Spring til hovedindhold

Forslag

Program for åbent hus på Politiskolen i Brøndby den 13. maj 2023

Arrangementet er åbent fra kl. 10.00-14.00 på Politiskolens Uddannelsescenter Øst, Brøndbyøster Boulevard 30, 2605 Brøndby.

Åbent hus

Der foregår mange forskellige aktiviteter på samme tid.

 

Hver aktivitet varer 30 minutter, hvorefter du kan gå videre til en ny aktivitet.

 

Der vil desuden være mulighed for at købe mad og drikkevarer til arrangementet.

 

Ud over aktiviteterne er der et legeområde, hvor børnene kan boltre sig – under mors og/eller fars opsyn.

 

Kl. 12.00-12.30 er der pause fra alle aktiviteter, da Aktionsstyrken og Livvagtsstyrken kommer og giver opvisning.

 

Aktiviteter

(forbehold for ændringer)

 

Studieliv

Hvordan er hverdagen på Politiskolen? Mød de studerende, og få en fornemmelse af stemningen og atmosfæren på vores uddannelsessted.

 

Situationsspil

Hvordan lærer de politistuderende at håndtere forskellige situationer? Få indblik i, hvordan vi bruger situationsspil i undervisningen, hvor de studerende skifter mellem at være politipatrulje, gerningsperson, vagtcentral og observatør.

 

Undervisningsworkshop

Hvordan er det at have undervisning på Politiskolen? Til disse workshops møder du undervisere fra jura, samfundsfag, psykologi og rapportsprog og får et smugkig på hverdagen som politistuderende.

 

Efterforskning og gerningsstedsundersøgelse

Hvordan sikrer man spor på et gerningssted? Se det udstyr, vi bruger på gerningsstedet og prøv det selv. Det kræver fantasi, nysgerrighed og lyst til at fordybe sig.

 

Magtanvendelse

Hvilke teknikker bruger vi i magtanvendelse? Du bliver introduceret til basale teknikker og kan derefter afprøve dem.

 

Politiets Online Patrulje

Mød Politiets Online Patrulje og bliv klogere på, hvordan politiet patruljerer på nettet.

 

Skydesimulator

Hvordan klæder vi de studerende på til skydeuddannelsen? Kom og få en introduktion til Politiskolens skydesimulator.

 

Politiets udstyr

Hvad har politiet af uniformer og udstyr? Her kan du se politiets uniformer og sikkerhedsudstyr og prøve noget af det.

 

Studievejledning

Hvad skal der til for at blive optaget på Politiskolen? Her kan du få en snak med politistuderende og rekrutteringsmedarbejdere, der ved alt om adgangskravene og optagelsesprøverne til politiets uddannelser.

1. prøvedag: Fysisk optagelsesprøve

Test dig selv i dele af den fysiske optagelsesprøve: længdespring, kropshævninger og bænkpres. Vi konkurrerer om at slå dagens rekord.

1. prøvedag: Skriftlig optagelsesprøve

Hvorfor har vi en skriftlig optagelsesprøve? Her får du en generel introduktion til optagelsesprøven i skriftligt dansk, typiske dumpeårsager og forberedelsesmuligheder.

2. prøvedag: Samarbejdsopgave og samtale

Hvad består 2. prøvedag af? Her får du en introduktion til samarbejdsopgaven og samtalen samt gode råd til, hvordan du kan forberede dig.

Køreuddannelse

Er du nysgerrig på de studerendes køreuddannelse? Vi viser videoer fra uddannelsen og får en snak om, hvordan vi træner det i praksis.

Politikadetuddannelsen og hverdagen som politikadet

Her kan du blive klogere på uddannelsen og opgaverne som politikadet. Kan du se, om et pas er forfalsket? Ved du, hvad det vil sige at være frihedsberøvet? Kom forbi, og få det testet.

Kommandostade

Hvordan flytter vi indsatsledelse helt tæt på hændelsen med moderne teknologi? Her kan du se en indsatslederbil, patruljebil og møde en dronefører.

Internationale karrieremuligheder

Kunne internationale udsendelser være noget for dig? Så kig forbi. Politiet byder nemlig også på internationale job- og karrieremuligheder.

Økonomisk kriminalitet

Hvordan bekæmper politiet økonomisk kriminalitet? Kom og bliv klogere på hvordan politiet arbejder med forskelligartede emner som hvidvask, samhandel, ”muldyr” og meget andet.

Politiheste

Mød politiets ryttere og hør dem fortælle om, hvordan politiet udfører opgaver til hest.

Hundepatrulje

Hvordan bliver du hundefører, og hvilke opgaver løser man? Mød hundeførere og deres patrulje-, narko- og sprængstofhunde.

Færdselspatrulje

Hvad laver en færdselsbetjent og hvorfor vælge det job? Se færdselspolitiets køretøjer og udstyr, og få svar på en masse færdselsspørgsmål.

Test dig selv som efterforsker

Har du en efterforsker gemt i dig? Ved ankomstområdet får du udleveret et kort, som leder dig frem til nogle poster, hvor du kan scanne QR-koder og blive klogere på, hvordan politiet arbejder, når nogen har brudt loven.

Mini-detektiv

Gå på opdagelse med de yngste. Aktiviteten kan både være for dem, der kan læse, og dem, der ikke har lært det endnu. Ved ankomstområdet kan du få udleveret mini-detektivkortet.

Teknisk tjeneste

Hvad dækker teknisk tjeneste over? Få svaret, og se nærmere på de køretøjer, politiet benytter i forbindelse med demonstrationer, fodboldkampe og uroligheder.

Aktionsstyrken

NB: Opvisning klokken 12.00 fra Livvagtsstyrken og Aktionsstyrken. På begge sider af opvisningen, vil Aktionsstyrken holde oplæg om jobbet i med mulighed for at stille spørgsmål.

Livvagtsstyrken

NB: Opvisning klokken 12.00 fra Livvagtsstyrken og Aktionsstyrken. På begge sider af opvisningen, vil Livvagtstyrken holde oplæg om jobbet i med mulighed for at stille spørgsmål.

Husk praktisk tøj, hvis du vil være med til fysisk træning eller magtanvendelse. Der er ikke mulighed for omklædning eller bad.

Vær opmærksom på, at vi under arrangementet filmer og fotograferer til brug for intern og ekstern kommunikation. Kontakt venligst fotograferne, hvis du ikke ønsker at optræde på fotos eller film.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

 

Download oversigtskort over aktiviteterne på skolen