller til venners konti,” siger politikommissær Martin Eise Eriksen, der er leder af efterforskningssektionen for økonomisk kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi.

Både små og store beløb

Sagen startede i 2017 i Sydøstjyllands Politi. Senere blev sagen oversendt til Midt- og Vestsjællands Politi, da den nu dømte har bopæl i Kalundborg, og siden har politiet efterforsket sagen og samlet de mange forhold. Det blev til 250 forhold, der dækker over bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Desuden har kvinden mange forhold, hvor hun over bl.a. Facebook har solgt varer, som hun aldrig sendte til køberne, selv om hun modtog penge for salget.

Tiltalen lød på bedrageri for både små beløb på nogle hundrede kroner og flere forhold, hvor borgere er snydt for over 20.000 kroner, fortæller anklager Pernille Bach Fredin fra Midt- og Vestsjællands Politi.

”En så omfattende sag tager lang tid at løfte i retten, og derfor har sagen også strakt sig over flere retsmøder, end det oprindeligt var tiltænkt. Kvinden blev samlet set dømt for at have bedraget sig til mere end 250.000 kroner i de mange forhold, og retten lagde i dommen netop vægt på det store antal forhold, der blev begået over længere tid, og på, at der er tale om systematisk kriminalitet af organiseret karakter til en betydelig samlet værdi,” siger anklageren.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

25. februar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Opholdsforbud forlænges yderligere på adresser i Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har igen besluttet at forlænge det tidligere udstedte opholdsforbud på to adresser i henholdsvis Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde. Opholdsforbuddet forlænges indtil torsdag den 11. marts 2021 kl. 17.00.

11. februar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Opholdsforbud forlænges på adresser i Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har besluttet at forlænge det tidligere udstedte opholdsforbud på to adresser i henholdsvis Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde. Opholdsforbuddet forlænges indtil torsdag den 25. februar 2021 kl. 17.00.

9. februar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Fire mænd anholdt i sag om skuddrab i Kalundborg

Politiet har her til morgen anholdt fire mænd ved en anholdelsesaktion i Københavnsområdet. De anholdte er alle mistænkt i skudsagen fra Kalundborg i november, hvor to mænd blev dræbt og en mand alvorligt såret.