Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

30. november 2020 08:33

Politistuderende har første studiedag på Politiskolen i Vejle

Politiskolens permanente uddannelsescenter i Vestdanmark er i dag indviet af studerende, der havde første dag på den nye skole i Vejle.

Åbning af Politiskolen i Vejle

Foto: Rigspolitiet

Forventningsfulde studerende trådte her til morgen for første gang ind i politiets spritnye uddannelsescenter i Vejle. Det første spadestik blev taget i februar 2019, og nu knap to år senere er skolen klar til brug.

"Dagen i dag er en, jeg har set frem til med stor glæde. Det er en stor dag for mig som rigspolitichef, for de studerende og for politiet i sin helhed. Vi har nu en topmoderne politiskole, hvorfra vi kan uddanne politibetjente og politikadetter og samtidig videreuddanne ansatte i politiet," siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Skolen blev politisk besluttet i 2015 som en del af aftalen "Et styrket politi. Et tryggere Danmark". I første omgang betød aftalen, at politiet etablerede et midlertidig uddannelsescenter på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor studerende har haft deres gang siden november 2018.

"Vi har nu i et par år været til stede med uddannelsesmuligheder i både Øst- og Vestdanmark. Med den nye skole i Vejle er den tilstedeværelse nu permanent, og det er vigtigt for at opretholde et så bredt som muligt rekrutteringsgrundlag i hele landet. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi kan slå dørene op til vores nye uddannelsescenter i Vejle," siger fungerende rektor på Politiskolen Jan Bjørn.

I første omgang er det studerende, der har påbegyndt deres uddannelse på det midlertidige uddannelsescenter i Fredericia, der flyttes til Vejle. Det drejer sig om 384 studerende.

 

Uddannelsescenteret rummer det hele

Politiskolens Uddannelsescenter Vest i Vejle består dels af den tidligere sygeplejeskole i byen og dels af cirka 10.000 kvadratmeter nyetablerede bygninger.

"Vi har kunne designe uddannelsescenteret helt fra bunden og tænke alle vore ønsker ind i planerne. Det vil sige, at vi faktisk har alt på en matrikel i Vejle. De studerende kan ud over at modtage almindelig klasseundervisning træne alt lige fra gadeuorden, magtanvendelse, færdselskontrol til skydefærdigheder og meget mere. Det er helt unikt i dansk kontekst, og gør undervisningen mere effektiv," siger fungerende rektor Jan Bjørn.

Ud over den klassiske undervisning af politibetjente og -kadetter bliver centeret i Vejle også det fremadrettede samlingspunkt for størstedelen af politiets videreuddannelsesaktiviteter. Der bliver plads til 100 overnattende kursister.

"Uddannelsescenteret i Vejle bliver et nyt stort omdrejningspunkt for uddannelse i politiet. Stedet vil selvfølgelig huse en stor del af vores politibetjente og –kadetter under uddannelse, men også mange andre ansatte vil i perioder få deres gang på skolen og blive en del af et moderne studiemiljø i forbindelse videreuddannelse," slutter rigspolitichef Thorkild Fogde.

På grund af pandemien er den officielle åbning af uddannelsescenteret udskudt. For pressebesøg kontakt Rigspolitiets Kommunikationsafdeling.

 

Fakta om politiskolens uddannelsescenter i Vestdanmark (UCV)
På UCV skal der uddannes politibetjente og politikadetter. Samtidig bliver stedet politiets nye centrale videreuddannelsescenter.
UCV blev politisk besluttet i 2015 med aftalen "Et styrket politi. Et tryggere Danmark". Som led i aftalen etablerede man en midlertidig skole på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor de studerende har haft deres gang siden november 2018.
De første studerende træder ind af døren på UCV den 30/11 og 1/12. Det drejer sig om 384 studerende.
Ved hver studiestart vil der begynde to basisuddannelsesklasser (politibetjente) og 1 politikadetuddannelsesklasse.
UCV er indrettet ved og i den gamle sygeplejeskole i Vejle. 9.800 m² nybygning, 11.900 m² renovering, i alt 21.700 m². I alt med udearealer 60.000 m².
Entreprenørfirmaet Hoffmann A/S i spidsen for projektet med ERIK arkitekter som totalrådgiver.
UCV har kostet 445 millioner kroner at etablere - omkring 100 millioner kroner lavere end budgetteret med.
Tidligere var der et mindre flertal af ansøgere til politiuddannelse fra Østdanmark. Efter det blive muligt at tage uddannelsen i Vestdanmark er det nu omvendt

 


Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.