Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

5. oktober 2022 13:19

Hurtig patrulje pågreb gerningsmænd på fersk gerning


Ung mand måtte barrikadere sig, mens gerningsmænd var i hans lejlighed. Politiet kom ham hurtigt til hjælp.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog i nat klokken 01.12 et alarmopkald fra en adresse i Kruså. En borger hørte høje bank på en indgangsdør og valgte at barrikadere sig på et værelse og ringe 1-1-2. Der var tale om to gerningsmænd, som efterfølgende kom ind i lejligheden og søgte efter værdigenstande. De to gerningsmænd forsøgte også forgæves at komme ind på værelset til beboeren. 

Syd- og Sønderjyllands Politi kom hurtigt beboeren til hjælp. Omkring fem minutter efter patruljen blev sendt, var politifolkene på stedet og fik hurtigt kontakt med gerningsmændene. Der var tale om to unge mænd på 17 og 18 år, der blev anholdt. Den 17-årige havde en kniv i hånden og blev derfor ved anholdelsen udsat for peberspray.

”Vi ser med stor alvor på sagen. Det er en meget ubehagelig oplevelse for en borger at blive udsat for en sådan hændelse og vi er glade for, at vores patrulje kunne være fremme så hurtigt og straks pågribe gerningsmændene. Det giver en tryghed både for den forurettede og for andre borgere,” siger politikommissær Thomas Berg. 

Anklagemyndigheden har vurderet, at de to gerningsmænd ikke skal fremstilles i grundlovsforhør, da der ikke vurderes at være juridisk grundlag for en fremstilling. Selv om gerningsmændene havde medbragt en kniv, så vurderes der for nuværende ikke at være tale om et røveri, da det kræver, at der er blevet fremsat trusler eller at der er blevet brugt vold.

Politiet efterforsker sagen, ligesom Syd- og Sønderjyllands Politi samarbejder med Sønderborg kommune om tiltag i forhold til den 17-årige gerningsmand.

Mediernes kontakt: Politikommissær Thomas Berg 51510597
 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.