Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

31. januar 2024 20:00

Aspirantnetværk skal få flere bornholmere i politiskjorten

Nogle gange må man gøre noget ekstra for at tiltrække nye kolleger. Det gør Bornholms Politi. Danmarks mindste politikreds er blevet godkendt som uddannelseskreds, og siden juni 2023 har politikredsen via et aspirantnetværk arbejdet målrettet med at støtte og motivere bornholmere til at søge en karriere i politiet. Den 1. februar 2024 starter den første fra aspirantnetværket på Politiskolen.

Christian Carlsen

Politiassistent Christian Lyngby Carlsen fra Bornholms Politi er en af drivkrafterne i aspirantnetværket.

Bornholms placering midt i Østersøen betyder, at det er svært at tiltrække og fastholde folk, kompetencer og viden, som kommer andre steder fra i landet. Derfor har Bornholms Politi siden juni 2023 arbejdet målrettet med at tiltrække bornholmske ansøgere til Politiskolen ud fra en tese om, at det er mere sandsynligt, at personer med en tilknytning til Bornholm vælger Bornholms Politi som uddannelses- og ansættelsessted end personer, der ikke har en tilknytning til øen.

"Der er ikke nok politiuddannede, der søger Bornholm, hverken i praktikken eller efter endt uddannelse. Så hvis vi skal sikre, at Bornholm har nok politibetjente i fremtiden, skal vi gro dem i egen baghave. Vi skal gøre noget ekstra for at støtte og motivere de fastboende bornholmere, der vil Bornholm. Dem som går med drømmen og tankerne om en karriere i politiet, men som mangler sparring og vejledning i forhold til at søge ind på Politiskolen," siger politidirektør Martin Preisz Gravesen, Bornholms Politi.

 

Vi skal ikke overtale folk

Idéen til aspirantprojektet kom fra nogle ansatte ved Bornholms Politi, herunder fra politiassistent Christian Lyngby Carlsen, som driver aspirantnetværket. Gennem politifolkenes faglige netværk og omgangskreds kom de i kontakt med fastboende personer, som viste interesse for politiarbejdet. Det blev starten på det aspirantnetværk, som nu mødes på Politigården med jævne mellemrum. Projektet er stadig meget nyt, men den 1. februar 2024 starter den første vordende politibetjent fra aspirantnetværket på Politiskolen.

 

"Vi skal ikke overtale folk til at søge om optagelse på Politiskolen. De skal selv ville det. Men vi kan facilitere netværksmøder, hvor de kan sparre med andre med samme overvejelser, og vi kan hjælpe dem med de spørgsmål og udfordringer, som afholder dem fra at søge ind på eller fra at bestå optagelsesprøven til Politiskolen. Det kan være alt fra hjælp med kost og træning til kommahjælp til at bestå danskprøven, men det kan også være praktiske bekymringer om bolig og økonomi," siger Christian Lyngby Carlsen.

 

Godkendt som uddannelseskreds

For især de af aspiranterne, som er etablerede med ægtefælle og børn, og som har faste udgifter til bil og hus på Bornholm, er det vigtigt, at de ikke skal bo væk fra familien og hjemmet længere tid end højst nødvendigt. De vil derfor gerne i praktik ved Bornholms Politi. Og som situationen ser ud nu, så får de Bornholm, hvis de ønsker det.

Bornholms Politi har indtil for nylig kun haft politistuderende i tre måneders praktik, men for at gøre det nemmere for etablerede bornholmere at få enderne til at mødes med familie og økonomi, er politikredsen blevet godkendt som uddannelseskreds fra januar 2024. Det betyder, at politistuderende fremover vil kunne komme i praktik ved Bornholms Politi i otte ud af de 11 måneders praktik. De første tre måneder af praktikperioden skal de være ved en politikreds på Sjælland.

Hvis man går med seriøse overvejelser om at trække i politiskjorten og er interesseret i at være med i Bornholms Politis aspirantnetværk, så kan man kontakte Bornholms Politi på bornh@politi.dk og fortælle lidt om sig selv. Lige nu optager vi nemlig nye aspiranter.

Læs mere om politiuddannelsen

politi.dk/politiskolen

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

17. april 2024

Bornholms Politi

Politiet søger overvågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle

Bornholms Politi rækker ud til borgere, der har videoovervågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle, for eksempel fra privat overvågning eller såkaldte dashcam's fra biler.

17. april 2024

Bornholms Politi

Nyt tilbud om offerrådgivning på Bornholm

Nu har ofre for vold, indbrud eller anden kriminalitet en ny mulighed for at få hjælp og støtte på Bornholm. Fem lokale frivillige er blevet uddannet som offerrådgivere i den nyetablerede bornholmske afdeling af Offerrådgivningen.

23. februar 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi efterlyser forurettet efter overfald i Netto

En mand blev den 19. januar udsat for vold i Netto på Store Torv i Rønne, da han ved kassen fik kastet forskellige varer på sig af to gerningsmænd. Politiet efterlyser den forurettede.