Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

15. oktober 2021 15:53

Fire mænd varetægtsfængslet i omfattende sag om tyveri og hæleri af professionelt værktøj

Sagen bliver efterforsket af UKA Vest. De fire personer blev anholdt tæt ved grænsen med koster for flere hundrede tusinde kroner.

Elektrisk værktøj, der bliver brugt af professionelle håndværkere

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en omfattende sag om tyveri og hæleri af en meget stor mængde elektrisk værktøj, der bliver brugt af professionelle håndværkere.

UKA Vest har foreløbig fundet 23 gerningssteder forskellige steder i trekantsområdet – bl.a. Kolding, Fredericia og Middelfart. Det elektriske værktøj er blevet stjålet fra både byggepladser og varebiler og det er den foreløbige vurdering, at der er stjålet værktøj for flere hundrede tusinde kroner.

 

Fire varetægtsfængslede

I øjeblikket er fire personer varetægtsfængslede i sagen. De er alle sigtet for tyveri og hæleri af den store mængde værktøj.

De anholdte er to serbiske mænd på 23 og 34 år, en 28-årig bulgarsk mand samt en 27-årig dansk mand fra København.

De blev alle anholdt torsdag den 7. oktober på Sønderjyske Motorvej nær Padborg, hvor de var på vej ud af Danmark med tyvekosterne.

I forbindelse med anholdelsen blev den store mængde værktøj fundet i en dansk indregistreret varebil med den 27-årige mand bag rattet, mens de tre udenlandske personer befandt sig i et andet køretøj.

Den 27-årige mand blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg den 8. oktober varetægtsfængslet i fire uger, mens de tre øvrige sigtede i sagen i første omgang blev varetægtsfængslet i en uge. Retten i Sønderborg har i dag fredag forlænget de tre personers varetægtsfængsling i yderligere tre uger.

Samtlige sigtede nægter sig skyldige.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan i øjeblikket ikke oplyse yderligere af hensyn til den aktuelle efterforskning.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom