Spring til hovedindhold

Forslag

Cykler købt i udlandet

Politiet udleverer stelnumre til privatimporterede cykler fra udlandet. Ansøgning om politistelnumre kan altid kun ske ved henvendelse på en politistation. Husk at rette telefonisk henvendelse til politistationen først for at sikre dig, at du kan få stelnummeret på den pågældende politistation.

Værd at vide
Hvis du har købt en cykel eller et cykestel i udlandet, kan du ansøge om at få et stelnummer hos politiet. Det er altid en god ide at rådføre dig med dit forsikringsselskab. Der kan gælde specielle regler, alt efter hvilket forsikringsselskab der er tale om.
Det er altid en god ide at rådføre dig med dit forsikringsselskab, der altid kan oplyse dig om, hvilke krav de stiller til stelnumre på privatimporterede cykler og cykelstel. 

Hvis dit forsikringsselskab stiller som betingelse, at din nyindkøbte cyklen bliver mærket med et dansk stelnummer, kan du henvende dig på en politistation, som kan give dig et såkaldt politistelnummer.

 

Husk at rette telefonisk henvendelse til politistationen først for at sikre dig, at du kan få stelnummeret på den pågældende politistation.

Hvis du har købt en cykel, hvori der ikke kan indhugges et stelnummer, skal du rådføre dig med dit forsikringsselskab, om hvilken metode forsikringsselskabet vil godkende som mærkning.

 

En full-carboncykel kan typisk mærkes ved at påklistre en label med politistelnummeret under et lag klar lak. 

  • Cykel og kvittering/faktura skal fremvises ved personligt fremmøde
  • Dit navn og sælgers navn skal fremgå af kvitteringen/fakturaen (Navn på ansøger af stelnummer og kvittering skal stemme overens) ligesom det skal fremgå, at der er tale om køb fra udlandet

Når kravene for at få et stelnummer er opfyldt, vil du modtage stelnummeret med digital post.

Forslag