Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

10. marts 2020 19:22

45-årig polsk mand udleveret og varetægtsfængslet i stor tyverisag

Den 45-årige blev anholdt i Polen den 10. februar og udleveret til UKA Vest, der efterforsker sagen.

En 45-årig mand, polsk statsborger, er ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for omfattende tyveri af udstyr fra en byggeplads på Sjælland.

Den 45-årige blev anholdt i Polen den 10. februar og udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi den 9. marts på baggrund af en europæisk arrestordre.

Kosterne, der repræsenterer en værdi på 685.000 kroner, er blevet udleveret af tysk politi, der har beslaglagt genstandene.

Den sigtede nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

9. juni 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

To litauiske mænd varetægtsfængslet i sag om tyverier

De to mænd blev anholdt i Nordtyskland i april med koster fra Nordjylland. Mændene blev efterfølgende udleveret til betjente fra UKA Vest på baggrund af en europæisk arrestordre.

9. juni 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Polsk mand idømt fængsel, stor bøde og udvisning i sag om millioner af ulovlige cigaretter

Ifølge fragtpapirerne kørte en chauffør rundt med autodele i sin lastbil. Men ved en fælles politi- og toldkontrol stod det klart, at der var 2,4 millioner ulovlige cigaretter på ladet. Nu er dommen faldet.

7. juni 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi i aktion mod menneskehandel

Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest koordinerede dansk del af stor international aktion

Forslag