Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

28. marts 2023 16:26

Bornholmske myndigheder afholder øvelse

Onsdag den 29. marts afholder Bornholms Politi en større beredskabsøvelse i samarbejde med Bornholms Regionskommune, Beredskabsstyrelsen, Bornholms Hospital, Region Hovedstaden og Det Bornholmske Hjemmeværn.

”Øvelse, øvelse, øvelse” sådan lyder det, når Den Lokale Beredskabsstab iværksætter en øvelse, der har til formål at teste, træne og øve beredskabet i tilfælde af det, der blandt beredskabsmyndighederne kaldes en større uvarslet hændelse. 

Afviklingen af øvelsen betyder, at borgere i og omkring Aakirkeby og Rønne kan opleve et øget antal myndighedskøretøjer på vejene, periodevis udrykningskørsel samt droner ved øvelsesområderne.

 

Øvelsesdetaljer kan ikke afsløres

I forbindelse med onsdagens øvelse foregives, at der er sket en større hændelse på et udvalgt sted på øen. Som øvelsen skrider frem, vil yderligere hændelser udfolde sig, og øvelseslederen vil løbende præsentere indsatsledelsen på stedet for detaljer, der har til hensigt at udfordre håndteringen af hændelsen. 

”Af hensyn til deltagernes læring er det ikke muligt at uddybe detaljerne omkring øvelsesindholdet, om det nærmere tidspunkt for øvelsen, eller hvor den præcist afvikles. Men vi håber på, at bornholmerne vil bære over med de periodevise trafikale gener, øvelsen kan medføre,” siger øvelsesleder ved Bornholms Politi, politikommissær Poul Bjerregaard. Han uddyber, at ”øvelsen gerne skal styrke beredskabsmyndighedernes samarbejde og færdigheder, så vi er parate i tilfælde af, at ballonen går op”. 

 

Pressedækning

Skulle der fra medier være interesse i at deltage i øvelsen med henblik på at dokumentere myndighedernes arbejde, så er man velkommen til at rette henvendelse til Bornholms Politis kommunikationsenhed på enten mail eller telefon.

Pressekontakt

 

E-mail: bornh@politi.dk 

Telefon: 2323 1448

15. september 2023

Bornholms Politi

31-årig idømmes seks måneders fængsel

En 31-årig mand fra Bornholm er ved Retten på Bornholm idømt seks måneders fængsel for flere forhold af indbrudstyveri samt tyveri, vold, hærværk, og besiddelse af hash. Manden modtog dommen.

30. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholms Politi med opfordring til bornholmerne: Registrer dine overvågningskameraer

Har du et overvågningskamera, der filmer et offentligt område, som benyttes til almindelig færdsel? Så har du som virksomhedsejer pligt til at registrere dit kamera i politiets kameraregister.

28. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholmerne er fortsat blandt de tryggeste i landet

Næsten 93 procent af bornholmerne føler sig grundlæggende trygge, dér hvor de bor. Det viser Justitsministeriets årlige Tryghedsundersøgelse, der samtidig slår fast, at bornholmerne har høj tillid til politiet.