Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

30. juni 2023 08:39

Bornholms Politi med opfordring til bornholmerne: Registrer dine overvågningskameraer

Har du et overvågningskamera, der filmer et offentligt område, som benyttes til almindelig færdsel? Så har du som virksomhedsejer pligt til at registrere dit kamera i politiets kameraregister.

En ændring af TV-overvågningsloven i 2020 har gjort det lovpligtigt for alle private virksomheder og offentlige organisationer at registrere deres overvågningskameraer i Politiets Kameraregister (POLCAM), hvis de opsatte kameraer foretager tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende offentligt område, som benyttes til almindelig færdsel. Desuden er det obligatorisk at indberette væsentlige ændringer i POLCAM. 

Har du som privatperson opsat videoovervågning af privat grund, er det ikke lovpligtigt at registrere dette i POLCAM. Alligevel opfordrer Bornholms Politi til at registrere opsatte overvågningskameraer, da det kan være en stor hjælp ved efterforskning af eksempelvis hærværk eller indbrud. For både privatpersoner og for virksomheder, organisationer mv. gælder det, at politiet ikke har direkte adgang til overvågningen, når et kamera er registreret i POLCAM. Det giver derimod et overblik over, hvor der er opsat overvågning, og hvor der derfor er mulighed for at indhente overvågningsmateriale. 

”Videoovervågning kan have en afgørende rolle i politiets efterforskningsarbejde –  i sager lige fra hærværk til personfarlig kriminalitet. Med videoovervågning kan vi få indblik i et givent handlingsforløb, og så kan det være med til at indsnævre en mulig gerningsmands færden. Det kan sågar være et bærende bevis for, hvem gerningsmanden er,” siger leder af Efterforskningsafdelingen ved Bornholms Politi, vicepolitiinspektør Henrik Schou og tilføjer: ”Jeg vil opfordre alle – både privatpersoner, organisationer og virksomheder med videre - til at få registreret kameraerne i POLCAM, ikke kun fordi det er lovpligtigt, men også fordi det kan hjælpe politiet et skridt videre i vores efterforskning.”

 

Registrer dit kamera på politi.dk

Registreringen af overvågningskameraer i POLCAM sker via en tast-selv funktion på politi.dk/tv-overvaagning. Her er det muligt for såvel private som virksomheder, organisationer mv. at registrere tv-overvågning. På siden findes desuden en vejledning til, hvordan man registrerer sit kamera. Såfremt politiet får behov for materiale fra et overvågningskamera, vil man blive kontaktet direkte på de kontaktoplysninger, der er indgivet ved registreringen i POLCAM.

 

Fakta

  • Virksomheder, offentlige myndigheder, foreninger mv. har pligt til at registrere deres overvågningskameraer i henhold til TV-overvågningsloven
  • Registreringspligten gælder for de kameraer, der overvåger gade, vej, plads eller lignende områder, der benyttes til almindelig færdsel
  • Man skal registrere sin kameraovervågning senest 14 dage efter, det er opsat
  • Bornholms Politikreds har den 1. juni 2023 493 registrerede kameraer
 

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

15. september 2023

Bornholms Politi

31-årig idømmes seks måneders fængsel

En 31-årig mand fra Bornholm er ved Retten på Bornholm idømt seks måneders fængsel for flere forhold af indbrudstyveri samt tyveri, vold, hærværk, og besiddelse af hash. Manden modtog dommen.

28. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholmerne er fortsat blandt de tryggeste i landet

Næsten 93 procent af bornholmerne føler sig grundlæggende trygge, dér hvor de bor. Det viser Justitsministeriets årlige Tryghedsundersøgelse, der samtidig slår fast, at bornholmerne har høj tillid til politiet.

8. juni 2023

Bornholms Politi

Midlertidigt militært område i Rønne

Et område på Rønne havn bliver midlertidigt militært område den 9. juni.