Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. juli 2019

Efterlysning af mistænkte til hærværk

Siden fredag den 5. juli og indtil tirsdag den 9. juli har midtbyen i Hjørring flere steder været udsat for groft hærværk. Og nu frigiver politiet signalementer af to formodede gerningsmænd til hærværket.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Der er tale om en efterlysning af en mand og en kvinde, der ifølge vidneforklaringer ser sådan ud:    

A: Mand, dansk af udseende, 30-35 år, kropsbygning: fedladen, hårfarve: Kronraget / skaldet,  Yderligere kendetegn: skægvækst omkring munden, dog ikke kraftig. Iført: mørk hættetrøje og mørke bukser, medbragte: blå malerspand, malerrulle påsat teleskopstang.

B: kvinde, dansk af udseende, 25-30 år, kropsbygning: almindelig, hudfarve: hvid, hårfarve: lys, hårlængde: mellemlangt, yderligere kendetegn: let krøllet hår, iført: armygrøn jakke/frakke.

”Vi ser med alvor på disse sager, og vi efterforsker bredt. Vi har blandt andet været på gerningsstederne og foretaget undersøgelser samt sikret flere spor,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Michael Karstenskov, der tilføjer, at man også kigger forskellige overvågningsbilleder igennem. 

”Vi arbejder ude fra den teori, at det ikke blot er en person, der har kendskab til hærværket – og vi appellerer derfor til personerne, som har været en del af dette, om at melde sig selv til politiet,” forklarer Michael Karstenskov. 

Vidner,  der måtte have set eller hørt noget, der kan sættes i forbindelse med hærværket – eller måske har en idé om, hvem de to efterlyste kan være,  bedes straks kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114. 

 

Om hærværket 

Ukendte gerningsmænd har flere steder i Hjørring skrevet – med malerrulle 10 meter x 1,5 meter/ 1 meter x 8 meter med sort maling – skrevet ord som ”Grådighed, Husk empati, Please listen to Greta Thunberg og Prætentiøst ragelse”. 

”Vi har lige nu modtaget tre anmeldelser, men vi har kendskab til flere steder – både offentlige og private,” siger politikommissær Michael Karstenskov, og han tilføjer: 

”Men vi er afhængige af, at borgerne anmelder det, da hærværk er såkaldt betinget offentlig påtalt.” 

Udtrykket ”betinget offentligt påtalt” betyder, at politiet først påbegynder en efterforskning, hvis en forurettet anmelder forholdet. 

Ring 114 med oplysninger.

 

Pressens kontaktperson er: 

  • Michael Karstenskov, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5119 1656 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

18. november 2019

Nordjyllands Politi

Ingen hold i trussel mod skole

Nordjyllands Politi modtog i dag, 18. november 2019 kl. 17:01, anmeldelse om en trussel rettet mod Klarup Skole i Aalborg Kommune. Truslen vurderes klart som falsk.

15. november 2019

Nordjyllands Politi

Stort antal designermøbler beslaglagt i Brønderslev

Under en ransagning i Brønderslev i går torsdag den 14. november beslaglagde efterforskere fra Nordjyllands Politis berigelsessektion et større antal designermøbler til en skønnet værdi af 150-200.000 kroner. Det skal nu afdækkes, hvor kosterne stammer fra.

15. november 2019

Nordjyllands Politi

Mand fra Aarhus varetægtsfængslet i narkosag

En 39-årig mand fra Aarhus blev i går den 14. november 2019 fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aalborg, sigtet for at have overtrådt straffelovens § 191 ved at være i besiddelse af narkotika med salg for øje. Manden blev anholdt i forbindelse med en ransagning i Aalborg midtby onsdag.

Afvis cookies