Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

10. marts 2020 19:22

45-årig polsk mand udleveret og varetægtsfængslet i stor tyverisag

Den 45-årige blev anholdt i Polen den 10. februar og udleveret til UKA Vest, der efterforsker sagen.

En 45-årig mand, polsk statsborger, er ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for omfattende tyveri af udstyr fra en byggeplads på Sjælland.

Den 45-årige blev anholdt i Polen den 10. februar og udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi den 9. marts på baggrund af en europæisk arrestordre.

Kosterne, der repræsenterer en værdi på 685.000 kroner, er blevet udleveret af tysk politi, der har beslaglagt genstandene.

Den sigtede nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

25. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner i sag om indbrud i lager i Toftlund

Ved indbruddet blev der stjålet en større mængde ukrudtsmidler.

25. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi beroliger forældre i Sønderborg

Et barn blev tirsdag forsøgt afhentet af en pige, som hverken pædagoger eller barn kendte.

25. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Enkle huskeregler gør det bøvlet at være indbrudstyv på jagt efter værdier i biler

Syd- og Sønderjyllands Politi kommer med seks gode råd efter flere indbrud i biler for nyligt.