Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

28. juni 2023 14:13

Bornholmerne er fortsat blandt de tryggeste i landet

Næsten 93 procent af bornholmerne føler sig grundlæggende trygge, dér hvor de bor. Det viser Justitsministeriets årlige Tryghedsundersøgelse, der samtidig slår fast, at bornholmerne har høj tillid til politiet.

Siden 2013 har Justitsministeriet udgivet en rapport, der undersøger danskernes tryghed og tillid til politiet, og i 2022 er bornholmerne fortsat blandt de, der føler sig mest trygge i deres nabolag. I den netop udsendte Tryghedsundersøgelse svarede 92,9 procent af de adspurgte borgere på Bornholm, at de føler sig trygge, dér hvor de bor. Dette er et højere gennemsnit end på landsplan, hvor 88,6 procent har svaret, at de føler sig trygge.

I Bornholms politikreds har borgerne desuden stor tillid til, at politiet vil hjælpe, hvis der er brug for det. På landsplan har 25.796 personer taget stilling til, om de har tillid til politiet. Heraf har 87 procent svaret ’ja’. Blandt bornholmerne har hele 90,3 procent svaret, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe, hvis behovet opstår. Det svarer til, at 9 ud af 10 har tillid til politiet. Det er noget, der bemærkes af kredsens politidirektør, Martin Preisz Gravesen:

”En af politiets kerneopgaver er at bidrage til, at borgene kan leve og færdes trygt og sikkert. Det er derfor meget glædeligt at se, at borgerne på Bornholm fortsat føler sig meget trygge, og at de har tillid til, at vi gør vores arbejde og hjælper dem, når de har brug for os.”

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

15. september 2023

Bornholms Politi

31-årig idømmes seks måneders fængsel

En 31-årig mand fra Bornholm er ved Retten på Bornholm idømt seks måneders fængsel for flere forhold af indbrudstyveri samt tyveri, vold, hærværk, og besiddelse af hash. Manden modtog dommen.

30. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholms Politi med opfordring til bornholmerne: Registrer dine overvågningskameraer

Har du et overvågningskamera, der filmer et offentligt område, som benyttes til almindelig færdsel? Så har du som virksomhedsejer pligt til at registrere dit kamera i politiets kameraregister.

8. juni 2023

Bornholms Politi

Midlertidigt militært område i Rønne

Et område på Rønne havn bliver midlertidigt militært område den 9. juni.