Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. juli 2019

Efterlysning af mistænkte til hærværk

Siden fredag den 5. juli og indtil tirsdag den 9. juli har midtbyen i Hjørring flere steder været udsat for groft hærværk. Og nu frigiver politiet signalementer af to formodede gerningsmænd til hærværket.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Der er tale om en efterlysning af en mand og en kvinde, der ifølge vidneforklaringer ser sådan ud:    

A: Mand, dansk af udseende, 30-35 år, kropsbygning: fedladen, hårfarve: Kronraget / skaldet,  Yderligere kendetegn: skægvækst omkring munden, dog ikke kraftig. Iført: mørk hættetrøje og mørke bukser, medbragte: blå malerspand, malerrulle påsat teleskopstang.

B: kvinde, dansk af udseende, 25-30 år, kropsbygning: almindelig, hudfarve: hvid, hårfarve: lys, hårlængde: mellemlangt, yderligere kendetegn: let krøllet hår, iført: armygrøn jakke/frakke.

”Vi ser med alvor på disse sager, og vi efterforsker bredt. Vi har blandt andet været på gerningsstederne og foretaget undersøgelser samt sikret flere spor,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Michael Karstenskov, der tilføjer, at man også kigger forskellige overvågningsbilleder igennem. 

”Vi arbejder ude fra den teori, at det ikke blot er en person, der har kendskab til hærværket – og vi appellerer derfor til personerne, som har været en del af dette, om at melde sig selv til politiet,” forklarer Michael Karstenskov. 

Vidner,  der måtte have set eller hørt noget, der kan sættes i forbindelse med hærværket – eller måske har en idé om, hvem de to efterlyste kan være,  bedes straks kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114. 

 

Om hærværket 

Ukendte gerningsmænd har flere steder i Hjørring skrevet – med malerrulle 10 meter x 1,5 meter/ 1 meter x 8 meter med sort maling – skrevet ord som ”Grådighed, Husk empati, Please listen to Greta Thunberg og Prætentiøst ragelse”. 

”Vi har lige nu modtaget tre anmeldelser, men vi har kendskab til flere steder – både offentlige og private,” siger politikommissær Michael Karstenskov, og han tilføjer: 

”Men vi er afhængige af, at borgerne anmelder det, da hærværk er såkaldt betinget offentlig påtalt.” 

Udtrykket ”betinget offentligt påtalt” betyder, at politiet først påbegynder en efterforskning, hvis en forurettet anmelder forholdet. 

Ring 114 med oplysninger.

 

Pressens kontaktperson er: 

  • Michael Karstenskov, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5119 1656 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

19. juli 2019

Nordjyllands Politi

Voldtægtsforsøg var rettelig voldeligt overfald

Nordjyllands Politi efterlyser fortsat fire mænd i forbindelse med et voldeligt overfald på en 28-årig kvinde i Skagen den 18. juli. Men der var ikke tale om forsøg på voldtægt.

8. juli 2019

Nordjyllands Politi

Store bøder ved lastbilkontroller i Syddjurs og Aarhus

Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi har onsdag 3. juli og torsdag 4. juli været på kontrol i henholdsvis Syddjurs Kommune og Århus Havn. Det resulterede i adskillige bøder.

7. juli 2019

Nordjyllands Politi

Slagsmål i Aalborg

2 grupperinger har i dag være i slagsmål, hvorunder 2 personer er kommet til skade.

Afvis cookies