Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

16. september 2020 17:32

Politiet øger sit beredskabsniveau som følge af stigende smittetryk

Som følge af den seneste tids smitteudvikling har politiet i dag besluttet at forøge sit beredskabsniveau i indsatsen mod spredning af coronavirus nationalt og lokalt.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det forhøjede beredskabsniveau indebærer en generel forøgelse af politiets indsats over hele landet, herunder øget politimæssig tilstedeværelse i udsatte områder, intensivering af den operative styring og koordinering i Den Nationale Operative Stab (NOST), indkaldelse af relevante lokale beredskabsstabe (LBS) i politikredsene og løbende opfølgning og evaluering af indsatsen på øverste ledelsesniveau.

 

"Indsatsen mod Corona er gået ind i en ny fase, som stiller øgede krav til politiets indsats over hele landet. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi er bekymrede for smitteudviklingen. Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen. Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret," siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

 

Indsatsen forankres i politiets koncernledelse, hvor alle landets politidirektører deltager under rigspolitichefens ledelse.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

4. august 2024

Rigspolitiet

Politiet har øget fokus på færdsel ved skolevejene

I forbindelse med skolestart laver hovedparten af landets politikredse målrettede indsatser på skolevejene i ugerne 32, 33 og 34.

12. juli 2024

Rigspolitiet

Danske politifolk til Lampedusa

Det danske patruljebådsbidrag til Frontex, som politiet og forsvaret er sammen om, er flyttet fra Symi i Grækenland til den italienske ø Lampedusa tæt på den tunesiske kyst.

6. juni 2024

Rigspolitiet

Rigspolitiet har underskrevet kontrakt om indkøb af ny karabin

I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Nu er der også indgået en aftale om levering af en ny karabin til politiet - det bliver SIG Sauer MCX.