Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

17. august 2020 11:30

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 17. august 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

Voldsom mand anholdt efter kast mod betjente

Østjyllands Politi fik søndag kl. 22.54 en anmeldelse om, at en mand råbte og skreg og gik rundt med et brækjern i en opgang i Randers C til stor utryghed for de andre beboere i lejlighederne. Da den første patrulje ankom til stedet, traf de en 43-årig mand i opgangen, som i ophidset tilstand gik rundt med brækjernet i hånden. 

Betjentene råbte til manden, at han skulle lægge brækjernet fra sig, og da han ikke efterkom ordren, sprøjtede de peberspray mod ham. Det fik den 43-årige til at kaste brækjernet og efterfølgende en tung potteplante efter betjentene, der besluttede sig for at afvente assistance fra en anden patrulje, som kort efter kom frem. 

I mellemtiden havde den 43-årige fået fat i en træskulptur, som han begyndte at hamre mod en af dørene i opgangen, så den til sidst gik op. Betjentene løb nu ind i opgangen, og de nåede at få pacificeret og anholdt den 43-årige, lige inden han kom ind i lejligheden. Under visitationen af manden fandt betjentene en kniv i hans lomme, og ved den efterfølgende ransagning af hans lejlighed, blev der fundet en mindre mængde amfetamin. 

Den 43-årige endte med at blive sigtet flere tilfælde af forsøg på vold mod politiet, for hærværk og ulovlig indtrængen hos beboeren i opgangen, for at true en anden beboer i opgangen, for besiddelse af euforiserende stoffer og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Parkerede biler holder i vejen ved strandene

Østjyllands Politi har en del gange i weekenden fået anmeldelser om biler, der holder ulovligt parkerede i vejkanten langs de populære strande i det østjyske. Bilerne holdt flere steder i begge sider af vejene, så det var meget vanskeligt at køre igennem for større køretøjer, og flere biler blokerede for beboeres indkørsler. 

Politiet uddelte i alt 69 bøder på grund af de ulovlige parkeringer i løbet af lørdag og søndag og er klar til at uddele yderligere bøder, hvis strandgæsterne ikke parkerer på lovlig vis de kommende dage. 

**

 

Motorcykeltyve taget på fersk gerning

En opmærksom borger ringede til politiet lidt over kl. 24 natten til mandag, da han fra sit vindue på Olof Palmes Allé i Aarhus N kunne se to personer i færd med at skære låsen på en motorcykel over med en vinkelsliber. 

En patrulje kørte hurtigt til stedet og opdagede hurtigt to mænd, der trak afsted med en motorcykel. Da de så betjentene, forsøgte de begge at stikke af. En 28-årig mand blev med det samme indhentet og anholdt, mens hans makker i første omgang nåede at løbe ind i et buskads og væk fra betjentene. 

En hundepatrulje var kort efter på pletten, og politihunden blev sat til at lede efter den undvegne mand. Der gik ikke længe, inden den snusede sig ind på flugtruten, løb gennem nogle buske og hen til en bygning på Brendstrupgårdsvej. Her stillede den sig og begyndte at gø, mens den kiggede op mod taget. Deroppe lå en 35-årige mand og gemte sig, og han blev anholdt og ligesom sin makker sigtet for tyveri. 


** 

Tricktyv stjal halskæde fra ældre kvinde

En 89-årig kvinde anmeldte søndag, at hun omkring kl. 11.00 var blevet udsat for tricktyveri på Herambsgade i Aarhus N. Kvinden sad på en bænk, da en bil standsede ud foran hende. En kvinde steg ud af bilen, gik hen til den 89-årige og sagde på engelsk: ”Du skal have en halskæde. ” Herefter tog kvinden en halskæde frem, som hun lagde om halsen på den 89-årige, hvorefter hun gik tilbage til bilen, der kørte fra stedet. 

Efterfølgende opdagede den ældre kvinde, at hendes egen guldkæde, der havde siddet om hendes hals, var blevet stjålet. 

Kvinden beskrives som: 

Østeuropæisk af udseende, brun i huden
Mellemlangt, sort hår
Ca. 45-50 år
Ca. 158-160 cm, kraftigt bygget
Iført kjole med blomster

Har du oplysninger i sagen kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Kvik borger forpurrede indbrud i bil

En 19-årig mand blev natten til mandag kl. 01.30 anholdt og sigtet for at forsøge at bryde ind i en bil på Finsensgade i Aarhus N. En beboer på vejen blev vækket ved, at en mand stod og bankede på ruden til en bil og forsøgte at bryde en dør op. Politiet blev kontaktet og en patrulje fik på vejen derhen øje på den 19-årige mand, som svarede til det signalement, vidnet havde givet i telefonen. 

Han virkede beruset og nægtede at kende noget til et indbrud i en bil. 

Den 19-årige blev dog genkendt af vidnet, og på en bil på Finsensgade fandt politiet flere opbrudsmærker og skader på den ene rude, ligesom der lå noget værktøj i nærheden, der formentlig er blevet brugt i forsøget på at bryde ind. 


Ud over sigtelsen for forsøg på tyveri blev den 19-årige også sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da politiet mistænker, at han var kørt i bil til gerningsstedet. 

**

 

Falsk udlejer snød kvinde for 10.000 kroner

En 20-årig kvinde anmeldte søndag, at hun var blevet udsat for bedrageri af en falsk udlejer. Kvinden fortalte, at hun havde set et opslag på Facebook, hvor en mand søgte en lejer til en lejlighed i Aarhus C. Hun kontaktede manden, der bad om, at den videre korrespondance skete via WhatsApp. 

Manden sendte billede af et id-kort som dokumentation og bad den 20-årige overføre 10.000 kroner i depositum og lejeforskud. Overførslen skulle ske til en udenlandsk konto. 

Kort efter overførslen kunne hun ikke længere komme i kontakt med udlejeren, og da hun tog hen til lejligheden i Aarhus, viste det sig, at der allerede boede nogen i den. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Herunder nogle gode råd, når du skal leje en bolig. 

Vær kritisk hvis udlejeren vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto
Betal aldrig kontant eller give penge under bordet
Få lejligheden vist frem og få dokumentation for, at udlejeren ejer den
Tjek gerne udlejerens navn og mobilnummer og bed om at se legitimation

**

 

Sigtet for at skubbe vagt i brystet

Søndag omkring kl. 16.45 opstod der uro mellem nogle personer på Klostertorvet i Aarhus. En vagt på stedet gik hen for at skille de ophidsede parter ad, men en mand i gruppen skubbede ham hårdt i brystet. Det fik vagten til at trække sig tilbage og tilkalde politiet, der kort efter kom frem. 

Flere vidner udpegede en 52-årig mand, som ham der havde skubbet. Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Brand i villa i Lystrup

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 17.28 ud til en brand i en villa på Lystrupvej i Lystrup. Der var ingen hjemme i boligen, men en nabo havde ringet 112, da hun så det brændte. Brandvæsnet fik slukket branden, der formentligt er opstået i en skraldespand. Dele af huset fik større brandskader, men ingen personer kom til skade under branden. 

**

 

Brand i bil i Spentrup

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 04.11 en anmeldelse om, at en bil stod i brand på Præstevænget i Spentrup. Da politi og brandvæsen kom frem, stod der meterhøje flammer op fra bilen, og bilen var stort set udbrændt, da ilden var slukket. Ingen personer var i nærheden af bilen, og ingen kom derfor til skade. 

Det er endnu uvist, hvad årsagen til branden var. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 16.15 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hasle. En 32-årig mandlig bilist drejede til højre ind mod en tankstation, da en anden bilist angiveligt forsøgte at overhale indenom og ramte ind i siden på den 32-åriges bil. Efterfølgende stak den anden bilist af fra stedet, mens den 32-årige tilkaldte politiet. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet. Politiet har en god formodning om, hvem den anden bilist er. 

Søndag kl. 16.54 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Haslegårdsvej i Aarhus V. En 37-årig kvindelig bilist var i færd med at foretaget et højresving, da en anden bilist kørte ind i siden på hendes bil. Herefter stak bilisten af fra stedet. Kvinden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Et vidne noterede nummerpladen på den anden bil, og Østjyllands Politi vil nu forsøge at finde frem til føreren af bilen. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ørvadsvej i Voldbæk ved Brabrand begået mellem fredag d. 14/8 kl. 14.00 og søndag d. 16/8 kl. 12.00
På Marienborgvej i Randers NØ begået mellem fredag d. 14/8 kl. 12.00 og søndag d. 16/8 kl. 15.00
På Silkeborgvej i Brabrand begået søndag d. 16/8 mellem kl. 14.00 og kl. 20.15
På Skovvangsvej i Aarhus N begået søndag d. 16/8 mellem kl. 13.30 og kl. 22.00


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds