Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

27. september 2019 15:19

12 års fængsel efter fund af 13 kilo amfetamin og skydevåben

En 24-årig mand er fredag ved Retten i Randers blevet idømt 12 års fængsel for at have været i besiddelse af to skarpladte våben og af 13 kilo amfetamin, som han ville sælge.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Han blev desuden dømt for både at have solgt en del kokain, amfetamin, hash og MDMA. 

Hans 25-årige kæreste blev under samme retssag idømt fængsel i et år og ti måneder for at have været med til at sælge en del af narkoen. 

Det var et tip til Østjyllands Politis specialpatrulje, som den 2. januar i år ledte politiet på sporet af parret. Sent om aftenen bankede politiet på døren til deres lejlighed i Randers C, og da den 24-årige mand åbnede, erkendte han straks, at han havde ulovlige stoffer i hjemmet. En ransagning afslørede, at der lå narko i flere skabe og skuffer.

I alt blev der fundet 13,3 kilo amfetamin og omkring 300 gram kokain i salgsposer. Derudover lå der en skarpladt pistol på stedet, som den 24-årige indrømmede var hans.  Både kvinde og mand blev anholdt og varetægtsfængslet. 

Via undersøgelser af blandt andet telefoner og computere kunne efterforskerne bevise, at både den 24-årige og hans kæreste havde solgt narko i flere tilfælde fra juli 2018, og frem til de blev anholdt. 

 

Fandt pistol gravet ned 

Under den videre efterforskning fandt politiet yderligere en skarpladt pistol, som lå gravet ned i jorden ved en adresse i Randers. Den blev den 24-årige også dømt for at have besiddet under særligt skærpende omstændigheder, da han havde båret rundt på den i det offentlige rum. 

Anklager i sagen, Dorthe Lysgaard, havde påstået en lang fængselsstraf til den 24-årige, og det endte han altså også med at få. 

”Det er en meget stor mængde hård narkotika, som den 24-årige havde i sin besiddelse, og som kunne være endt på gaden. Når han oven i købet bliver koblet til to farlige, skarpladte skydevåben, så bliver resultatet en meget lang fængselsstraf,” konkluderer anklageren. 

Både manden og kvinden erkendte forholdene i retten, og begge modtog dommen. 

 

 

Pressekontakt 

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

24. juni 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt tre års fængsel for afpresning og trusler

En 19-årig mand er blevet idømt tre års ubetinget fængsel i Retten i Randers, hvor han bl.a. blev dømt for vold, røveri, trusler og grove tilfælde af afpresning mod flere personer og for vidnetrusler mod et familiemedlem.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

20-årig mand tiltalt for drab på ung mand i Viby

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for manddrab mod en 20-årig mand, som ifølge anklageskriftet stak en 18-årig mand ihjel på gaden i Viby sidste år.

23. juni 2022

Østjyllands Politi

Gik i byen med økse og fik nattelivsforbud

En 34-årig mand tog i marts i byen i Aarhus med en økse i bukselinningen og truede en dørmand. Fredag blev han idømt tre måneders fængsel og et nattelivsforbud.

Forslag