Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

17. oktober 2024 14:33

Politiet efterforsker sag om overtrædelse af arbejdsmiljøloven

Under tilsynsbesøg sås børn nedrive asbestholdige tagplader. En alvorlig sag, som politiet nu efterforsker.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker nu sagen om børn, der ulovligt har arbejdet på en adresse i Sønderborg Kommune, hvor de har nedrevet asbestholdige eternit-tagplader. 
Efter tilsynsbesøg på landejendommen, hvor arbejdet foregik, udstedte Arbejdstilsynet 14 strakspåbud for at stoppe det farlige og ulovlige arbejde, hvorefter sagen er anmeldt til politiet. 

”Der er tale om en alvorlig sag både i forhold til arbejdet med asbestholdige materialer og medarbejdernes alder, og vi er netop nu ved at danne os et overblik over den. Vi gennemgår allerførst det materiale, som vi har modtaget fra Arbejdstilsynet om tilsynsbesøget, og det materiale, vi har modtaget fra Midt- og Vestsjællands Politi, hvor børnene og det pågældende firma er bosiddende”, siger vicepolitiinspektør Jan Rasmussen, Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Tilsynsbesøgene foregik i midten af september. Anmeldelsen om overtrædelse af arbejdsmiljøloven fra arbejdstilsynet indgik til politiet den 10. oktober. Efterforskningen forventes at vare adskillige uger, da der kan være tale om flere overtrædelser: 

”Vi efterforsker bredt, herunder om der også kan være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om menneskeudnyttelse. Her skal efterforskningen vise, om børnene er blevet rekrutteret til at arbejde under åbenlyst urimelige forhold, som det er formuleret i loven”, siger vicepolitiinspektør Jan Rasmussen. 

Under efterforskningen kan der komme nye oplysninger og spor til sagen, som leder politiet i flere retninger end de nuværende. Syd- og Sønderjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke sigtet nogen i sagen. 

Da overtrædelsen geografisk er foregået i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, bliver sagen efterforsket her. Det er normal procedure. Det vil samtidig ske i et samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi. 

Der er tale om en verserende sag, og derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi af hensyn til efterforskningen ikke yderligere kommentarer. 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

16. oktober 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Anklagemyndigheden rejser tiltale for falsk anmeldelse

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi rejser tiltale om falsk anmeldelse i sag om skud mod hund

15. oktober 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer tog kontakt til politiet efter opfordring

Politiet efterlyste en mandag en forklaring på, at to personer havde tilbudt børn penge

14. oktober 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi vil gerne i kontakt med fører og passager

Tre børn blev fredag kontaktet af to personer i bil i Esbjerg. Politi søger forklaring