Spring til hovedindhold

Forslag

To mænd har overtrådt deres zoneforbud

To mænd har overtrådt deres zoneforbud

Torsdag aften blev der meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt i forbindelse med de uroligheder, der fandt sted i området ved Motalavej i Korsør. 
 
Zoneforbuddet er foreløbig gældende i en måned, men allerede i går aftes overtrådte begge mænd forbuddet, da de blev truffet af en politipatrulje på Egernsundvej i Korsør. Derfor har politiet nu rejst sigtelse mod de to mænd, der er hhv. 19 og 21 år og begge fra Korsør. De kan nu forvente et retsligt efterspil.
 
Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes i førstegangstilfælde normalt med ubetinget fængsel i 7 dage. 
 
- Det er ikke på nogen måde acceptabelt, når personer og grupperinger skaber uro og utryghed, som vi har oplevet det i området ved Motalavej. Derfor holder vi et meget skarpt øje med, at de personer, der har fået et zoneforbud, ikke færdes eller tager ophold i området. Overtrædelse af et zoneforbud straffes normalt hårdt, og hvis vi fortsat oplever personer, som optræder særligt utryghedsskabende eller i øvrigt begår vold, uro og uorden, kan de pågældende se frem til, at de vil blive mødt med et zoneforbud, siger politiinspektør Tom Trude og fortsætter:
 
- Vi er opmærksomme på, at der de sidste fem dage har været ro i området, og det er vi naturligvis meget tilfredse med og hilser alle initiativer, som kan medvirke til at skabe ro og tryghed i området velkommen, understreger Tom Trude.
 
Politiet kan benytte sig af et zoneforbud, når et område generelt er plaget af gentagne episoder med vold og andre strafbare forhold, og forbuddet kan gives til personer, der udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed. Når en person har fået et zoneforbud, må han eller hun ikke færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted. Beboere på Motalavej, som får et zoneforbud gældende for området, kan passere gennem området for at komme fra og til bopælen, fx for at gå på arbejde eller på indkøb, men de pågældende må ikke i øvrigt hverken færdes i området eller tage ophold.
 
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere nyheder

15. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sorø Kommune får en lille ny

Med den flerårsaftale for politiets og anklagemyndighedens økonomi, som politikerne på Christiansborg har indgået, er det besluttet, at der skal oprettes nye nærpolitienheder i Danmark, så politiet bliver mere fysisk tilgængeligt og kan komme endnu tættere på borgerne lokalt. Det betyder, at der i Sorø Kommune nu etableres en helt ny bemandet nærpolitistation i Dianalund, og samtidig udbygges den nuværende nærpolitistation i Sorø by med flere medarbejdere og længere åbningstider.

15. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ny nærpolitistation ved Motalavej i Korsør

Som en del af flerårsaftalen for politiet og anklagemyndigheden skal der oprettes 20 nye nærpolitienheder i Danmark, så politiet bliver mere fysisk tilgængeligt og kan komme endnu tættere på borgerne lokalt. En af disse nærpolitistationer skal placeres ved Motalavej i Korsør – og det er der nu fundet en løsning på.

12. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Flere eksempler på vanvidsbilisme i weekenden

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har henover weekenden haft travlt med flere store færdselssager, som desværre både handler om spiritus, optræk til gaderæs og vanvidsbilisme af forskellig art.