Spring til hovedindhold

Forslag

Modtagefaciliteter i Bov tages i brug lørdag

Antallet af ukrainere, der skal registreres ved grænsen, har nu et omfang, så Syd- og Sønderjyllands Politi tager modtagefaciliteter i Bov i brug

bov ventetelt udefra

Modtagefaciliteterne i Bov er etableret i løbet af den seneste uge og tages i brug lørdag (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

Syd- og Sønderjyllands Politi tager i dag modtagefaciliteterne i Bov i brug. Faciliteterne skal bruges til at registrere de fordrevne ukrainere, der søger asyl eller har brug for nødvisum.

Hidtil har modtagelsen og registreringen af ukrainerne kunnet klares i den almindelige drift ved Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest og det har derfor ikke indtil nu været nødvendigt at bemande modtagefaciliteterne i Bov.

Flygtningestrømmen fra krigen i Ukraine har imidlertid nu et omfang, der betyder, at opgaven ikke længere kan håndteres i den daglige drift.

”Vi vil gerne kunne tage godt imod ukrainerne og sikre en så god og smidig modtagelse og registrering som muligt, så de kan komme videre til Udlændingestyrelsen uden unødigt lange ventetider. Samtidig vil vi også gerne forsøge at undgå, at der eksempelvis opstår kø ved grænseovergangene. Derfor tager vi modtagefaciliteterne i brug nu”, siger politiinspektør Brian Fussing, leder af UKA Vest. 

Modtagefaciliteterne er i den forløbne uge blevet indrettet i en tidligere rådhusbygning i Bov. Faciliteterne er dimensioneret til at kunne registrere mindst 400 personer i døgnet og kan skaleres op og ned alt efter udviklingen. 

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.