Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. marts 2023 13:24

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. marts 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

37 klip i kørekortet under færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politi foretog torsdag aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus, og det førte en hel sigtelser med sig. 

53 trafikanter blev noteret for i alt 61 overtrædelser. Blandt andet uddelte betjentene hele 37 klip i kørekortet hos bilister, der typisk enten kørte for stærkt eller sad med mobilen i hånden under kørslen. To bilister kom op på så høje hastigheder, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet. 

Blandt de 53 bilister, der fik en hilsen af politiet, var en 23-årig mand, der blev målt til at køre 73 km/t på Paludan-Müllers Vej, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. Da han blev stoppet, viste det sig, at han slet ikke måtte køre bil, da han i forvejen var frakendt førerretten. 

Der var også kontant afregning over for en 37-årig udenlandsk mand, da han kørte 84 km/t på samme strækning. Da han ikke har fast adresse i Danmark, blev han tildelt en straksbøde på 4200 kroner, som han skulle betale med det samme. Patruljen var så flinke at give manden et lift hen til nærmeste hæveautomat. 

En af de bilister, der ikke kunne finde ud af at lade mobilen ligge under kørslen, var en 22-årig mand, som i forvejen havde en del klip i kørekortet. Han fik derfor inddraget kørekortet på stedet. 

Sigtelserne i forbindelse med torsdagens indsats fordelte sig på følgende vis: 

19 x hastighed i tættere bebygget område – 17 klip sager og 2 betinget frakendelse.
13 x benyttet håndholdt mobiltelefon.
6 x manglende standsning ved Fuld Stop
2 x lyssignal ej respekteret
2 x kørsel i frakendelsestiden
1 x vigepligt forseelse til betinget frakendelse
4 x sikkerhedssele ej benyttet
14 x øvrige forseelser (el-løbehjul, fodgængere over for rødt mv.)

**

 

Højtråbende mand skabte utryghed og blev anholdt

Torsdag kl. 18.02 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om en mand, der på Silkeborgvej i krydset ved City Vest i Brabrand løb rundt og råbte og udviste en utryghedsskabende adfærd.

En patrulje blev sendt til stedet, hvorefter den pågældende person – en 30-årig mand – forsøgte at stikke af fra stedet.

Efter en kort løbetur med politiet i hælene blev den 30-årige mand indhentet på Ingasvej i Brabrand og anholdt med den fornødne magt, da han fortsatte med ikke at efterkomme politiets anvisninger. Han blev erklæret anholdt kl. 18.30, sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Tyveri fra varebiler i Hammel

Østjyllands Politi har i løbet af det seneste døgn modtaget to nye anmeldelser om tyveri fra varebiler i Hammel.

Fra en varebil på Søbygårdsvej er der i perioden fra onsdag d. 29/3 kl. 18.30 til torsdag d. 07.30 blevet banket huller i sidedøren, så døren efterfølgende kunne åbnes. Fra bilen har gerningsmændene stjålet værktøj for flere tusinde kroner.

Også på Mosevej i Hammel var der blevet stjålet værktøj fra en varebil af ukendte gerningsmænd. Tyveriet har fundet sted i perioden fra onsdag d. 29/3 kl. 07.00 til torsdag d. 30/3 kl. 06.00.

Østjyllands Politi undersøger sagerne nærmere.

**

 

Irske plattenslagere på spil: Lad dig ikke lokke

Østjyllands Politi har de seneste par dage fået flere anmeldelser fra borgere, der er blevet kontaktet eller snydt af nogle omrejsende irske håndværkere, der giver tilbud, som er for gode til at være sande. 

Fremgangsmåden er typisk, at irerne tilbyder at rense fliser eller tag, hvorefter de aftaler en pris med borgeren. Efterfølgende viser det sig, at prisen er blevet noget højere, og at håndværket er noget makværk. 

Eksempelvis ringede en borger fra Trige til politiet fredag morgen og fortalte, at hun var blevet snydt dagen før, da hun havde taget imod tilbuddet om en fliserens fra de irske håndværkere, der kom kørende i en varebil forbi hendes adresse. Hun havde aftalt en pris på nogle tusinde kroner, men da hun betalte med dankort i en betalingsterminal, som irerne havde med, blev beløbet trukket i euro i stedet for kroner. 

Anmeldelserne om de omrejsende irere er primært kommet fra forskellige byer i Favrskov og området omkring det nordlige Aarhus. 

Østjyllands Politi har tidligere år set præcis samme fremgangsmåde – også fra irske mænd – og vi opfordrer folk til at afvise de omrejsende håndværkere, hvis de kommer forbi med et lidt for godt tilbud.

**

 

Lussinger førte til anholdelse

En 39-årig mand kom natten til fredag i uoverensstemmelse med en gruppe personer på Åboulevarden i Aarhus C.

En forbipasserende patrulje blev derfor tilkaldt, da uenigheden havde udviklet sig til håndgemæng, hvor den 39-årige havde slået to forskellige yngre 19-årige mænd i hovedet i form af to lussinger.

Ved patruljens henvendelse til den 39-årige mand fortsatte han med sin aggressive og udadreagerende adfærd, hvorfor han kl. 01.40 blev anholdt.

Den 39-årige modsatte sig anholdelsen fysisk, mens han ytrede sig med diverse skældsord mod betjentene, hvorfor han blev sigtet for – foruden sigtelsen for at have begået to tilfælde af vold – at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for fornærmelig tiltalte mod politiet.

**

 

Mistænkelig samtale førte til anholdelse af narkosælger

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag aften kl. 21.36 opmærksomme på en yngre mand, der stod og snakkede ind ad sideruden med en person i en bil. Da manden så politiet, skyndte han sig at løbe væk fra stedet.

Politiet tog efterfølgende kontakt til føreren af køretøjet, der blev fundet i besiddelse af en pose med hash. I forbindelse med en efterfølgende ransagning af køretøjet fandt betjentene frem til flere poser med hash og skunk samt flere tusinde kroner i kontanter. Den 54-årige mand blev derfor sigtet for forsøg besiddelse samt forsøg på salg af narko. Han blev ligeledes anholdt. 

**

 

Anholdt for at begå vold mod taxachauffør

Natten til fredag modtog Østjyllands Politi kl. 00.21 en anmeldelse om vold mod en taxachauffør på Kannikegade i Aarhus C.

Ifølge anmeldelsen havde en mand i første omgang lænet sig ind ad vinduet på en taxa, som efterfølgende var begyndt at køre frem for at få manden væk. Det havde medført, at den pågældende 18-årige mand var faldet til jorden, og da taxachaufføren efterfølgende var gået ud af bilen for at tale med manden, havde den 18-årige slået mod taxachaufføren flere gange.

Den 18-årige blev ved patruljens ankomst til stedet skønnet tydeligt påvirket og anholdt af politiet, sigtet for at have begået vold mod den 51-årige chauffør. 

**

 

Færdsel:

En 21-årig mandlig bilist blev torsdag formiddag kl. 09.57 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Gl. Hobrovej i Randers NV. Her blev han sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand og anholdt.

Torsdag kl. 10.17 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SV. I forbindelse med overhaling af en lastbil begyndte en personbil ført af en 26-årig mand at akvaplane, hvorefter den blev slynget ud i autoværnet på midten af motorvejen. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, hvor der dog skete materielle skader på autoværn og køretøj.

Torsdag kl. 10.31 skete der et færdselsuheld på Bjødstrupvej i Højbjerg, hvor en 43-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en lastbil i krydset ved Axel Kiers Vej, da denne kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset. En 60-årig mandlig lastbilchauffør blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Torsdag kl. 10.38 skete der et færdselsuheld på Aarhus Syd Motorvejen i Hasselager. Som følge af akvaplaning mistede en 40-årig mandlig bilist herredømmet over sit køretøj, hvorefter han påkørte en lastbil og autoværnet på motorvejen. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, der medførte en del materielle skader og gener i formiddagstrafikken. Den 40-årige mand blev sigtet for ikke at køre efter forholdene.

Torsdag kl. 12.33 skete der et færdselsuheld på Kongsvang Allé i Aarhus C, hvor en 67-årig kvinde påkørte et skilt i forbindelse med et venstresving. Ingen personer kom umiddelbart til skade. Den 67-årige kvinde blev sigtet for ikke at udvise tilstrækkeligt med agtpågivenhed i trafikken.

Torsdag kl. 13.52 skete der endnu et færdselsuheld grundet akvaplaning, denne gang på Nordjyske Motorvej nær Fårup. En 23-årig kvindelig bilist mistede herredømmet over sit køretøj og påkørte autoværnet i nødsporet. Ingen personer kom umiddelbart til skade, mens den ene vognbane i nordgående retning kortvarigt måtte afspærres.

Torsdag kl. 14.22 skete der et færdselsuheld på Finderupvej i Aarhus C, hvor en 43-årig mandlig bilist påkørte en 35-årig kvindelig cyklist i forbindelse med en højresvingsulykke. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med sammenstødet.

Torsdag kl. 17.26 skete der et færdselsuheld på Tranekærvej i Risskov, hvor en 64-årig mandlig bilist kørte i den modsatte vognbane og med lav hastighed kørte frontalt sammen med en 61-årig kvindelig bilist. Uheldet var muligvis opstået i forbindelse med et ildebefindende hos den 64-årige mand, som efterfølgende blev kørt med ambulance til hospitalet for kontrol. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med sammenstødet, og der skete begrænset med materielle skader på de to køretøjer.

Torsdag kl. 19.12 skete der et færdselsuheld på Hjulbjergvej i Højbjerg, hvor to biler – ført af henholdsvis en 23-årig mand og en 47-årig mand - kørte sammen. Den 23-årige blev sigtet for at påkøre den modkørende i dennes vognbane. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med færdselsuheldet.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i politikredsen.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.