Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

6. september 2024 11:27

Politi og kommune fortsætter samarbejdet i Toftlund efter forsorgshjemmets lukning

Borgernes henvendelse var grobund til et bredt samarbejde om at løse problemerne.

Forsorgshjemmet i Toftlund lukker, da godkendelsen til at drive hjemmet er inddraget af socialtilsynet. 

 

Siden forsorgshjemmet i Toftlund blev etableret i december 2023, har Syd- og Sønderjyllands Politi oplevet øget utryghed i byen. Det har vist sig gennem en stigning i antallet af anmeldelser om uro og utryghed samt en generel bekymring blandt byens borgere. 

En gruppe engagerede erhvervsdrivende og borgere kontaktede politiet i foråret med deres bekymringer, og det blev indledningen til et bredt samarbejde om at håndtere problemerne. 

 

Syd- og Sønderjyllands Politi nedsatte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra politiet, Tønder Kommune, ledelsen af forsorgshjemmet, lokale borgere og erhvervsdrivende. Formålet med gruppen var at iværksætte en række tryghedsskabende initiativer.

 

”Et af disse initiativer har været en øget politimæssig tilstedeværelse i byen for at sikre ro, orden og tryghed for byens borgere”, siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen. 

 

De iværksatte initiativer har været synlige i lokalsamfundet. De har både haft et forebyggende formål og et tryghedsskabende formål. 

 

”Hos politiet er det en hovedopgave for os at sikre borgernes tryghed. Vi har sat ind via det brede samarbejde, vi har haft, for at genoprette trygheden i Toftlund”, siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen. 

 

Tønder Kommune har haft forskellige kompetencer med i arbejdet – blandt andet lederen af kommunens misbrugscenter og arbejdsmarkedschefen. 
Både Tønder Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi har forståelse for den sårbare gruppe af beboere, der nu bliver tilbudt et andet sted at bo.  

Selv om forsorgshjemmet lukker om senest 4 uger, vil arbejdsgruppen i Toftlund fastholde samarbejdet og mødes i slutningen af september for at gøre status. 

 

”Det er af afgørende betydning, at borgere og erhvervsdrivende i denne sag har henvendt sig til os, og at så mange parter har bidraget i arbejdet for at løse problemerne. Det sætter vi stor pris på,” siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen på vegne af både Syd- og Sønderjyllands Politi og Tønder Kommune.

 

Politiet har fortsat fokus på at sikre trygheden i Toftlund. 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

7. september 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

4 personer er kommet til skade ved kemishow på Tønder Bibliotek

Under et kemishow lørdag eftermiddag skete der en eksplosion. Ingen tilskadekomne er i livsfare.

3. september 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Invitation til pressen

Vi er klar til at vise jer rundt særskilt i UKA og fortælle lidt ekstra

3. september 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiets reaktionspatrulje holder øvelse flere steder i Sønderborg tirsdag

Hvis du ser betjente med skudsikker vest og hjelm i dag i Sønderborg, så er der stor sandsynlighed for, at det bare er en øvelse. Sådan en holder vi nemlig i byen i dag, tirsdag.