Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. maj 2024 21:18

To personer fundet døde efter brand


I forbindelse med den voldsomme brand i Bælum – som Nordjyllands Politi har efterforsket i siden sent i går aftes, efter man modtog anmeldelsen – har man nu i den brændte bygning fundet to personer, der er afgået ved døden. Nærmeste pårørende er blevet underrettet.

Det er politiets vurdering, at de afdøde personer er et ægtepar i 50’erne, som bor på den pågældende ejendom.   

 

Det meddeler efterforskningsleder og politikommissær ved Nordjyllands Politi, Carsten Straszek.

 

Stor efterforskning i gang

Politikommissær Carsten Straszek oplyser videre, at politiet i de kommende timer samt dage har et meget stort efterforskningsarbejde foran sig. Det handler først og fremmest om at få tilvejebragt en klarhed over de nærmere omstændigheder før, under og efter branden.

 

”Vi arbejder grundigt og minutiøst – og vi holder vores muligheder åbne, når vi efterforsker. Det gør vi, så vi kan afdække både en brandårsag og en dødsårsag samt de nærmere omstændigheder. Og dét arbejde er ofte af længerevarende karakter – og derfor går der også et stykke tid, før vi på grundlag af vores efterforskning kan komme med konklusioner,” fortæller politikommissæren, som pointerer, at der som en følge deraf også vil gå op til nogle dage, før politikredsen har mulighed for at frigive yderligere oplysninger fra selve efterforskningen:

 

”Det beder vi om forståelse for; først og fremmest af hensynet til de pårørende, der har lidt et stort tab og også af hensynet til vores efterforskningsarbejde.”

 

Politiets forskellige efterforskningsskridt i forbindelse med det videre forløb består blandt meget andet af retsmedicinske undersøgelser af de afdøde personer samt en længere række af tekniske undersøgelser på og omkring brandstedet, ligesom flere personer skal afhøres til sagen.

 

Brandsted skulle sikres

Efterforskningslederen kan dog uddybe, at det var brandens voldsomhed og det deraf følgende langvarige slukningsarbejde, som afstedkom, at der gik længere tid, før politiet var i stand til at opnå en sikker adgang til brandstedet og dermed påbegynde efterforskningsarbejde på selve ejendommen uden risiko for det indsatte personale. 

 

”Men vi er massivt til stede i området for øjeblikket, og vi fortsætter derude så længe, at det er nødvendigt,” fastslår Carsten Straszek, og han pointerer i den forbindelse, at politiet forventer at være synlige på og omkring brandstedet i de kommende dage, mens det videre undersøgelsesarbejde pågår.

 

Nordjyllands Politi har ingen yderligere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt, men når der – som følge af den fortløbende efterforskning – er tilvejebragt et sikkert grundlag for de nærmere omstændigheder, så vil disse informationer i muligt omfang blive frigivet i en pressemeddelelse. 

 

 

 

Pressens kontaktperson:

  • Carsten Straszek, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6118 7594

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

11. juni 2024

Nordjyllands Politi

Politi og fogedret laver indsats i Frederikshavn og Brønderslev

Nordjyllands Politi vil sammen med fogeden nu nedbringe antallet af borgere i Frederikshavn og Brønderslev kommuner med gæld og verserende fogedsager.

10. juni 2024

Nordjyllands Politi

Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand

Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.

7. juni 2024

Nordjyllands Politi

21-årig mand idømt 5 års ubetinget fængsel i omfattende svindelsag

En 21-årig mand er ved i retten i Aalborg den 7. juni 2024 blevet idømt 5 års ubetinget fængsel i en særdeles omfattende sag om groft bedrageri og databedrageri for ca. 36 millioner kroner i alt. Over 1.000 personer er forurettede i sagen, der har krævet et tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighed i Nordjyllands Politi.