Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

7. juni 2022 08:00

Hvordan bliver det mere sikkert for dig at cykle?

Vi inviterer nu borgere i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør med i vores borgerråd. Her vil vi gerne have borgernes input til, hvordan vi sammen kan øge sikkerheden for cyklisterne.

Hvad skal der til, før det bliver mere trygt og sikkert for dig at cykle? Kan vi som politi gøre mere for at øge din sikkerhed på den tohjulede? Kører dine medtrafikanter altid ordentligt? Og overholder du altid selv færdselsreglerne?

Det er nogle af de spørgsmål, vi gerne vil have borgernes input til, og derfor inviterer vi fra i dag borgere i alle de fire kommuner, som Københavns Politi dækker – København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby – til at være med i vores borgerråd.  

»Vi har etableret borgerrådet, fordi vi gerne vil blive endnu bedre til at lytte til borgerne og inddrage deres oplevelser og ideer mere i vores arbejde. Det glæder mig derfor, at vi nu kan invitere borgere i hele politikredsen med, så vi sammen kan arbejde på at øge trygheden og sikkerheden for cyklisterne,« siger politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi har derfor – i samarbejde med de fire kommuner og flere interesseorganisationer – formuleret en række spørgsmål til borgerne om alt fra, hvad der skal til for at forbedre adfærden på cykelstien, til hvordan vi skaber sværere arbejdsvilkår for cykeltyve, og hvordan vi gør det mere sikkert at cykle i hovedstadsområdet. 

»Cyklen er et vigtigt transportmiddel for mange af os her i hovedstadsområdet. Mange bruger den hver dag til at komme rundt, og der er ofte trængsel på cykelstierne. Derfor vil vi gerne – med borgerne – se på, hvordan vi sammen kan forbedre sikkerheden for cyklisterne,« siger Anne Tønnes. 

I løbet af sommeren tilføjes to ekstra spørgsmål, der handler om børn i trafikken og vores cyklende patruljer. 

Hvordan deltager man?

Alle borgere, der bor eller jævnligt færdes i København, Frederiksberg, Tårnby og/eller Dragør kan være med. Man kan deltage online ved at klikke ind på www.mitkbhpoliti.dk og skrive sine input til hvert spørgsmål på siden. Det kan man gøre med det samme eller senere. Spørgsmålene vil være tilgængelige de næste måneder. 

 

For at få så mange borgere og perspektiver med som muligt, vil vi i løbet af de næste måneder supplere med en spørgeskemaundersøgelse og efter sommerferien invitere til fysiske møder for at gå i dybden med nogle af de input, der kommer. Der kommer mere info om de fysiske møder på www.mitkbhpoliti.dk efter sommerferien.  

 

 

Fakta: Københavns Politis borgerråd

Københavns Politi etablerede i juni 2021 et borgerråd for at komme tættere på borgerne og inddrage deres oplevelser, erfaringer og ideer mere i vores arbejde. 

Det første tema handlede om Tryghed i Tårnby, og her inviterede vi borgerne i Tårnby Kommune til at komme med input. Her blev der bl.a. sat ekstra fokus på en lokal bekymring for utryghedsskabende unge ved skaterbanen, der blev skabt lokal dialog og samarbejde for at håndtere en udfordring med uønsket ophold og skrald i private indkørsler, og borgerne var desuden med til at beslutte åbningstiderne for personlige henvendelser på nærpolitistationen på Kamillevej. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

17. august 2022

Københavns Politi

27-årig sigtet for hvidvask af stort millionbeløb

Københavns Politi har i dag anholdt og sigtet en 27-årig mand for hvidvask af mere end 74 millioner kroner. Han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.

12. august 2022

Københavns Politi

Politi til mistænkt til knivstikkeri på Vesterbro: Meld dig selv

I en sag, hvor en 29-årig mand blev stukket med kniv, opfordrer Københavns Politi nu en af de tre gerningsmænd til at melde sig selv. To andre mistænkte er allerede varetægtsfængslet.

11. august 2022

Københavns Politi

25-årig mand varetægtsfængslet for at tvinge fodboldfans til at udlevere tøj

I et grundlovsforhør er en 25-årig mand blevet varetægtsfængslet i 20 dage for flere tilfælde af ulovlig tvang mod FCK-fans søndag den 7. august.

Forslag