Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

7. august 2019

Straksdom førte til 12 års fængsel og udvisning for bestandigt

En 32-årig polsk mand fra Nørre-Snede blev tirsdag ved Retten i Horsens fremstillet i grundlovsforhør. Manden blev anholdt på sit arbejde mandag i forbindelse med, at politiet havde efterforsket omfattende handel med narkotika.

strafferets bog

Manden blev i grundlovsforhøret sigtet for at have været i besiddelse af og videreoverdraget i alt 28,45 kg amfetamin, 932 gram kokain og 1470 ecstasy tabletter. Handlen med narkotika skulle være foregået over en periode på 3 år, hvor manden havde fungeret både som aftager og leverandør.

Det viste sig under sagen, at den 32-årige havde opbevaret en stor del af sit narkotika hos sine svigerforældre i en periode, hvor de var på ferie. Han havde via krypterede programmer forsøgt at skjule sit narkosalg for politiet, men uden held.

Anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi forklarer: ”Modsat andre narkosager valgte den 32-årige mand at gå til bekendelse i retten. Han erkendte at have aftaget de store mængder narkotika for særdeles store pengebeløb. Efterfølgende havde han videresolgt det i Østjylland. Han havde blandt andet anvendt vakuumpakkemaskine, nedgravningsudstyr og Blackberry telefoner til at skjule sit fortagende.”

På baggrund af den fulde erkendelse valgte anklagemyndigheden at rejse tiltale i grundlovsforhøret med henblik på afsigelse af en såkaldt straksdom.

Den 32-årige mand blev idømt 12 års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Derudover blev der konfiskeret penge, adskillige effekter og manden skal betale sagens omkostninger.

Anklager Tobias Engby uddyber: ”Retten lagde ved sin strafudmåling vægt på, at der var tale om hårde stoffer i store mængder, at salget var foregået over en længere periode på en professionel måde, hvor han fungerede som både aftager og leverandør. Trods barn og kæreste i Danmark, og at han havde opholdt sig i Danmark i over 4 år, fandt retten ikke at det kunne føre til andet resultat end udvisning for bestandigt.”

Efter domsafsigelsen modtog manden sin dom, og blev varetægtsfængslet indtil afsoning af dommen kan iværksættes.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Tobias Engby.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

17. februar 2020

Sydøstjyllands Politi

Vandstanden i Bygholm sø i Horsens fører til rømning af boligområde

Boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej, der består af bl.a. 11 boligblokke, bliver nu midlertidigt rømmet. Det er en sikkerhedsforanstaltning, da vandstanden i Byghold sø er så høj, at det måske kan føre til underminering af det dige Schüttesvej passerer søen på.

17. februar 2020

Sydøstjyllands Politi

Kør forsigtigt – der kan være vand på kørebanen

Efter det kraftige blæsevejr er der udfordringer med overfladevand på vejene flere steder - også i Sydøstjylland.

4. februar 2020

Sydøstjyllands Politi

Større politiaktion fører til anholdelser

Sydøstjyllands Politi har i dag gennemført en større politiaktion i en verserende efterforskning af handel med narkotika. Der er grundlovsforhør i sagen i morgen.

Afvis cookies