Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. november 2022 10:49

To mænd dømt for omfattende økonomisk kriminalitett


To mænd på 57 år og 61 år fra Hedensted og omegn blev i går ved retten i Horsens idømt fængselsstraffe på henholdsvis 4 og 2 ½ år for at have begået omfattende økonomisk kriminalitet.

Domsforhandling

Begge mænd har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år, og den nu afsluttede retssag, der har varet 11 retsdage, har været omfattende med over 100 tiltalepunkter i anklageskriftet.

Den 61-årige mand blev i retten dømt for at have oprettet falske identiteter og flere firmaer ved brug af de falske identiteter. Manden, der tidligere er idømt konkurskarantæne, fik på den måde mulighed for igennem firmaerne at lave kreditbedragerier. Han brugte bl.a. de falske identiteter til at optage lån, lease og låne fx biler og gravemaskiner samt til køb af bl.a. IT-produkter. For det blev den 61-årige idømt 4 års fængslet og frakendt retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomhed. Han blev i alt dømt for at have begået økonomisk kriminalitet for ca. 7 mio. kr. 

Den 57-årige mand blev dømt for finansieringssvindel, hvor han formåede at få privatpersoner til at overføre penge til brug for udbetaling på et hus, som den 57-årige dog hverken havde evne eller vilje til at opnå finansiering til. De pågældende privatpersoner mistede på den måde deres penge. Han blev også dømt for misbrug af de falske identiteter, som den 61-årige havde oprettet, i forbindelse med kreditaftaler og optagelse af lån. Den 57-årige blev for det idømt 2 ½ års fængsel og frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed. Han blev i alt dømt for at have begået økonomisk kriminalitet for ca. 3 mio. kr. 

Både den 57-årige og den 61-årige blev fængslet efter dom. Den 61-årige modtog sin dom, mens den 57-årige udbad sig betænkningstid. 

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Anna Truelsen.
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

26. februar 2024

Sydøstjyllands Politi

Hjælp ældre borgere med at undgå telefonsvindel

Ældre borgere bliver fortsat udsat for telefonsvindel. Sydøstjyllands Politi har lavet en folder, som du kan printe og give til dine ældre bekendte.

22. februar 2024

Sydøstjyllands Politi

Færdselsindsats bekræfter tendens: Alt for mange bilister kigger på mobilen frem for vejen

Alt for mange kigger på alt muligt andet, når de kører bil. Især mobilen lokker øjnene væk fra vejen, viser en færdselsindsats i Kolding fra i tirsdags. Sydøstjyllands Politis opfordring lyder: Kør bil, når du kører bil.

15. februar 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi skærper indsatsen og anholder indbrudstyv på fersk gerning

Sydøstjyllands Politi har torsdag morgen anholdt en 32-årig mand, der nu er sigtet for at have begået flere indbrud. Manden bliver senere på dagen fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.