Spring til hovedindhold

Forslag

25-årig mand fundet skyldig i forhold til alle 27 piger i omfattende sag om overgreb

Tiltalte er kendt skyldig i 62 af de 65 forhold, han var tiltalt for.

Et nævningeting bestående af tre dommere og seks nævninge tog i Retten i Esbjerg i dag stilling til skyldsspørgsmålet i en omfattende sag om overgreb mod 27 piger. Den 25-årige mand, som var tiltalt for i alt 65 forhold, er med enkelte begrænsninger fundet skyldig.

 

”Den 25-årige har fået domfældelse i forhold til alle 27 piger. Det er jeg meget tilfreds med. Derudover er domfældelsen i vidt omfang sket efter anklagemyndigheden påstand”, siger specialanklager Anemarie Haahr, som sammen med anklager Mathilde Teivang har ført sagen for anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Manden er frifundet for 3 af de 65 forhold, han var tiltalt for. Det ene forhold handler om trusler, det andet om deling af seksuelt materiale, mens det tredje handler om besiddelse af seksuelt materiale. Det handler specifikt om de forhold, som har nummer 26, 27 og 58.

 

Skyldsspørgsmålet blev dermed afgjort i dag i sagen, hvor overgrebene er begået i årene fra 2014 til 2022. De 27 piger er bosiddende over det meste af Danmark, og det var en anmeldelse fra en enkelt pige, der åbnede for en stor efterforskning og dermed det bevismateriale, som gennem de seneste måneder er lagt frem i retten.  

 

Efter skyldsspørgsmålet blev afgjort, holdt både anklagemyndigheden og forsvarer i sagen deres procedure og dermed deres påstand om, hvad straffen skal være. Udmålingen af straffen og dermed den endelige dom ventes at falde den 2. juli klokken 13.00.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

29. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi fik anmeldelse om afdød person på stranden

Politiet har en formodning om, at der er tale om en tysk turist ​

28. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Mindreårig pige udsat for blufærdighedskrænkelse - hjælp politiet med at finde gerningsmanden

Politiet søger vidner, der har set manden onsdag morgen.

28. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

23-årig mand fremstilles i grundlovsforhør sigtet for flere forhold af bedrageri

Politiet mener, der er tale om organiseret kriminalitet.