Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. maj 2023 09:42

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. maj 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

Fodboldfeber blev lidt for voldsom

Fodbold kan få de helt store følelser frem hos mange, men nogle gange kan euforien blive lidt for stor – og uanset hvor begejstret man er, så skal man overholde lovgivningen. 

Tirsdag aften kl. 20.18 valgte en 23-årig AGF-fan at løbe ind over banen på stadion i Randers, midt under Superliga-kampen mellem Randers FC og AGF. Han blev hurtigt fanget af vagterne og ført ud af banen, hvor han efterfølgende modtog en sigtelse af politiet for husfredskrænkelse. Han blev desuden sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash i lommen.

Omkring kl. 21.30 fik Østjyllands Politi flere anmeldelser om en gruppe personer, der skabte uro i Aarhus midtby med høje råb og noget affyring af fyrværkeri. 

Da politiet kom frem, viste det sig, at det var en gruppe fans af den tyrkiske fodboldklub Galatasaray, der netop havde vundet det tyrkiske mesterskab. Gruppen fik besked på at dæmpe sig, og fik oplyst, at de ville blive sigtet, hvis de blev set affyre fyrværkeri. 

Efter lidt tid med politiets tilstedeværelse blev der ro på forsamlingen. 

**

 

Kørte uden førerret og fik bilen beslaglagt

En 30-årig mand, der i forvejen havde mistet sit kørekort, mistede onsdag også sin bil. 

Han blev kl. 17.49 standset i et rutinetjek af en patrulje på Mejlgade i Aarhus. Her kunne han ikke fremvise et kørekort – det var nemlig tidligere blevet frakendt. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. 

Da det var tredje gang inden for få måneder, at han blev taget i at køre uden kørekort, blev hans bil tilmed beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

**

 

Røg i lejlighed 

Tirsdag kl. 15.58 rykkede politi og brandvæsen ud til en lejlighed på Gøteborg Allé i Aarhus N, hvor der var kraftig røgudvikling. Der var ingen hjemme i lejligheden, hvor brandvæsnet hurtigt fik slukket branden. 

Ilden viste sig at være startet på et komfur, som stod tændt, hvorefter det havde fået antændt et stykke pap, der lå lidt inde over kogepladen. 

Formentligt har beboeren ved et uheld fået tændt for komfuret eller glemt at slukke det. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have været uforsigtig i sin omgang med ild. 

Ingen personer kom noget til, men branden og røgen forårsagede nogle materielle skader i lejligheden.

**

 

28 bilister sigtet for at køre for stærkt ved vejarbejde

Tirsdag aften og nat foretog Østjyllands Politi igen en fartkontrol ved vejarbejdet på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmotorvejen. 

I tidsrummet fra kl. 21.20 og kl. 03.00 blev 28 bilister målt til at køre for stærkt. De fleste står udelukkende til en bøde for hastighedsoverskridelsen, men fire kørte så stærkt, at de også får et klip i kørekortet. 

Østjyllands Politi vil igen i aften foretage en lignende kontrol. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.53 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Læsten ved Randers NV. En 33-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin varevogn, der havde tilkoblet en trailer med en minilæsser på. Varevognen røg ud i rabatten, hvor den trillede rundt og landede på en mark, mens traileren blev koblet af og trillede ned ad vejen og væltede. Den 33-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. 

Tirsdag kl. 11.45 skete der et færdselsuheld på Torshøjvej ved afkørselsrampen fra Aarhus Syd Motorvejen. En 59-årig mandlig bilist stødte sammen med en bil ført af en 37-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld i krydset Nehrus Alle/Randersvej i Aarhus N. En 30-årig kvindelig bilist standsede for rødt og blev ramt bagfra af en bil ført en 32-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 32-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Tirsdag kl. 14.19 blev en 76-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Østhavnsvej i Aarhus C. 

Tirsdag kl. 16.07 blev en 35-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Brændtvadsvej i Ørum Djurs. Den 40-årig mand, der ejer bilen, blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden gyldigt kørekort. 

Tirsdag kl. 16.43 blev en 54-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Bredgade i Malling.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vejlbygade i Risskov begået mellem mandag d. 29/5 kl. 08.00 og tirsdag d. 30/5 kl. 17.13
På Voldbyvej i Hammel begået mellem fredag d. 26/5 kl. 00.00 og tirsdag d. 30/5 kl. 17.00
På Ladefogedvej i Aarhus N begået tirsdag d. 30/5 mellem kl. 16.30 og kl. 20.00
På Fortevej i Risskov begået natten til onsdag d. 31/5 kl. 03.38


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag af døgnrapporten fra fredag d. 260424 kl. 0700 til lørdag d. 270424 kl. 0700

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.