Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

9. oktober 2024 13:19

Tungvognskontrol på Midtjyske Motorvej: Strengt nødvendigt

Tungvognscenter Nord afholdte Multivognskontrol tirsdag den 8. oktober 2024 på Midtjyske Motorvej syd for Herning. Der er stor tilfreds med indsatsen under kontrollen.

Færdselskontrol i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Foto: Niclas Jessen

Kontrollen fandt sted på rasteplads Søby Vest på Midtjyske Motorvej, syd for Herning mellem kl. 09.30 og 15.00, og den blev afviklet i samarbejde med Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Motorstyrelsen De Veterinære Myndigheder og politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst.

 

Formålet med den såkaldte Multikontrol er at kontrollere bredt i tung- og varevognstrafikken i Danmark. Kontrollen er blandt andet målrettet førerne, køretøjerne samt køretøjernes last. Der kontrolleres løn og ansættelsesforhold, og om førerne har erhvervet og medbragt de fornødne kørekort, beviser og tilladelser, som kræves i forbindelse med kørslen. Herudover kontrolleres der, om køretøjerne er i lovlig og forsvarlig stand.

 

Leder af Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, siger om kontrollen: ”Der er stor tilfredshed med alles indsats i forbindelse med kontrollen. Der blev kontrolleret en del køretøjer, og resultaterne viser desværre, at det er strengt nødvendigt med et passende kontroltyrk på vejnettet.”

 

Resultat af kontrollen

Der blev standset og kontrolleret over 150 tunge køretøjer, heraf 42 udenlandske køretøjer. Herudover blev der standset og kontrolleret en del danske og udenlandske varebiler.

 

Der blev i forbindelse med kontrollen optaget rapporter vedrørende:

  • Køre- og hviletid samt fejl på kontrolapparatet. Både på danske og udenlandske køretøjer og chauffører.
  • Fejl og mangler, der for nogens vedkommende indebar synindkaldelser og herunder enkelte kørselsforbud.
  • Herudover flere sager vedrørende overtrædelse af Godsloven. 
  • Dimensioner. Herunder overlæs.

Listen er dog ikke udtømmende.       

 

Dagens ”højdespringer” var en køre- og hviletidssag, hvor bøde provenu foreløbig lander på over 200.000 kr.              

 

Til ovenstående resultater kommer eksterne myndigheders kontroller og resultater.

 

 

Pressens kontakt

Claus Kjær-Pedersen, politikommissær tlf. 4012 6286.

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Skudepisode efterforskes fortsat massivt – tryghedsindsats iværksat

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat den skudepisode fra Grønlands Torv i Aalborg, der fandt sted torsdag aften, den 10. oktober 2024. Seks personer, alle yngre mænd med tilknytning til det lokale bandemiljø, er i nat blevet anholdt i sagen – og politiet efterforsker fortsat intenst for at afklare hændelsesforløbet før, under og efter skyderiet. Flere tryghedsskabende initiativer er sideløbende med efterforskningsarbejdet sat i værk, og Nordjyllands Politi opfordrer borgere og beboere i området til at henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller har oplysninger i sagen. Man kan også kontakte politiet på 114.

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning af skyderi i Aalborg fortsætter – seks personer anholdt

Nordjyllands Politi har siden i går aftes, 10. oktober 2024, efterforsket intenst i det skyderi på Grønlands Torv i Aalborg, hvor to mænd blev ramt af skud. De er begge siden blevet meldt uden for livsfare, og de pårørende er blevet underrettet. Politiets natlige efterforskningsskridt af de nærmere omstændigheder har medført, at i alt 6 personer, alle mænd, er blevet anholdt. Både de sårede og anholdte er tilknyttet lokale bandegrupperinger. Dermed er der tale om et internt opgør i et kriminelt miljø. Har man oplysninger i sagen, skal man henvende sig til politiet på telefon 114.

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Skyderi i Aalborg: Massiv efterforskning i gang

To unge mænd blev sent torsdag aften ramt af skud i Aalborg. Begge de to er meldt uden for livsfare. Der er formentlig tale om et opgør i internt kriminelt miljø, som Nordjyllands Politi lige nu efterforsker intenst. Alle oplysninger skal gå til politiet på telefon 114.