Spring til hovedindhold

Forslag

Dansk brandmanual

Manual til brandstedsundersøgelser.

Rigspolitiets Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) forestår den tekniske efterforskning af større og komplicerede brandsager. NKC er derfor retningssættende i efterforskningen af brandsager. I forbindelse med dette har NKC forfattet Dansk Brandmanual.

 

Dansk Brandmanual er blevet til i et tæt samarbejde mellem mange parter, der alle har en interesse i, at brande efterforskes med henblik på forebyggelse og gøre det muligt at stille en evt. gerningsmand til ansvar for branden.

 

Manualen er tiltænkt at være tilgængelig for alle, der arbejder med brandefterforskning uanset hvilken organisation, man arbejder for. Derfor har det været vigtigt at have medforfattere med erfaringer fra det praktiske arbejde og den videnskabelige arbejdsmetode til at deltage i udfærdigelsen af manualen.

 

Foruden NKC og Politiskolen har landets politikredse, Beredskabsstyrelsen, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, MOE A/S Rådgivende Ingeniører og Danske Beredskaber været sparringspartnere i manualens tilblivelse.

 

Dansk Brandmanual er et offentligt og dynamisk værk, og vil gennemgå revideringer årligt. Rigspolitiet er ansvarlig for indholdet i Dansk Brandmanual. Spørgsmål, refleksioner eller forslag til manualen kan rettes til Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC):


E-mail: pol-nkc-fu@politi.dk

 

Dansk Brandmanual