Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

30. august 2023 14:24

Litauisk mand varetægtsfængslet i sag om hæleri af Porsche

Den litauiske mand blev anholdt af svensk politi og udleveret til UKA Vest. Han nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

En 35-årig litauisk mand blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for hæleri af en Porsche Cayenne og en autocamper.

Den litauiske mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

De to køretøjet blev stjålet i perioden mellem den 10. og 11. august i Hovedstadsregionen, og den 12. august blev den 35-årige mand anholdt af svensk politi på Øresundsbroen i en litauisk lastbil med trailer med de to køretøjer.

Den litauiske mand blev efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag morgen på baggrund af en nordisk arrestordre.

På vegne af dansk politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Norden, Tyskland eller Østeuropa i sager om indbrud og tyverier begået i Danmark. Det sker igennem nordiske eller europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

3. oktober 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Hollandsk kvinde idømt otte års fængsel og permanent udvisning for indsmugling af narkotika

En anden hollandsk kvinde, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet.

3. oktober 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

14-årig dreng har tilstået flere tilfælde af påsatte brande og hærværk i Vojens

Den 14-årige er nu overgivet til de sociale myndigheder, da han er under den kriminelle lavalder og dermed ikke kan straffes.

3. oktober 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet er færdig med at efterforske brand i fitnesscenter i Hørup

På grund af de kraftige skader er det ikke muligt at konkludere, hvordan branden er opstået. Dog er der ikke noget, der umiddelbart tyder på, at branden har været påsat.