Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

11. december 2019 11:53

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 11. december 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 i Retten i Randers en 25-årig kvinde fra Thailand, der blev anholdt i forbindelse med et besøg på en massageklinik i Randers i mandags. Kvinden, der opholder sig ulovligt i landet, har siden anholdelsen været tilbageholdt af politiet, mens sagen er blevet forelagt Udlændingestyrelsen. Styrelsen har nu truffet beslutning om, at kvinden skal administrativt udvises med et indrejseforbud på to år. Hun fremstilles onsdag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling indtil udvisningen kan effektueres.

**

 

Chokoladetyv med hang til Blomme i Madeira

Tirsdag kl. 15.02 kom en mand ind i Aldi på Nordbyvej i Viby, hvorfra han stjal en hel palle Anton Berg Blomme i Madeira. Med en palleløfter kørte manden pallen med chokolade ud på forretningens parkeringsplads, hvorefter han læssede varerne ind i sin bil, en sort Audi Limousine med reg. nr. CN 45 715, hvorefter han kørte fra stedet.

Manden beskrives som:

  • Mellemøstlig af udseende
  • 55-60 år gammel
  • Kraftig af kropsbygning
  • Lys i huden og med gråt, kort hår med høje tindinger
  • Var iført en brun dynejakke, sorte Adidas joggingbukser og grå kondisko

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Tre kvinder faldt i vandet på vej op af turbåd

Tirsdag kl. 18.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at tre kvinder var faldet i vandet ved Hack Kampmanns Plads i Aarhus i forbindelse med, at de skulle gå via en landgangsbro fra en turbåd og op på kajen. To af kvinderne kom hurtigt op af vandet, men den tredje havde svært ved at komme op, så to besætningsmedlemmer sprang i vandet for at hjælpe hende op.

Alle tre kvinder blev tilset af ambulancepersonale og kørt til kontrol på Aarhus Universitetshospital. De var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den Maritime Havarikommission skal i løbet af onsdagen undersøge ulykken nærmere for at finde frem til årsagen.

**

Mænd kravlede rundt på tag

Tirsdag kl. 20.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set tre personer, den ene af dem med en lommelygte, kravle rundt på et tag i et industriområde på Tomsagervej i Åbyhøj. Der blev sendt flere patruljer til stedet, hvor der blev fundet diverse værktøj, der var efterladt på taget og under et vindue.

Kort efter fik en af patruljerne øje på to mænd, der luntede afsted på Viby Ringvej. Da de ikke umiddelbart lignede motionister, tog patruljen kontakt til dem. De to mænd på 34 og 43 år, identificerede sig med rumænske ID-kort, og oplyste, at de blot var ude at løbe en tur. De virkede dog hverken særligt forpustede eller svedige, og de kunne heller ikke oplyse, hvor de var på vej hen, eller hvad de i øvrigt lavede i Danmark. De to mænd blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

**

To mænd anholdt – luskede rundt med koben

Et vagtselskab kontaktede natten til onsdag kl. 1.19 politiet, da de via et overvågningskamera så to mænd luske rundt med et koben på en ellers aflåst byggeplads på Æbleplantagen ved Merkurvej i Randers. Byggepladsen har tidligere været udsat for tyveri, og en patrulje kørte hurtigt til stedet. Tæt på byggepladsen traf betjentene to forpustede og svedige mænd, som fortalte, at de skam bare var ude at spadsere en tur. Da mændene, som er hhv. 29 og 31 år, svarede meget nøje til dem på overvågningen, blev de begge anholdt og sigtet for at bryde ind på byggepladsen.

**

Grenaa-borgere anholdt til fogedretten

Seks personer i Grenaa og omegn fik tirsdag besøg af lokalpolitiet i Grenaa, fordi de ikke var mødt op i fogedretten. Alle blev anholdt og fik lov at vente på politistationen, indtil de kunne køres i retten. Tre andre personer skyndte sig at indgå en frivillig aftale i telefonen om selv at møde op med det samme.

Ingen af de ni havde reageret på indkaldelsen til retten eller på den opfølgende besked om, at de ville blive afhentet af politiet, hvis de fortsat ignorerede indkaldelsen.

Budskabet fra politiet er klart: Mød selv op i retten, så slipper I for at blive anholdt.

**

Mand med trækharmonika anholdt

En fodpatrulje på strøget i Aarhus blev tirsdag kl. 12.18 opmærksom på en mand, der stod og spillede på trækharmonika. Foran sig havde manden en kasse med en del mønter i. Betjentene kunne se, at manden forsøgte at få øjenkontakt med de forbipasserende for at få dem til at smide nogle flere mønter i kassen, og den 56-årig mand fra Slovakiet blev derfor anholdt og sigtet for betleri.

**

Smed kokain ud af vinduet, da han så politiet

Tirsdag kl. 22.10 kørte to betjente fra Specialpatruljen på Rosenhøj Bakke, da en bil bakkede ud lige foran den civile politibil. Betjentene blinkede en gang med udrykningen, hvilket gjorde føreren af den anden bil forskrækket.

Da betjentene steg ud af bilen så de, at der blev kastet et lille hvidt bundt ud af vinduet. Det viste sig at være seks salgsposer med kokain, og da den 20-årige mand også blev fundet i besiddelse af en telefon, der havde indikationer af at blive brugt som ”narkotelefon”, og flere tusinde kroner, blev han anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

Mindreårige butikstyve i Føtex

Tirsdag kl. 13.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Skæring Parkvej i Egå, hvor personalet havde tilbageholdt en 14-årig dreng. En butiksdetektiv havde set den 14-årige dreng blande en stor pose bland-selv-slik, som han gik rundt med, indtil den pludselig forsvandt. Da butiksdetektiven tog fat i drengen, der var gået mod udgangen uden at betale for noget, viste det sig, at slikposen var havnet i drengens rygsæk, hvor der også lå en Cult-drik. Da drengen er under den kriminelle lavalder, blev hans mor og de sociale myndigheder kontaktet og orienteret om episoden.

Kl. 15.00 var det Føtex i Viby Centeret, det havde besøg af en mindreårig butikstyv. Her havde en butiksvagt pågrebet en 14-årig dreng, der havde stjålet en pakke frikadeller, som han havde puttet i sin rygsæk, hvorefter han havde forsøgt at forlade butikken, uden at betale for noget. Da drengen er under den kriminelle lavalder, blev han kørt hjem til sine forældre. De sociale myndigheder blev ligeledes orienteret om episoden.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 08.10 skete der et færdselsuheld på Saralyst Allé i Højbjerg. En 22-årig kvindelig cyklist kom kørende på Hjulbjergvej og kørte ind i rundkørslen, da hun blev påkørt af en bil, ført af en 35-årig mand, der var på vej ind i rundkørslen fra Saralyst Allé. Cyklisten røg op over kølerhjelmen og slog sig flere steder på kroppen. Hun blev tilset på Aarhus Universitetshospital, hvor der blev konstateret brud på arm og hånd. Den 35-årige mandlige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 09.02 skete der et færdselsuheld på Nordre Strandvej i Risskov. En 68-årig mandlig bilist kom kørende ad Nordre Strandvej og skulle dreje til højre ad Violvej, da han påkørte en 58-årig mandlig cyklist, som kom kørende på cykelstien. Cyklisten røg op over bilens kølerhjelm og landede på asfalten og slog sin hofte. Den 68-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 10.39 blev en 57-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel. En borger havde set manden sidde og sove i sin bil, der holdt i tomgang på Pindstrupvej i Thorsager. På passagersædet stod en kasse øl, og da manden vågnede kørte han fra stedet i retning mod Pindtrup. Han blev dog fundet og anholdt af politiet.

Tirsdag kl. 11.24 blev en 33-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Gl. Hadsundvej i Randers C.

Tirsdag kl. 12.35 blev en 27-årig mand sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset på en traktor på landevejen i Ødum ved Hadsten.

Tirsdag kl. 13.10 skete der et færdselsuheld på Vestervold i Randers C. En 23-årig kvindelig bilist kom kørende ad Adelgade, da hun i krydset ved Vestervold stødte sammen med en anden bil, ført af en 27-årig mand, der kom kørende fra Vestervold. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en bilist, der kørte bag ved en lastbil, der var læsset med bilskrot. Lastbilen tabte noget af godset ned på vejen, og en patrulje viste den derfor ind på rasteplads Gudenå og tog kontakt til den 50-årige fører, der blev sigtet for at have tabt gods på vejen.

Tirsdag kl. 17.36 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Skødstrup. En 26-årig mandlig bilist påkørte bagfra en bil, ført af en 34-årig kvinde, der efterfølgende røg ud i rabatten, hvor bilen rullede rundt og endte på taget. Den 34-årige kvinde og hendes spædbarn, der var med i bilen, blev kørt til kontrol på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet til skade. Den 26-årige mandlige bilist blev testet positiv for narkotika og blev sigtet for narkokørsel.

Tirsdag kl. 20.10 skete det er færdselsuheld på Gl. Jennumvej i Randers NØ. En 21-årig mandlig bilist kom kørende ad Ringboulevarden og skulle svinge til venstre ad Gl. Jennumvej, hvor han stødte sammen med en anden bil, ført af en 64-årig kvinde, der kom fra modsatte side og skulle videre ad Ringboulevarden. Ved sammenstødet blev den 21-åriges bil skubbet om på taget, men bilisten kom selv ud, og ingen af de to parter kom umiddelbart til skade. Den 21-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilbage for den modkørende bil, da han skulle svinge til venstre.

Tirsdag kl. 22.52 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby J. En 27-årig mandlig cyklist kom kørende ad Skanderborgvej, da han blev påkørt af en bil, ført af en 48-årig mand, der skulle svinge til venstre ad Rosenvangs Allé. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at han blandt andet havde brækket flere ribben. Den 48-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På R. Hougårds Vej i Randers SØ begået mellem lørdag den 7/12 kl. 18.00 og søndag den 8/12 kl. 18.30
  • På Udbyvej i Ørsted begået mellem mandag den 18/11 og mandag den 9/12 kl. 13.00
  • På Voldbækvej i Brabrand begået onsdag den 11/22 kl. 03.20

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.