Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

6. februar 2020 08:10

Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune i fælles indsats mod handel med ulovlige stoffer

Særlig forebyggende indsats skal sætte stopper for tendens, hvor børn og unge tilbydes ulovlige stoffer, når de færdes ved skoler og i andre ungdomsmiljøer

Nordsjællands Politi vil i den kommende tid være ekstra synlige i gadebilledet i Gribskov Kommune. Det skyldes, at politiet er blevet bekendt med, at børn og unge bliver tilbudt at købe ulovlige stoffer, når de færdes ved kommunens skoler og andre steder, hvor børn og unge mødes.

- Det er noget, som vi ser meget alvorligt på. Derfor har vi øget vores synlighed og tilstedeværelse omkring skolerne og de miljøer, hvor de unge i øvrigt færdes, siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston, Nordsjællands Politi.

Det er vurderingen, at det er en gruppe unge i alderen 17-22 år, som står bag salget af de ulovlige stoffer, og Nordsjællands Politi har derfor skærpet opmærksomheden i forhold til de unge. Nordsjællands Politi har øget patruljeringen flere steder i Gribskov Kommune, ligesom den mobile politistation også vil være at finde rundt omkring i kommunen.

Indsatsen sker i tæt samarbejde med Gribskov Kommune, som også vil være ekstra synlige med SSP og gadeplansmedarbejdere.

- Vores fokus er på at passe godt på vores børn og unge. Vi har et fantastisk godt samarbejde med Nordsjællands Politi, som betyder, at vi kan fastholde det fokus, mens politiet gør deres arbejde. Vi har opfordret både vores skoler og vores forældre til at være årvågne, så vi alle bidrager til at få bugt med det her og sikrer, at vores børn og unge kan færdes trygt i vores kommune, siger Niels Tørsløv, direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse i Gribskov Kommune.

Det er blandt andet oplysninger fra borgere, som har ført til, at politiet har fået nys om den ulovlige handel, og vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston understeger vigtigheden af, at borgerne kontakter politiet:

- Vi er meget glade for, at borgerne har kontaktet os, enten via vores områdebetjent eller telefonisk til 114, med oplysninger om, hvad der foregår i området. De er en vigtig del af vores arbejde med at danne os et indtryk af, hvordan situationen er, siger han og opfordrer samtidig til, at borgerne fortsætter med at kontakte politiet, hvis de eller deres børn oplever eller har kendskab til personer, som har forbindelse til, handel med ulovlige stoffer.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.