Spring til hovedindhold

Forslag

Program for åbent hus i Vejle den 29. april 2023

Arrangementet er åbent fra kl. 10.00-14.00 på Politiskolens Uddannelsescenter Vest, Soldalen 8, 7100 Vejle.

Åbent hus på UCV 2022

Der foregår mange forskellige aktiviteter på samme tid.

 

Flere af aktiviteterne varer 30 minutter, hvorefter du kan gå videre til en ny aktivitet.

 

Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer til arrangementet.

 

Ud over aktiviteterne er der et legeområde, hvor børnene kan boltre sig – under mors og/eller fars opsyn.

 

Kl. 12.00-12.30 er der pause fra alle aktiviteter, da Aktionsstyrken og Livvagtsstyrken kommer og giver opvisning.

 

Aktiviteter

(forbehold for ændringer)

 

Studieliv

Hvordan er hverdagen på Politiskolen? Mød de studerende, og få en fornemmelse af stemningen og atmosfæren på vores nyeste uddannelsessted.

 

Situationsspil

Hvordan lærer de politistuderende at håndtere forskellige situationer? Få indblik i, hvordan vi bruger situationsspil i undervisningen, hvor de studerende skifter mellem at være politipatrulje, gerningsmand, vagtcentral og observatør.

 

Politiskolens øvelsesby

Politiuddannelserne er varierede og praksisnære. Få et kig ind i vores lejligheder, bodega og detention, hvor vi træner forskellige scenarier i praksis under uddannelsen.

 

Forebyggelse og samfundsforståelse

Hvordan bruger vi vores samfundsfaglige viden i praksis, når vi uddanner politistuderende? Hvad er forebyggelse, og hvordan kan vi være proaktive i dagens kriminalitetsbillede? Få en forsmag på det her.

 

Politijura

Få et indblik i, hvad de politistuderende lærer, når der står politijura på skemaet.

 

Magtanvendelse

Hvilke teknikker bruger vi i magtanvendelse? Du bliver introduceret til basale teknikker og kan derefter afprøve dem.

 

Skydesimulator

Her kan du blive klogere på, hvordan vi klæder de politistuderende på til skydeuddannelsen. Vi fremviser Politiskolens skydesimulator og instruerer i brugen af den.

 

Skydebane

Her kan du se vores skydebane på Politiskolen og blive klogere på, hvordan vi uddanner de studerende i at håndtere tjenestevåben.

 

Politiets køretøjer og udstyr

Fremvisning af politiets mange forskellige køretøjer, uniformer og sikkerhedsudstyr.

 

Studievejledning

Hvad skal der til for at blive optaget på Politiskolen? Her kan du få en snak med politistuderende og rekrutteringsmedarbejdere, der ved alt om adgangskravene og optagelsesprøverne til politiets uddannelser.

 

1. prøvedag: Fysisk optagelsesprøve

Test dig selv i dele af den fysiske optagelsesprøve: længdespring, kropshævninger og bænkpres. Vi konkurrerer om at slå dagens rekord.

 

Skriftlig optagelsesprøve og rapportsprog

Hvorfor har vi en skriftlig optagelsesprøve? Her får du en generel introduktion til optagelsesprøven i skriftligt dansk, typiske dumpeårsager og forberedelsesmuligheder samt indsigt i, hvordan man bruger skriftligheden, når man skal lave en gerningsstedsbeskrivelse.

 

2. prøvedag: Holdopgave og samtale

Hvad består 2. prøvedag af? Her får du en introduktion til samarbejdsopgaven og samtalen samt gode råd til, hvordan du kan forberede dig.

 

Politikadetuddannelsen og hverdagen som politikadet

Her kan du blive klogere på politikadetuddannelsen og politikadetternes arbejdsopgaver. Kan du se, om et pas er forfalsket? Kom forbi, og få det testet.

 

Køreuddannelse

Er du nysgerrig på de studerendes køreuddannelse? Vi viser videoer fra uddannelsen og får en snak om, hvordan vi træner.

 

Internationale karrieremuligheder

Kunne internationale udsendelser være noget for dig? Så kig forbi. Politiet byder nemlig også på internationale job- og karrieremuligheder.

 

Politiets Online Patrulje

Mød Politiets Online Patrulje og bliv klogere på, hvordan politiet patruljerer på nettet.

 

Gerningsstedsundersøgelse

Alt det, som en gerningsmand efterlader, kan blive afgørende i en sag. Du kan høre om undervisningen i kriminalteknik og derefter prøve kræfter med at sikre fingeraftryk og andre spor.

 

Økonomisk kriminalitet

Hvordan bekæmper politiet økonomisk kriminalitet? Kom og bliv klogere på, hvordan politiet arbejder med forskelligartede emner som hvidvask, samhandel, ”muldyr” og meget andet.

 

Hundepatrulje

Mød en hundefører, der præsenterer sin firbenede kollega og fortæller om deres makkerskab og hundepatruljens arbejde.

 

Politiheste

Mød politiets ryttere og hør dem fortælle om, hvordan politiet udfører opgaver til hest.

 

Dronefører

Hør om hvordan politiet bruger droner i den daglige opgaveløsning, og se hvordan dronen styres og fungerer i praksis

 

Motorcykelbetjent

Hvad laver en færdselsbetjent og hvorfor vælge det som karrierevej? Se en motorcykel, og få testet din viden på færdselsområdet.

 

Grænseafdelingen

Kom og bliv klogere på arbejdet som politikadet. Hør om politikadetters arbejde ved Danmarks grænser og arbejdet ude i de forskellige politikredse. Hør om karrieremulighederne som politikadet og overbygningsuddannelsen, og se os arbejde med falske identiteter.

 

Mini-detektiv

Gå på opdagelse med de yngste. Aktiviteten kan både være for dem, der kan læse, og dem, der ikke har lært det endnu. Ved legeområdet kan du få udleveret mini-detektivkortet.

 

Aktionsstyrken

NB: Opvisning klokken 12.00 fra Livvagtsstyrken og Aktionsstyrken. På begge sider af opvisningen vil Aktionsstyrken holde oplæg om jobbet og besvare spørgsmål.

 

Livvagtsstyrken

NB: Opvisning klokken 12.00 fra Livvagtsstyrken og Aktionsstyrken. På begge sider af opvisningen vil Livvagtsstyrken holde oplæg om jobbet og besvare spørgsmål.

 

Husk praktisk tøj, hvis du vil være med til fysisk træning eller magtanvendelse. Der er ikke mulighed for omklædning eller bad.

Vær opmærksom på, at vi under arrangementet filmer og fotograferer til brug for intern og ekstern kommunikation. Kontakt venligst fotograferne, hvis du ikke ønsker at optræde på fotos eller film.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

 

Download oversigtskort over aktiviteterne på skolen