Spring til hovedindhold

Forslag

Cykler købt i udlandet eller hjemmebyggede cykelstel

Politiet kan udstede et stelnummer til dig som privatperson, hvis du selv har bygget et cykelstel, eller hvis du har købt og importeret en cykel eller et cykelstel fra udlandet. Det er kun importøren af cyklen, der kan søge om et stelnummer. Du skal benytte vores selvbetjeningsløsning herunder for at ansøge om et politistelnummer, hvorefter du vil modtage politistelnummeret via Digital Post.

Hav følgende parat

MitID

Tydeligt foto af HELE cyklen/cykelstellet (mærke skal fremgå)

Købskvittering/faktura på, at den pågældende cykel/cykelstel er købt i udlandet. Dit navn, som køber, og sælgers navn skal begge fremgå af kvitteringen/fakturaen, ligesom det skal fremgå, at der er tale om køb fra udlandet (kun ved importeret cykel eller cykelstel)

Oplysninger om cyklen/cykelstellet (mærke, model og farve)

Værd at vide
Hvis du har købt en cykel eller et cykelstel i udlandet, eller selv bygget et cykelstel, kan du ansøge om at få et stelnummer til din cykel eller cykelstel hos politiet. Det er altid en god ide at rådføre dig med dit forsikringsselskab inden, da der kan gælde specielle regler, alt efter hvilket forsikringsselskab, der er tale om.
Når du har ansøgt og fået udleveret et politistelnummer, kan du få nummeret indhugget i cyklen eller cykelstellet hos en cykelhandler. Hvis dit forsikringsselskab har et krav til mærkning, skal det gøres i overensstemmelse med dette krav. Hvis du har købt en cykel eller et cykelstel, hvori der ikke kan indhugges et stelnummer, skal du rådføre dig med dit forsikringsselskab om, hvilken metode forsikringsselskabet vil godkende som mærkning.

En full-carboncykel kan typisk mærkes ved at påklistre en label med politistelnummeret under et lag klar lak. Hvis du er i tvivl, er det altid en god ide at rådføre dig med dit forsikringsselskab.

Du kan fortsat henvende dig på en politistation, og få hjælp til din ansøgning. Husk at medbringe følgende:

  • Cyklen eller cykelstellet til fysisk fremvisning i ekspeditionen, eller en underskrevet tro- og loveerklæring på, at du er i besiddelse af cyklen eller cykelstellet på ansøgningstidspunktet
  • Tydeligt foto af HELE cyklen/cykelstellet (mærke skal fremgå)
  • Købskvittering/faktura på, at den pågældende cykel/cykelstel er købt i udlandet. Dit navn, som køber, og sælgers navn skal begge fremgå af kvitteringen/fakturaen, ligesom det skal fremgå, at der er tale om køb fra udlandet (kun ved importeret cykel eller cykelstel)
  • Oplysninger om mærke, model og farve på cyklen/cykelstellet

Når kravene for at få et stelnummer er opfyldt, vil du modtage stelnummeret via Digital Post.

 

Download tro- og loveerklæring

 

Find politistation