Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi har på en uge sigtet 40 bilister for at køre i påvirket tilstand

Politikredsen har fokus på de ulovlige trafikanter i forbindelse med en landsdækkende kampagne mod narko- og spirituskørsel.

I sidste uge sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi hele 29 bilister for narkokørsel og 11 bilister for spirituskørsel.

Politikredsen havde fokus på de ulovlige trafikanter i forbindelse med en landsdækkende kampagne mod narko- og spirituskørsel, der begyndte mandag den 15. juni og som kører hele sommeren.

Sagerne er jævnt fordelt i politikredsen, både i forhold til ugedage og geografi.

Det store antal sigtelser ærgrer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling. For de påvirkede bilister er med til at skabe farlige situationer i trafikken.

- Indsatsen mod narko- og spirituskørsel er blandt vores vigtigste indsatsområder, da påvirkede bilister er involveret i cirka 25 procent af alle trafikulykker med personskade, fremhæver Knud Reinholdt.

Han peger desuden på, at Vejdirektoratets opgørelse om ulykker i 2019 viser, at antallet af trafikdræbte var det højeste siden 2016. Og næsten halvdelen af de dræbte mistede livet i eneulykker eller frontalkollisioner.

I 2019 sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi i alt 586 bilister i sager, hvor der var spirituskørsel involveret, og i alt 1.316 bilister i sager, hvor der var narkokørsel involveret.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.