Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Efterlysning

5. maj 2022 15:26

Drabssag fra Viby: Politiet offentliggør video af skud

Østjyllands Politi offentliggør nu en video, der viser den formodede gerningsmand til skuddrabet i marts på en 21-årig mand i Viby.

På overvågningsvideoen optaget på gerningsstedet på Søndervangs Allé ser man manden løbe langs vejen og affyre flere skud. Et skud ramte den 21-årige mand, der helt tilfældigt kom kørende forbi i sin bil. 

”Det er helt undtagelsesvist, at vi bringer en video af skuddene affyret i en drabssag, og vi er klar over, at det kan virke voldsomt. Vi vurderer dog, at det kan være et vigtigt efterforskningsskridt i efterforskningen af drabet og vi håber at offentliggørelsen af videoen kan give os nogle værdifulde oplysninger, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen. 

 

Kan måske genkendes på hans gang

Videoen er optaget på længere afstand, og man kan ikke se ansigtet på gerningsmanden, men politiinspektøren håber, at nogen alligevel vil kunne genkende personen. 

”Det kan for eksempel være, at nogen kan genkende gerningsmandens statur eller hans lidt særlige måde at bevæge sig på. Vi har brug for borgernes hjælp og for alle de input, vi kan få, og hvis man har en formodning om, hvem manden på videoen er, eller ved noget om den her sag, så kontakt politiet med det samme, ” siger Brian Voss Olsen. 

Siden drabet natten til den 8. marts har Østjyllands Politi efterforsket sagen intensivt, og foretaget en lang række tekniske undersøgelser. Blandt andet har efterforskerne indhentet mange timers videoovervågning, som systematisk er blevet gennemgået. 

Det er fortsat politiets klare overbevisning, at den dræbte 21-årige mand var et sagesløst offer, som absolut ingen forbindelse har haft til det kriminelle miljø eller bandemiljøet. 
 

Dette element kan ikke vises, da du ikke har accepteret de påkrævede cookies. Ret dit samtykke nedenfor for at se det.Læs mere om cookies.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere efterlysninger

30. juni 2022

Østjyllands Politi

Vidner efterlyses til påkørsel i Grenaa

Østjyllands Politi efterlyser vidner i forbindelse med en påkørsel af en ung mand på gågaden, Østergade, i Grenaa den 4. juni kl. 02.44.

3. juni 2022

Østjyllands Politi

Hjælp politiet med at finde efterlyst indbrudstyv

Politiet beder borgerne om hjælp til at finde frem til en udenlandsk mand, der mistænkes for at stå bag en række indbrud begået flere steder i landet. Han er senest set i Randers onsdag aften.

11. maj 2022

Østjyllands Politi

Efterlysning: 21-årig flygtede fra politiet

Østjyllands Politi efterlyser den 21-årige Yasin Yahye Ali Hassan, som tirsdag flygtede i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Forslag